Efsane Dizi Breaking Bad Hakkında Az Bilinen Gerçekler

0
1258

Tüm zamanların en iyi dizileri arasında kabul görülen Breaking Bad dizisi, hiç kuşkusuz ki bu başarısına çok da kolay bir şekilde ulaşmadı. Başta Breaking Bad’in yaratıcısı Vince Gilligan olmak üzere tüm ekibin katkıları ile koordineli bir biçimde bugünlere kadar gelen yapım, 5 sezonluk unutulmaz bölümleri ve sonrasında çekilen devam projeleri ile ismini hiçbir zaman unutturmadı. İşte Breaking Bad hayranları için az bilinen önemli gerçekler…

İÇİNDEKİLER:

1. Breaking Bad dizisi aslında kısmen gerçek bir hikayeye dayanmakta.

Gerçek Walter White

Zira dizideki Walter White karakteri, 2008 yılında tutuklanan ve Alabama’nın en iyi metamfetamin aşçısı olarak bilinen bir suçluydu. İlk başlarda ailesinin geçimini sağlamak için bu işe girişen White, daha sonra tam zamanlı olarak uyuşturucu üretimine soyundu ve nihayetinde ise tutuklandı. Fakat Breaking Bad’in bu kişiden gerçek ilham alıp almadığını bilmiyoruz. Doğrusu tüm bunlar koca bir tesadüften ibaret de olabilir…

2. Breaking Bad, birçok kanal tarafından kabul edilmedi.

Breaking Bad Dizisi

Dizinin yaratıcısı Vince Gilligan, Breaking Bad’in senaryosu ile adeta kapı kapı gezerek projeyi birçok kanala götürdü. HBO tarafından büyük bir hüsran ile geri çevrilen Gilligan, TNT kanalından da reddedildi ve fakat ümitlerini yine de yitirmedi. Son olarak AMC’ye giden Gilligan, Breaking Bad’i tüm dünyaya tanıttı!

3.Jesse Pinkman’ın ilk sezonda öldürülmesi düşünülmüştü.

Jesse Pinkman

Ancak dizinin yaratıcısı Vince Gilligan, Aaron Paul’un canlandırdığı Jesse Pinkman karakteri izleyiciler tarafından çok sevilince fikirlerinde birtakım değişikliklere gitti. Aksi halde ilk sezonun son bölümlerinde hayatını kaybedecek ve sonrasında göreceğimiz tüm hikaye akışı tamamen değişik bir şekilde karşımıza çıkacaktı. Neyse ki böyle bir şey olmadı…

4. Heisenberg’in ismi Nobel ödüllü Alman fizikçi Werner Heisenberg’e dayanmaktadır.

Werner Heisenberg

Lisede bir kimya öğretmeni olan Walter White’ın Heisenberg ismini kullanma sebebi çok ama çok yüksek bir olasılık ile Werner Heisenberg ile özdeşleşmiştir. Zira tüm dünyanın saygı duyduğu bir fizikçi olan Werner Heisenberg’e Walter White’ın da hayran olması gayet olası bir ihtimal.

5. Heisenberg karakteri pek çok insanı olumsuz yönde etkiledi.

Heisenberg

Breaking Bad’in yayınlanması ile birlikte özellikle de ABD’de çok sayıda meth pişiricisi olduğu ve bunların hatırı sayılır bir kısmının da fizik ya da kimya öğretmenleri olduğu gözlenmiştir. Breaking Bad dizisindeki Walter White’ın hikayesi defalarca kez taklitleri tarafından yaşanmıştır.

6. Bryan Cranston, Walter White için üçüncü seçenekti.

Bryan Cranston

Cast ekibinin Walter White karakterini oynamak adına düşündüğü ilk isim ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Matthew Broderick olmuştu. Daha sonra bu rol için popüler oyuncu John Cusack düşünülmüştü; ancak Cusack’ın kariyerinde canlandırdığı komik roller, Walter White’ı oynamasının önüne geçmiş ve rolün nihayet Bryan Cranston’a ulaşmasına yol açmıştı.

7. Bryan Cranston bazı sahneleri çekerken ağlamalarına engel olamıyordu.

Breaking Bad Jane Ölümü

Bu sahnelerin en başında ise çoğumuzun izlerken ağlamaya eşlik ettiği Jane’in ölüm sahnesi geliyor. Breaking Bad dizisinin en havalı çifti olan Jane ve Jesse yan yana uyurken, Jane’in kendi kusmuğunda boğulduğu sahne, sette Bryan’a oldukça zor anlar yaşatmış. Hatta söylentilere göre Cranston’ın 15 dakika boyunca hüngür hüngür ağladığı görülmüş.

8. Walter White JR.’ın açtığı savewalterwhite.com gerçekten var olan bir internet sitesi.

savewalterwhite.com

Birçok insan bu siteyi yalnızca dizi için tasarlanmış ve gerçek olmayan bir sayfa olarak düşünüyordu. Fakat Walter White JR.’ın babasına olan sevgisini anlatmak üzere açtığı tek sayfalık savewalterwhite.com adlı internet sitesi, halen daha varlığını birebir aynı şekilde sürdürüyor.

9.Breaking Bad’in 62 bölüm sürmesi tesadüf değildi.

breaking bad

Her bölümü müthiş detaylar ile bezeli olan Breaking Bad, hatırlayacağınız üzere jenerik sahnelerinde periyodik tablo görüntüleri ile bizleri buluşturuyordu. Bu detayı daha da anlamlı kılmak isteyen dizi ekibi, Breaking Bad’i 62 bölüm devam edecek şekilde ince ince tasarladılar; zira 62 sayısı periyodik tabloda Samaryum elementine denk gelmektedir. Samaryum, akciğer hastalarının kanser tedavisinde kullanılmaktadır. Ne kadar ince bir düşünce, değil mi?

10. Netflix, Breaking Bad dizisinin devamı niteliğinde bir film çekti.

Breaking Bad El Camino Filmi

El Camino: A Breaking Bad Movie ismi ile yayınlanan Breaking Bad filmi, final sahnesinden sonra Jesse Pinkman’ın nasıl kaçtığını ve neler yaşadığını anlatıyor. Nostaljik sahneler ile dolu bir kapanış filmi olan El Camino, dizinin sıkı taraftarları tarafından genel itibariyle pozitif eleştiriler ile karşılanıyor.

11. Breaking Bad’in spin-off’u Better Call Saul, beşinci sezonu ile yoluna devam ediyor.

Better Call Saul Dizisi

Eğer Breaking Bad’i ve El Camino filmini izleme keyfini sonuna kadar yaşadıysanız, ancak daha sonra izlediğiniz hiçbir dizi Breaking Bad’in yerini alamıyorsa; Breaking Bad benzeri bir dizi olarak Better Call Saul’a bir an önce başlamanızı tavsiye ederiz. Zira Better Call Saul konusu itibariyle Breaking Bad’deki Avukat Saul karakterinin maceralarını, yani Breaking Bad’in öncesini anlatmaktadır. Yine bir Vince Gilligan projesi olan Better Call Saul, eleştirmenler tarafından en az Breaking Bad kadar sevilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.