Liam Hemsworth ile Christoph Waltz’tan Şahane Bir Aksiyon Dizisi: Most Dangerous Game

0
940
Most Dangerous Game Dizi
Most Dangerous Game (2020)

Dijital yayın platformu Quibi, bu yıl Liam Hemsworth ve Christopher Waltz’un başrollerini üstlendiği Most Dangerous Game dizisi ile büyük bir çıkış yakaladı. Richard Connell’in aynı adlı kısa öyküsünden web dizisi olarak uyarlanan yapım, aksiyon tutkunlarının oldukça dikkatini çekti ve kısa sürede bir fenomen haline geldi. İşte Most Dangerous Game’in konusu, oyuncuları ve dizi ile ilgili merak edilen tüm detaylar sizlerle…

İÇİNDEKİLER:

Richard Connell‘in 1924 yılında ilk defa yayımlanan The Most Dangerous Game kitabı, şiddet ve zulüm üzerine oldukça dikkat çekici bir bakış açısı sergileyen, hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır. Kitap ABD’de ilk yayımlandığı anda dikkatleri üzerinde toplarken; eser ünlü ABD’li yönetmenler Ernest B. Schoedsack ile Irving Pichel‘in de gözünden kaçmadı ve ikili 1932 yılında aynı adlı eseri sinemaya ilk defa uyarlayan isimler oldular.

Aradan geçen onlarca yılın akabinde Netflix alternatifi dijital dizi – film izleme platformu Quibi, The Most Dangerous Game’i tekrardan gün yüzüne çıkarmaya karar vererek güçlü bir kadro oluşturdu. Spor amacı ile insanları avlayan ve ailelerine para bırakmayı vadeden psikopat bir zenginin hikayesinin anlatıldığı aksiyon temalı dizi; Quibi’nin yayın formatına uygun hale getirilerek ilk parçasını tamamladı. Most Dangerous Game 1. sezonu ile izleyicilerden tam not aldı.

Most Dangerous Game Dizisi Konusu

Quibi’den ilk sezonu ile izlemeye açılan Most Dangerous Game hikayesi itibariyle tüylerinizi diken diken edecek bir atmosfere sahip. Üzerinde biriken borçlarından ötürü hayattan artık hiçbir beklentisi kalmayan bir adam (Liam Hemsworth), ailesinin refah içinde yaşayabilmesi adına kendi canını ortaya koymaya karar verir.

Zengin insanlara eğlence sağlayan şiddet eğilimli bir adam (Christoph Waltz), 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde yarışmacılara ucunda ölüm olan bir avlanmaya oyunu tertip eder. Yarışmacılar hayatta kaldıkları her saat paralarını ikiye katlar; yarışmanın sonunda hayatta kaldıkları taktirde ise milyoner olacaklardır. Fakat böylesi bir oyunda hayatta kalmak oldukça güçtür.

most dangerous game liam hemsworth
Liam Hemsworth, Most Dangerous Game (2020)

Most Dangerous Game Oyuncuları

Liam Hemsworth ve Christoph Waltz ikilisinin ilk defa yan yana geldiği ve muazzam performanslar ortaya çıkardıkları Most Dangerous Game oyuncu ekibi bakımından oldukça zengin bir kadroya sahiptir. Tecrübeli ikiye dizide Sarah Gadon, Zach Cherry, Chris Webster, Billy Burke, Jimmy Akingbola, Natasha Liu Bordizzo, Patrick Garrow ve Carolina Bartczak eşlik ediyor.

Most Dangerous Game 1. sezon yönetmeni Phil Abraham olurken, dizinin tüm bölümleri Nick Santora tarafından kaleme alınıyor. Popüler Quibi dizisinin yaratıcı koltuğunda ise Nick Santora ile birlikte Josh Harmon ve Scott Elder yer almakta.

Most Dangerous Game (2020)

Most Dangerous Game’in 2. Sezonu Yayınlanacak Mı?

Most Dangerous Game’in ilk sezonu izlemek isteyenler için kısacık bölümler halinde, 15 parçadan oluşmaktadır. Yani bir filmi kesitler halinde izlediğinizi varsayabilirsiniz. Eğer diziyi çoktan bitirmişseniz, muhtemelen şu anda “Most Dangerous Game’in 2. sezonu çıkacak mı?” sorusunu bizlere soruyor olmalısınız. Lafı fazla uzatmadan, bu sorunun cevabının “Evet,” olduğunu sizlere müjdelemek isteriz.

Quibi’den 2. sezon onayı alan dizinin yeni sezonu New York’ta geçecek. Usta aktör Christoph Waltz, bu defa başka bir kurban ile karşılaşacak ve yepyeni bir insan avı macerasına şahit olacağız.

Most Dangerous Game Dizisi Nasıl İzlenir?

Quibi platformunun orijinal dizisi olarak listelerde öne çıkan Most Dangerous Game’i izlemek isteyenler için Türkiye’de şu anda ne yazık ki legal bir platform bulunmamakta. Quibi Türkiye’de şimdilik maalesef resmi olarak hizmet vermediği için, dizinin hayranları istemese de korsan dizi izleme platformlarına yöneliyorlar.

Quibi Nedir

Quibi Nedir?

Netflix benzeri bir dijital video izleme aplikasyonu olarak nitelendirilen Quibi uygulaması, rakibinin aksine içeriklerini yalnızca mobil cihazlardan tüketmek üzere hazırlıyor. Quibi’nin tüm dizi ve filmleri maksimum 10 dakika uzunlukta kurgulanırken, lisanslı filmler ise 7 ila 10 dakikalık parçalar halinde yayınlanıyor. Platformda çalışan yönetmenler de dizilerini akıllı telefon ve tabletlerden izlemeye elverişli bir şekilde çekiyorlar.

6 Mayıs 2020‘de hayata başlayan Quibi platformu, şu an için sadece ABD ve birkaç ülkede daha hizmet veren deneysel bir streaming ağı olarak konuşuluyor. Quibi Türkiye servisi şimdilik başlamasa da önümüzdeki zamanlarda şirketin ülkemizde de faaliyete başlayacağı tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.