Netflix’in Yeni Belgesel Dizisi ‘Eğlenceli Tarih Dersleri’ Yayınlandı!

1
1155
Eğlenceli Tarih Dersleri
Eğlenceli Tarih Dersleri Netflix Dizisi Konusu

Netflix platformunda yayına giren History 101 (Eğlenceli Tarih Dersleri) belgesel dizisi ilk sezonu ile izlemeye açıldı. Her biri oldukça kısa bölümlerden oluşan yapım, yediden yetmiş yediye herkesin anlayabileceği tarihi ve kavramsal konularda keyifli içerikler sunuyor. İşte detaylar…

İÇİNDEKİLER:

Her geçen gün yepyeni içerikleri ile büyük dikkat yaratan ve Türkiye’de de oldukça nitelikli bir abone sayısına sahip olan Netflix platformu, yeni belgesel dizisi Eğlenceli Tarih Dersleri ile yayınlandığı günden itibaren en çok izlenen içerikler arasında yer alıyor. Ortalama 22 dakikalık bölümlerden oluşan History 101 dizisi, kavramsal ve tarihsel konuları en basit hale indirgeyerek izlemesi oldukça eğlenceli bir üslupta dile getiriyor.

ITN yapım şirketi tarafından hazırlanan ve Netflix’te yayına giren Eğlenceli Tarih Dersleri dizisi 1. sezonu itibariyle şimdiden çok konuşuldu. Dizinin ilk sezonu toplamda 10 bölüm içermekle birlikte bir çırpıda bitirebileceğiniz şekilde tasarlandı. Bunun yanında dizinin ilk sezonunda birbirinden çok farklı konular işlendi ve bu ilgi çekici başlıklar büyük beğeni topladı.

Eğlenceli Tarih Dersleri Hazır Yemekler

Eğlence Tarih Dersleri Dizisi Bölümleri

1. Hazır Yemekler

Hiç kuşku yok ki hazır gıdalar birçoğumuzun hayatında vazgeçilmez bir parça haline geldi. Nispeten eski bir gelenek olan fast-food yiyecekler, peki ya nasıl bu kadar popüler oldu ve günümüzde ne gibi sağlık krizlerine yol açıyor? Tüm bu soruların cevabını Eğlenceli Tarih Dersleri’nin 1. bölümü sayesinde öğrenebilirsiniz!

2. Uzay Yarışı

Belli aralıklarla uzaya araç ve insan gönderen NASA, uzaya çıkmak için kaç para harcıyor? Bunu hiç düşünmediyseniz, bu paraların kaynağı ve karşılığı üzerine sorgulamalara tanık olabilirsiniz!

3. Çin’in Yükselişi

Günümüzde özellikle de üretim ve teknoloji pazarlarında bir numara haline gelen Çin, bu ekonomide nasıl dünya liderlik koltuğuna oturdu? Eğlenceli Tarih Dersleri belgeseli bu bölümde Çin’in yükselişine ve diğer ülkelerin neden bu noktada geri kaldığına parmak basıyor.

4. Plastikler

Hayatımızı pratik hale getirmek adına plastiklerin ilk başta işe yarar bir materyal olduğunu düşünebiliriz. Fakat dünyada 7,8 milyar ton plastik atığı olduğunu biliyor muydunuz? Plastik sorunu ile nasıl başa çıkmamız gerektiğini History 101’in Pastikler bölümü ile öğrenebilirsiniz.

5. Orta Doğu Petrolü

Tıpkı Plastikler bölümünde olduğu gibi Eğlenceli Tarih Dersleri, petrol içerikli bu bölümünde de önemli bir güncel probleme değiniyor. Orta Doğu’da bulunan petroller, hiç şüphe yok ki bu toprakları oldukça zengin kılıyor. Ancak peki ya Orta Doğu’daki petrol savaşları, bu zenginliği nasıl etkiliyor?

