Türkiye’nin İlk Mistik Dizisi Alef, Tüm Bölümleriyle BluTV’de!

0
932
Alef Dizisi BluTV
Alef Dizisi Hakkında Merak Edilen Tüm Bilgiler

Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz ve Melisa Sözen’in paylaştığı mistik polisiye dizisi Alef, tüm bölümleri ile BluTV platformuna eklendi. Bağımsız filmlerin yönetmeni Emin Alper tarafından çekilen internet dizisi sürükleyici hikayesi ile tek seferde oturup bitirmek isteyenler için yayına sunuldu. İşte Alef dizisiyle ilgili tüm merak edilenler…

İÇİNDEKİLER:

10 Nisan tarihinde iki bölümü ile FX televizyon kanalında gösterime sunulan ve haftalık formatta yeni bölümlerini yayınlayan Alef dizisi, nihayet sekiz bölümlük serüvenini tamamladı ve oldukça sarsıcı final bölümünün ardından tüm bölümleri ile BluTV’ye yüklendi. Alef’i izlemek için dizinin bitmesini bekleyen birçok polisiye tutkunu, nihayet bir çırpıda bitirebilecekleri soluksuz diziye kavuştular.

May Prodüksiyon tarafından hazırlanan ve BluTV ile FX ortak yapımı olarak karşımıza çıkan Alef, Emin Alper tarafından çekildi. Hatırlamayanlar için Emin Alper, yurt dışına pek çok ödül ile ülkemize döndüğü Abluka, Tepenin Ardı ve Kız Kardeşler gibi sinema filmleri ile Türkiye bağımsız sinemasının en önemli temsilcileri arasında kabul ediliyor. Dizinin senaryo koltuğunda ise başarılı kısa filmleri ile tanıdığımız Emre Kayış oturuyor.

Alef Dizisi Konusu

Alef Dizisi Konusu

İstanbul’da geçen polisiye dizisi Alef, pek çok izleyici tarafından bu zamana dek ülkemizde çekilmiş en iyi polisiye dizi atmosferine sahip olduğunu düşünüyor. Ayrıca Alef’i diğer yerli polisiyelerden ayıran en büyük unsur ise hiç şüphesiz ki İstanbul’un çok kültürlü ve gizemli yanını ustalıklı bir biçimde incelemiş olması diyebiliriz. Dizinin yönetmeni Emin Alper, bu etkileyici atmosferi ‘İslami Gotik‘ ve ‘Alaturka Noir‘ gibi kavramlar çerçevesinde değerlendiriyor.

Dizide Cinayet Büro Amiri olarak görev yapan Settar, Londra’dan Türkiye’ye yeni gelen Kemal ile ortaklık kurarak İstanbul Boğazı’nda ortaya çıkan bir cesedin gizemlerini eşeliyor. Bu sırada İstanbul’un ruhani ve mistik dokusunu fark eden ikili; kendilerini Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana gizleyerek faaliyetlerini sürdüren sapkın bir tarikatın dünyasını keşfediyor. Ortadaki korkunç sırları keşfetmeye çalışan Settar ve Kemal, cinayetleri çözmek adına üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan ve tam da bu konularda araştırmalar yapan Yaşar’dan yardım alıyorlar. Olayların gitgide bir sarmala döndüğü ve hakikatin çok da uzakta olmadığı bu hikayede Alef konusu itibariyle oldukça sert ve dramatik olaylara parmak basıyor.

Alef Dizisi Oyuncu Kadrosu

Alef Dizisi Oyuncu Kadrosu

Adeta bir yıldızlar geçidi olarak nitelendirebileceğimiz Alef’in oyuncuları, büyük rol – küçük rol demeden oldukça nizami bir dağılım ile son zamanların en iyi dizi cast’ını bir araya getiriyor. Dizide Settar’a Ahmet Mümtaz Taylan hayat verirken, Kemal karakteri Kenan İmirzalıoğlu tarafından ve Yaşar karakteri ise Melisa Sözen’in şahane performansı ile canlandırılıyor. Bunun yanında Ercan Kesal, Berkay Ateş, Müfit Kayacan, Hatice Aslan, Haldun Boysan, Osman Alkaş, Ece Dizdar, Rıza Akın, Muttalip Müjdeci, Stefani Su Çağlar, Orçun Oran, Sinan Helvacı, Ayşegül Uraz, Kıvanç Baran Arslan ve Erdem Kaynarca gibi başarılı oyuncular dizinin geniş kadrosuna eşlik ediyor.

Alef Dizisi Neden Bitti?

Alef’in 2. Sezonu Gelecek Mi?

Alef final bölümü, yani 8. bölümü itibariyle ne yazık ki ekranlara veda etti. Maalesef Settar ve Kemal komiseri bir daha yan yana görmemiz mümkün olmayacak. Twitter ve Instagram üzerinden BluTV’ye sorulan “Alef’in yeni sezonu ne zaman gelecek?” tarzında sorular da yine bu minvalde yanıtlar aldı. Zira anlatılan konu itibariyle hikayenin devam etmesi dizinin dinamiğine büyük zararlar verecektir. Bu yüzden alınan kararı doğru bulduğumuzu söylemek isteriz.

Alef Dizi Müzikleri Mercan Dede

Alef’in Müzikleri Kime Ait?

Kısa sürede bir fenomen haline gelen Alef müzikleri, belki de en az dizi kadar büyük dikkat yaratmayı başardı. Bu noktada hem dizide kullanılan şarkılardan, hem de dizinin tema müziklerinden söz etmek gerekecektir. Dizide Settar’ın dinlediği Türk Sanat Müziği eserleri ve Kemal’in dinlediği caz müzikler zaten halihazırda YouTube ya da Spotify uygulamaları içerisinde barındırılıyor. Ancak Alef’in orijinal müzikleri şimdilik yüksek kaliteli versiyonları ile bu platformlarda bulunmuyor.

Sufi müziği etnik enstrümanlar ve elektronik müzikler ile senkronize eden Mercan Dede, Alef’in de müzik bestelerini icra ediyor. Daha önce Masum dizisinin müziklerini Spotify’da yayınlayan BluTV’nin Alef’te de aynı şeyi yapacağı; Mercan Dede’nin bestelerini dijital platformlarda yayınlayacağı öngörülüyor.

Alef Dizisi Nasıl ve Nereden İzlenir?

Alef Dizisi Nasıl ve Nereden İzlenir?

Şu anda Alef dizisi tüm bölümleri ile izlemek isteyen kullanıcılar için BluTV servisinde bulunuyor. Toplamda 8 bölüm halinde geliştirilen ve yayınlanan dizi, dijital mecralardan yalnızca abonelik sistemi ile, yani para karşılığında izlenebiliyor. Alef’i hemen izlemek için aylık 19,99 TL karşılığında BluTV’ye üye olabilirsiniz.

Eğer BluTV’ye üye olmak istemiyor ve Alef’i ücretsiz izleme deneyimine sahip olmayı tercih ediyorsanız, FX kanalından Alef’i takip edebilirsiniz. Dizi belli aralıklarla, haftada birkaç gün eski bölümleri ile ekrana geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.