Dark Dizisinin Final Sezonu Hakkında Tüm Detaylar

0
866
Netflix Dark
Netflix'in Dark Dizisi 3. Sezonu ile Ekranlara Veda Ediyor!

Netflix’in Almanya yapımı orijinal dizisi Dark, üçüncü ve son sezonu ile Netflix platformunda yayınlanarak izleyenlerine veda etti. İki sezon boyunca öğrendiğimiz tüm gizemleri açıklığa kavuşturan dizinin final sezonu, büyük beğeni toplayarak duygusal bir sona imza attı. İşte Dark’ın final sezonu hakkında tüm merak edilenler…

İÇİNDEKİLER:

İlk defa 2017 yılının Aralık ayında karşımıza çıkan ve daha ilk yayınlandığı gece büyük kitlelere ulaşmayı başaran Dark dizisi, genç oyuncu kadrosu ve sürükleyici gerilim hikayesi ile Netflix’in en popüler dizileri arasında yer alıyor. Zaman yolculuğu temalı başarılı Alman dizisi, Baran bo Odar ve Jantje Friese imzası ile iyi ve kötünün savaşı, özgür irade ve tabiatın doğası gibi konuları ustalık ile bizlere veriyor.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında yayınlanan Dark’ın 2. sezonu, ilk sezonda öğrendiğimiz tüm bilgileri daha da karmaşık bir hale getirerek bizleri büyüleyici atmosfere daha fazla ikna eder olmuştu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 3. sezonu ile Dark dizisi, bildiğimiz tüm karmaşık olaylar örgüsü yumağını çözerek nihai bir final ile hayranlarına duygu verici bir son yayınladı.

Dark 3. Sezon

Dark’ın 3. Sezonu Kaç Bölümden Oluşuyor?

İlk sezonunda on bölüm ile izleyenlerine merhaba diyen Netflix orijinal dizisi Dark, ikinci sezonda hikayesini daha sıkı bir hale getirmek amacıyla bölüm sayısını sekize düşürdü. Dark’ın son sezonu bölüm sayısı bakımından bir önceki sezona sadık kaldı ve sekiz bölüm olarak final sezonunu gerçekleştirdi. İşte Dark’ın son sezon bölümlerinin sıralaması ve isimleri:

  1. Dejavu (62 dakika)
  2. Sağ Kalanlar (59 dakika)
  3. Adem ile Havva (56 dakika)
  4. Köken (64 dakika)
  5. Yaşam ve Ölüm (64 dakika)
  6. Işık ve Gölge (58 dakika)
  7. Zamanlar Arasında (69 dakika)
  8. Cennet (73 dakika)
Dark Dizisi 3. Sezon Konusu

Dark Dizisi 3. Sezon Konusu

Netflix’in ilk orijinal Almanca dizisi olarak dünyaya açılan Dark dizisi konusu itibariyle Stranger Things dizisine oldukça benzetilmektedir. Ancak buna rağmen eleştirmenler Dark’ın yarattığı büyüleyici atmosferi, ilginç bilim kurgu temasını ve gerilim duygusunu oldukça sevdiler.

1953, 1986 ve günümüzde geçmek üzere üç farklı zaman dilimini konu alan Dark, Almanya’nın Winden kasabasında aniden ortadan kaybolan çocuklar ile seyircilere hikayesi kapılarını aralamaktadır. Winden bölgesinde yaşayan dört aile, üç nesli konu alan örtüşen aile ilişkileri ve geçmişleri ile yüzleşmeleri ile hikayeye ilgi çekici bir boyut kazandırıyor. Dark’ta kaybolan çocukların anlamı ortaya çıktıkça aileler, geçmişindeki trajik olaylar yüzünden hayatlarında köklü değişiklikler yaşamaktadır.

Dark’ın Final Sezonunda Hangi Oyuncular Geri Dönüyor?

Baran bo Odar ve Jantje Friese tarafından yaratılan Dark dizisinin toplam 26 bölümü, yapımcı Odar tarafından yönetilerek Friese imzası ile kaleme alındı. Üç sezon boyunca farklı zaman dilimlerinde hikayeler aktaran dizi, hemen her karakter için farklı dönemleri yansıtması adına farklı oyuncular tarafından yorumlandı. Dark’ın son sezonunda dizinin başrolü Louis Hofmann’ın yanı sıra Oliver Masucci, Jördis Triebel, Maja Schöne, Karoline Eichhorn, Sebastian Rudolph, Anatole Taubman, Mark Waschke, Stephan Kampwirth, Anne Ratte-Polle, Andreas Pietschmann, Lisa Vicari, Michael Mendl ve Angela Winkler gibi başarılı oyuncular kadroda yeniden göründü.

Dark Dizisi Oyuncuları

Dark Dizisinin Devamı Gelecek Mi?

Şimdilik hikayesini tamamlayan Dark’ın dizi olarak yeniden Netflix platformunda yeni bölümler yayınlaması katiyen mümkün görünmüyor. Zira yukarıda da söylediğimiz gibi Dark’ın 3. sezonu, final sezonu olarak lanse edildi. Dolayısıyla en azından yine bir dizi olarak Dark’ı seyretmek bir daha epey zor olacak. Fakat kim bilir, belki de Odar ve Friese tarafından Dark’ın bir spin-off dizisi ya da sinema filmi çekilebilir… Ancak yine de bu konuda bir şeyler söylemek için çok erken.

Toplamda üç sezonluk külliyatı ile tıpkı ismi gibi karanlık bir evrende yolculuğa çıkacağınız Dark dizisini izlemek için şu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Netflix Türkiye aboneliği sahibi iseniz Dark’ın tüm bölümlerini bir çırpıda bitirebilir ve yeni diziler keşfetmeye hemen başlayabilirsiniz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.