Bilgisayar Tutkunları İçin En İyi 5 Hacker Filmi

0
1076
Hacker Filmleri
Hackerlik Konulu En İyi Sinema Filmleri

Günümüzde hacker olarak da adlandırılan bilgisayar korsanlığı, gelişen teknoloji ile birlikte sinema dünyasının en ilgi çekici ögelerinden biri haline geldi. Deep Web kavramından ilkel bilgisayarlara farklı temalarda hackerlik mesleğini konu alan bu projeler, animasyon filmlerden belgesel yapımlara birbirinden farklı türlerde hayata geçti. İşte hackerlik konusuna ilgili olanlar için en iyi film tavsiyeleri…

İÇİNDEKİLER:

5. Office Space (Ofis Çılgınlığı) – IMDb Puanı 7,7

Office Space
Office Space – Mike Judge (1999)

Mike Judge tarafından yazılan ve yönetilen Amerikan kara komedi filmi Ofis Çılgınlığı, içinde barındırdığı polisiye ögeler ve eğlenceli sahneleri ile tüm zamanların en iyi hacker komedileri arasında parmakla gösteriliyor. Filmde işlerinden nefret eden üç ofis çalışanının açgözlü patronlarına karşı isyan etmeleri ve ofisin bilgisayar yazılımlarını ele geçirmeleri anlatılıyor. Ofis Çılgınlığı oyuncu kadrosunda Ron Livingston, Mike Judge, Stephen Root, Gary Cole ve Jennifer Aniston gibi usta yıldızları ağırlıyor.

4. Ghost in the Shell – IMDb Puanı 8,0

Ghost in the Shell - Mamoru Oshii (1995)
Ghost in the Shell – Mamoru Oshii (1995)

Masamune Shirow tarafından 1989 ila 1997 yılları arasında toplamda üç cilt halinde yayımlanan Ghost in the Shell manga kitabı, bilim kurgu tutkunlarının yakından bileceği üzere 1995 yılında eşsiz bir sinema uyarlaması ile beyazperdelere geldi. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye adayı olan ilk anime filmi Ghost in the Shell, 2029 yılında geçen polisiye macerası ile geek kitleler tarafından çok beğenildi.

Soluksuz izleyeceğiniz polisiye animasyon filminde Kukla Ustası isimli bir hacker tarafından çalınan devlet dosyalarının peşine düşen gizli örgütün hikayesi konu ediliyor. Yalnızca basit bir animasyon olmakla yetinmeyen Ghost in the Shell filmi, teknoloji çağında insanların insani fonksiyonlarını sorgulamasını felsefi bir açıdan irdeliyor.

3. The Girl with the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız) – IMDb Puanı 7,8

Ejderha Dövmeli Kız - David Fincher
The Girl with the Dragon Tattoo – David Fincher (2011)

Türkiye’de de uzun bir süre çok satanlar listesinde yer alan Stieg Larsson’ın Milenyum Üçlemesi kitap serisi, romana oldukça sadık kalınarak tek bir film halinde sinemaya çevrildi. Ejderha Dövmeli kız konusu itibariyle Mikael Blomkvist adlı bir gazetecinin, tam hapse girmek üzereyken Lisbeth Salander adlı bir hacker tarafından yardım edilmesini ve birlikte gelişen olayları konu alınıyor. Genç kız ve gazeteci, işbirliği yaparak 40 yıl önce hayatını kaybeden bir kadının katilini arama mücadelesi veriyor.

Fight Club ve Seven gibi kült filmlerin yönetmeni David Fincher tarafından yönetilen Ejderha Dövmeli Kız, başrolünde Rooney Mara ve son James Bond olarak tanıdığımız Daniel Craig gibi başarılı oyuncuları bir araya getiriyor.

Not: Ejderha Dövmeli Kız kitabı 2009 yılında romana en sadık kalınacak şekilde çekilmiş bir İsveç yapımına da ev sahipliği yapmaktadır. Millennium Trilogy serisi Ejderha Dövmeli Kız, Ateşle Oynayan Kız ve Arı Kovanına Çomak Sokan Kız filmleri ile Daniel Alfredson tarafından çekilmiş ve eleştirmenlerden bolca övgü toplamıştı.r

2. Citizenfour – IMDb Puanı 8,0

Citizenfour Hacker Belgeseli
Citizenfour – Laura Poitras (2014)

Eski bir CIA çalışanı olan Edward Snowden, bir döneme kadar ABD toplumu tarafından vatan haini olarak nitelendirilirken; büyük yankı uyandıran Citizenfour belgeseli ile kendini adeta aklıyor. Laura Poitras’ın Hong Kong’da görüşme ve çekimlerini yürüttüğü Edward Snowden belgeseli, CIA’nin yasal olmayan yollar ile halkın gizli bilgilerini nasıl ele geçirip kötüye kullandığını anlatıyor. Citizenfour belgeseli ile Poitras, En İyi Belgesel Oscar’ı ödülüne layık bulunuyor.

1. The Matrix – IMDb Puanı 8,7

The Matrix Hacker Filmi
The Matrix – Lana Wachowski, Lilly Wachowski (1999)

Hiç şüphesiz ki hacker filmleri dediğimizde pek çoğunuzun aklına Matrix gelmiştir. Wachowski Kardeşler imzalı Matrix üçlemesi, kendisinden dört sene önce çıkan ve listemizde de sözünü ettiğimiz Ghost in the Shell filminden büyük ölçüde ilham almıştır. Filmde bir bilgisayar uzmanı olan Neo; Morpheus’un da desteğiyle içinde yaşadığı dünyanın aslında bir simülasyondan ibaret olduğunu ve alternatif gerçekliklerin de olabileceğini keşfeder. Böylelikle Matrix’in ne olduğunu ve yaşadığı hangi olayların gerçek, hangilerinin rüya olduğunu sorgulamaya başlar.

Basit bir hacker filmi olmayan Matrix serisi, sinema tarihinin en önemli felsefi filmleri listelerinde baş sıralarda bulunmaktadır. Zira yalnızca simülasyon teorisi değil, insan ve doğa, insan ve teknoloji gibi konularda da zamanın ötesinde fikirler barındırmaktadır. Toplamda üç filmden oluşan Matrix serisinin bu yıl devamı çekilmekte ve 2021’de gösterime girmesi planlanmaktadır. Keanu Reeves’in başrolünde oynamaya devam ettiği kesinleşen yapımda Trinity karakteri ile Carrie-Anne Moss yine kadroda gözükecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.