Arif v 2016 Filminin Yapım Belgeseli YouTube’da!

2
867
Arif v 2016
Arif v 2016 Filmi Yapım Belgeseli: Yapmışlar Ama Nasıl?

Cem Yılmaz’ın 2018 yılında G.O.R.A filmine devam niteliğinde hazırladığı Arif v 2016 filminin yapım belgeseli YouTube platformuna yüklendi. İki bölüm halinde paylaşılan seride filmin kamera arkasından teknik tasarımına pek çok detay paylaşıldı.

2004 yılında beyazperdelerde karşımıza çıkan G.O.R.A hiç şüphesiz ki ülkemiz komedisinde adeta bir mihenk taşı olmuştur. Bununla birlikte gelişen mizah anlayışımızda Cem Yılmaz, açmış olduğu yola pek çok başka sinema filmi de sığdırmayı başardı. Bunlardan bir tanesi olan ve aynı zamanda G.O.R.A’nın da devam filmi kabul edilen Arif v 2016, büyüleyici kadrosu, nostaljik unsurları ve mizahi kalitesi ile yine izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Arif v 2016 – Kıvanç Baruörü (2016)

Kıvanç Baruörü’nün yönetmenliğini üstlendiği yapım, insan olma hayali kuran 2016’nın Arif ile birlikte 1969 yılına zamanda yolculuk yapmasını konu alıyor. Cem Yılmaz, Ozan Güven, Seda Bakan, Zafer Algöz, Farah Zeynep Abdullah, Özge Özberk, Kerem Alışık, Çağlar Çorumlu, Mert Fırat, Ediz Hun, Ahu Yağtu, Mustafa Sandal, Özkan Uğur ve daha pek çok usta ismin yer aldığı kadrosuyla Arif v 2016, yılın en dikkat çekici filmlerinden bir tanesi olmuştu.

Büyük olasılıkla uzun süre daha kendinden sıkça söz ettirecek yapım, etkileyici Yeşilçam göndermeleri ve kusursuz detayları ile eleştirmenlerden çoğunlukla olumlu eleştiriler aldı.

Hazırlık Süreçleri ve Kamera Arkası Röportajlarıyla Arif v 2016

CMYLMZ Fikir Sanat ile NuLook Production işbirliğinde hazırlanan filmin geçtiğimiz günlerde bir yapım belgeseli paylaşıldı. Öner Biberkökü imzalı bu belgeselde filmin senaryo aşamalarındaki hazırlık süreçlerinden post prodüksiyon aşamalarına kadar pek çok ayrıntı tek tek izleyiciye aktarıldı.

Özellikle de sinefiller ve sinema öğrencileri için ders niteliği taşıyan bu yapım belgeseli, filmin bilinmeyen birtakım detaylarını da gözler önüne seriyor. Filmin neden 1969 yılında geçtiği, Kerem Alışık’ın sünnet düğünü, Filiz Akın dublajı, Cüneyt Arkın sahnesi, filmin müzik tasarım süreçleri ve daha bir dolu bilgi oldukça eğlenceli bir üslup ile izleyenlere aktarıldı.

Arif v 2016 – Kıvanç Baruörü (2016), Kamera Arkası Görüntüleri

Yapmışlar Ama Nasıl?’ başlığı altında iki farklı bölüm olarak yayınlanan video serisi #Krallar hashtag’i ile yayına sunuldu. İki video bir haftadan kısa bir süre içerisinde 400 bin rakamının üzerinde izlenme oranına ulaştı.

Peki ya siz Arif v 216 filmini seyrettiniz mi? İzlediyseniz değerli yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz!

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.