Sevgililer Günü’nde İzleyebileceğiniz En İyi 5 Aşk Filmi

0
883
Sevgililer Günü Filmleri
Sevgililer Günü’nde İzleyebileceğiniz En İyi 5 Aşk Filmi

14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgiliniz ya da hayat arkadaşınız ile birlikte romantik bir Aşk Filmi izlemeyi düşünüyorsanız sizler için keyifli bir liste hazırladık. Bu akşam birlikteliğinizi küçük bir film ile süslemek adına yaptığımız seçkiden bir yapım beğenip televizyonun karşısına oturabilirsiniz. Patlamış mısırlarınızı hazırlayın, işte birbirinden romantik 5 Aşk Filmi!

14 Şubat Gecesi İzlenmesi Gereken 5 Aşk Filmi

1. Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) –  IMDb 8.4

Jim Carrey’i belki de hiç böylesine dokunaklı bir filmde göstermemişsinizdir… Usta yönetmen Michel Gondry’nin yazıp yönettiği Sil Baştan, modern aşk filmleri arasında oldukça önemli bir yerde duruyor.

Renkli saçlı marjinal bir kadın olan Clementine ile bir kumsalda tanışan Joel, birbirlerinden çok farklı olmalarına rağmen büyük bir aşk yaşamaya başlar. Ancak zamanla gelişen problemler ile birlikte Clementine bir gün hafızasını sildirmeye ve Joel’i tamamıyla unutmaya karar verir. Bunun üzerine Joel de aynı kliniğe giderek hafızasını temizlemek ister, fakat geçmişiyle yüzleşirken bu kararından vazgeçer ve hafızasına yapılan müdahaleyi durdurmaya çalışır.

Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) – 2014

Jim Carrey ve Kate Winslet’ın başrollerinde yer aldığı Sil Baştan, çıktığı yıl En İyi Senaryo Oscar’ını kazanarak sinema eleştirmenlerinden tam not almıştır.

2. Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive) – IMDb 7.3

Amerikan bağımsız sinemasının en önemli temsilcilerinden Jim Jarmusch imzalı Sadece Aşıklar Hayatta Kalır, bugüne kadar hiç görmediğimiz tarzda bir vampir filmi ile karşımıza çıkıyor.

Şiddetli bir depresyona girmiş olan Adam isimli müzisyen, birkaç yüzyıldır görüşmedikleri sevgilisi Eve ile yeniden bir araya gelir. Her şey oldukça rutin ve normal bir seyirde ilerlerken Eve’nin kız kardeşi Ava’nın beklenmedik bir misafirlik gerçekleştirmesi, bu iki vampirin bütün dengesini bozacaktır.

Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive) – 2013

William Shakespeare’den Goethe’nin Doktor Faust’una ve hatta iki ana karakterin isim ataları Adem ile Havva’ya kadar pek çok kültürel gönderme ve alt metin barındıran yapım, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışmıştır.

3. Aşka Ruhunu Kat (Soul Kitchen) – IMDb 7.3

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın romantik draması Soul Kitchen, 66. Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’nü alarak başarısını taçlandırmıştır.

Ucuz ve bohem bir restoran işletmekte olan Zinos, hayatında her şeyin kötüye gittiği bir dönemde sevgilisinin Şangay’a taşınacağı haberini alır. Bunun üzerine hayatını toparlamaya çalışan genç adam, işe önce restorandan başlayarak yeni bir aşçı alır, menüleri ve müşteri kitlesini değiştirmeye karar verir. Fakat hapisten yeni çıkmış abisinin restorana ziyarete gelmesi, işleri kötü bir duruma sokacaktır.

Aşka Ruhunu Kat (Soul Kitchen) – 2019

Fatih Akın’ın alışıldık mizahi üslubuyla seyirciye aktarılan yapımda Adam Bousdoukos ve Birol Ünel başrollerde yer alıyor. Ayrıca filmde başarılı aktör Uğur Yücel de Kemikkıran Kemal rolüyle küçük bir performans gösteriyor.

4. Seni Seviyorum New York (New York, I Love You) – IMDb 6.3

Her biri farklı yönetmenler tarafından çekilen 11 kısa filme sahip antoloji filmi, yıldızlar geçidini andıran oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

2006 yapımı Paris Je T’Aime filminin bir çeşit devam projesi olan film, New York’un beş farklı köşesinde çekilmiş ve ortak teması aşk olan minik hikayeleri bir araya getiriyor.


Seni Seviyorum New York (New York, I Love You) – 2008

Geniş kapsamlı bu projede bulunan 11 filme Fatih Akın, Yvan Attal, Randall Balsmeyer, Allen Hughes, Shunji Iwai, Jiang Wen, Shekhar Kapur, Joshua Marston, Mira Nair, Natalie Portman ve Brett Ratner yönetmenlik yaparken Orlando Bloom, Ethan Hawke, Bradley Cooper, Julie Christie, Hurt John ve Uğur Yücel gibi isimler büyüleyici performanslarıyla eşlik ediyor.

5. Sensiz Olmaz (High Fidelity) – IMDb 7.5

Nick Horby’nin aynı adlı romanından Stephen Frears tarafından sinemaya uyarlanan bu yapım, yer yer melankolik yer yer eğlenceli sahneleriyle eğlenceli bir aşk hikayesine değiniyor.

Chicago’da bir plakçı dükkanı işleten Rob, sevgilisi Laura tarafından terk edilir. Her şeyin ‘top 5’ listesini yapan Rob, kendini bir süre eve kapatma kararı alır ve evindeki on binlerce plağı önem değerine göre listelemeye başlar. Bununla beraber eski ilişkilerini sorgulayarak ayrılınca en çok üzüldüğü beş kadını listeler ve hangi noktalarda hata yaptığını düşünür.

Sensiz Olmaz (High Fidelity) – 2000

John Cusack’ın etkileyici oyunculuğuyla izlediğimiz film ayrıca müzik tutkunlarının çok beğenebileceği bir soundtrack albümüne sahiptir. Bu albümde filmin içerisinde de yer alan Bob Dylan, The Velvet Underground, Bruce Springsteen, Elton John gibi önemli müzisyenlerin parçaları yer almaktadır.

Peki ya sizin favori aşk filmleriniz hangileri? Yorumlar kısmında yazarak bizimle paylaşabilirsiniz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.