6. Robotlar

Birçok bilim kurgu senaryosu, robotların ileride dünyayı ele geçireceğine işaret ediyor. Bu senaryonun en iyimser tarafı ise çoğu zaman robotların insanların işlerini yapacağı ve üretimi devralacakları oluyor. Dünyada şu anda 9 milyon robot olduğu bilinmekte. Bu doğrultuda her geçen gün sayısı artan robotlar, ileride insanların hangi fonksiyonlarını toptan ellerine alacaklar?

7. Feminizm

Çok sayıda toplumda önemli bir hareket haline gelen Feminizm düşüncesi, dünyanın farklı noktalarında yer alan kadınların seslerine ortak olarak yüzyıllar hakları olan imkanları ellerine almak için amansız bir mücadele veriyor. Ancak bu mücadele ne zaman tam olarak bitecek ve feminist düşünce toplumlarda kanıksanmış bir anlayış haline gelecek? Eğlenceli Tarih Dersleri, 20. ve 21. Yüzyılın en önemli hareketlerinden biri olan Feminizmi oldukça güzel bir bakış açısı ile ifade ediyor.

8. Nükleer Enerji

Nükleer enerji santralleri, bilindiği kadarıyla dünya elektrik enerjisinin %10’unu oluşturuyor. Bu gerçekten de yüksek bir rakam. Hele de işin sonunda radyoaktif atıklar ve nükleer erime tehlikeleri bulunuyorken…

9. AIDS

Henüz halen tedavi yöntemleri bulunamayan AIDS hastalığı, güncel verilere göre 40 milyon insanda görülen ve dünya geneline yayılan bir sağlık sorunudur. AIDS hastalarının bir diğer sorunu ise toplumdaki ön yargılı insanlar ile başa çıkmaktır. Peki bu ön yargılar nereye kadar devam edecektir?

10. Genetik

Eğlenceli Tarih Dersleri final bölümü olan Genetik konusunda, pek çok bilim insanının uzun yıllardır kafayı patlattığı DNA’nın şifrelerini çözme konusuna gerçekçi bir perspektif sunuyor.

Uzay Yarışı Netflix

Eğlenceli Tarih Dersleri 2. Sezonu Ne Zaman Yayınlanacak?

Henüz taze bir şekilde Eğlenceli Tarih Dersleri 1. sezonu ile tanıştık ve onu çok sevdik. Çocukların da yetişkinlerin de katılım gösterebileceği komik ve öğretici bir belgesel olan History 101, şu an için yalnızca 10 bölüme sahip. Fakat yayıncı platform Netflix, çok yüksek olasılıkla dizinin yeni bölümleri üzerine şimdiden çalışmaya başlamış olmalı. Tahminlere göre Eğlenceli Tarih Dersleri’nin yeni sezonu gelecek yıl Mayıs ya da Haziran aylarında platforma eklenebilir.

Eğlenceli Tarih Dersleri 2. Sezonu

Eğlenceli Tarih Dersleri Dizisini Sevenlere Belgesel Önerileri

Eğlenceli Tarih Dersleri dizisini izleme fırsatı bulduysanız ve buna benzer yeni içerikler keşfetmeye çalışıyorsanız; sizlere birbirinden başarılı ve sürükleyici iki belgesel dizisinden söz edeceğiz. Bunlardan ilki olan Absurt Planet (Absürt Gezegen), toplamda 12 bölümden oluşan eğlenceli bir doğa belgeseli serisidir. Absurt Planet’de Netflix ekibi, gezegenin en komik hayvanlarını yakın takibe alıyor.

History 101 belgeseli benzeri bir diğer içerik ise 100 Humans dizisi diyebiliriz. Hayati Sorular ve Cevapları alt başlıklı bu belgesel dizisi, çekicilikten mutlu olma sanatına, kadın – erkek ilişkilerinden mobilya montajına kadar geniş bir konu portföyü ortaya çıkarıyor. 100 Humans ve Absurt Planet izlemek isteyenler için Netflix’te altyazı ve Türkçe dublaj seçenekleri ile sizleri bekliyor!

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.