Sofistike Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
1486
Sofistike Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatımız içinde çok fazla kelime duyuyoruz. Bu kelimelerden bazılarını sıklıkla bazılarını ise nadiren duyuyoruz. Bazı kelimeleri ise daha önce hiç duymamış ve ilk defa duyuyor oluyoruz. Bu gruplar içerisinde yer alan kelimeler tereddüde düşmemize neden olabiliyor. Anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüt etmemize neden olan kelimeler için bir tahminde bulunsak da emin olamayabiliyoruz. Sofistike kelimesi de anlamı ve yazılışı konusunda tereddüde düşüren kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Sofistike TDK sözlüklerinde sık araştırılan bir kelime.

Sofistike şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Türk Dil Kurumu Sofistike şeklinde yazılması gereken kelimenin kökeninin Fransızca olduğunu belirtmiş. TDK Güncel Türkçe Sözlük sofistike kelimesinin Fransızca sophistiqué kelimesinden türetildiğini belirtmiş. Kelime çoğunlukla sık duyulan bir kelime olsa da anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorular sıkça soruluyor.

Sofistike şeklinde TDK karşılığı merak edilirken çok sık yanlış yazılan bir kelime. Müspet şeklinde yazılması gerekiyor.

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde sofistike kelimesinin sık sık aratıldıldığı görülüyor. Sofistike kelimesi TDK karşılığı, anlamı, ve nasıl yazılması gerektiği konusunda sık araştırılan bir kelime.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük sofistike kelimesi için birkaç tanımlama yapmış. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük sofistike kelimesi için “Yapmacık.” anlamını vermiş.

TDK Güncel Türkçe Sözlük’ün kelime için verdiği diğer anlamlar “Yanıltıcı.” ve “Karmaşık.” şeklinde.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te sofistike kelimesinin cümlede kullanılışına herhangi bir örnek verilmemiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.