Yerli Korku – Gerilim Filmi Güzelliğin Portresi, Netflix’te!

1
1533
Güzelliğin Portresi Filmi
Güzelliğin Portresi Filmi Netflix Platformuna Eklendi!

BKM yapımı yerli korku ve gerilim filmi Güzelliğin Portresi, izlemek için heyecan ile bekleyen sinefiller için Netflix platformuna eklendi. Yerli korku filmleri arasında oldukça sıra dışı bir konumda bulunan film, seyirci ve eleştirmenler tarafından gayet beğenildi. İşte tüm ayrıntılar…

İÇİNDEKİLER:

Çoğunlukla çektiği komedi filmleri ile bildiğimiz Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar’ın kuruculuğunu üstlendiği BKM şirketi, 2019 yılında Türkiye sineması için oldukça yenilikçi bir projeye imza attı. Eğer siz de Türk sinemasında yapılan korku filmlerinde, sıklıkla tercih edilen cin ve peri hikayelerinden sıkıldıysanız; daha realist bir korku hikayesi arayışında iseniz, muhtemelen Güzelliğin Portresi filmi tam da sizler için olacaktır.

Ezel, Suskunlar ve Mucize Doktor gibi efsane Türk dizileri için senaristlik yapmış Pınar Bulut’un kaleminden çıkan hikaye, Onur Koralp işbirliği ile kağıda dökülmüş ve Umur Turagay yönetmenliğinde kameraya alınmıştır. İçinde yabancı yapımcıların da yer aldığı Güzelliğin Portresi filmi vizyon tarihi olarak 2019’un Aralık ayında karşımıza çıkmış ve büyük bir kesim tarafından ise internette yayınlanması için beklenmeye başlamıştı. Nihayet geçtiğimiz günlerde Güzelliğin Portresi izlemek isteyenler için Netflix platformuna eklendi. Yerli korku filmi kısa sürede Netflix’te büyük ilgi görmeye başladı.

Güzelliğin Portresi Konusu

Güzelliğin Portresi Filmi Konusu

Güzelliğin Portresi konusu itibariyle daha ilk sahnesinden izleyicileri kendisine çekmeyi başarıyor. Özellikle de alışık olduğumuz tarzda korku filmlerini izlemeye dayanamayan sinema tutkunları, hem sanatsal yönü ağır basan hem de ayağı yere basan bir korku yapımı ile karşı karşıya kalıyor. Buna ek olarak ülkemizde pek nadir karşılaştığımız gerilim filmi türü, yine Güzelliğin Portresi’nde hakkını verecek şekilde filmin atmosferine uyum sağlıyor.

Filmde yıllardır babası ile görüşmeyen ve ayrı şehirlerde yaşayan Nisan’ın, babasının ölüm haberini alması üzerine yıllardır gitmediği evine adım atması ve beraberinde gelişen olaylar konu alınıyor. Eşi ve çocuğu ile doğup büyüdüğü eve gelen Nisan, ressam babasının evinde sıra dışı olaylara şahit oluyor. Bu sırada çocukluğunda yaşadığı travmalar ile yeniden karşılaşan Nisan, psikolojisi alt üst olmuş bir şekilde babasının sakladığı sırları çözmeye çalışıyor.

Güzelliğin Portresi Oyuncuları

Güzelliğin Portresi’nin Oyuncu Kadrosu

Burçin Terzioğlu ve Birkan Sokullu’nun başrollerinde oynadığı Güzelliğin Portresi filmi yardımcı oyuncuları ile de oldukça büyük bir başarı yakalıyor. Başarılı oyunculara kadroda Serkan Keskin ve Melisa Şenolsun gibi başarılı yıldızlar eşlik ederken; başroldeki çiftin çocukları rolünde Lara Tonka adlı çocuk oyuncu yer alıyor.

Ayrıca daha önce 2 Süper Film Birden ve Aşk Tutulması gibi sinema filmlerinde küçük cameo sahnelerinde oynayan Feridun Düzağaç, filmde Nisan’ın ressam babasına ustalık ile hayat veriyor. Bu filmdeki kısa ama büyüleyici performansı ile Düzağaç, en az müzisyenliği kadar iyi bir oyuncu olduğunu da ispatlıyor.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.