Yalnızca BluTV’de İzleyebileceğiniz En İyi 10 Yabancı Dizi

1
966
BluTV Yabancı Diziler
BluTV'de Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Yabancı Dizi

Türkiye’de legal olarak yalnızca BluTV uygulaması sayesinde izleyebileceğiniz en iyi yabancı dizi seçeneklerini sizler için bir araya getirdik. Eğer halihazırda bir BluTV aboneliği sahibiyseniz aşağıdaki birbirinden benzersiz dizileri muhakkak incelemenizi tavsiye ediyoruz. İşte o yabancı diziler…

İÇİNDEKİLER:

10. ZeroZeroZero (8 Bölüm) – IMDb Puanı 8,2

ZeroZeroZero Dizisi

Roberto Saviano’nın aynı adlı romanından yola çıkarak uyarlanan Zero Zero Zero dizisi, soluksuz izleyeceğiniz bir kokain sevkiyatının yolculuğunu konu alıyor. Venedik Film Festivali kapsamında ilk defa gösterilen başarılı suç dizisi, Meksika’da başlayıp bizleri Avrupa’ya kadar peşinde sürüklüyor.

Amazon Video Prime tarafından yapılan dizinin başrollerinde Andrea Riseborough, Giuseppe De Domenico ve Dane DeHaan yer alıyor. İtalyan mafyası temalı dizilerden hoşlanıyorsanız tek oturuşta biten bu diziye mutlaka bakmanızı öneririz.

9. The Pier (2 Sezon, 16 Bölüm) – IMDb Puanı 7,3

The Pier konusu

La Casa de Papel dizisinin yaratıcısı Álex Pina tarafından hazırlanan The Pier dizisi ülkemizde pek fazla bilinmese de dünyada büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Sürükleyici bir dizi arayışındaysanız büyük bir gizemin ortasına düşmeye hazır olun. The Pier konusu itibariyle intihar eden kocasının sırrını çözmeye çalışan yüksek sınıf mensubu bir kadının dram yüklü hikayesini anlatıyor.

Verónica Sánchez’in başrolünü oynadığı dizide intihar eden kocayı, La Casa de Papel dizisinde Profesör karakterini oynayan başarılı aktör Álvaro Morte canlandırıyor.

8. Hackerville (6 Bölüm) – IMDb Puanı 7,5

Hackerville Dizi İzle

HBO şirketi tarafından hazırlanan Romen ve Alman yapımı Hackerville, isminden de anlaşılabileceği üzere bilgisayar korsanları ve hackerlik konularına ilgili olanlar için iyi bir seçenek gibi görünüyor. Bir gecede bitirebileceğiniz mini dizi, bir Alman bankasına yapılan siber saldırıyı ve beraberinde gelişen sırlarla dolu olayları anlatıyor.

7. Deutschland 83 (8 Bölüm) – IMDb Puanı 8,1

Deutschland 83

İstihbarat temalı dizilerden hoşlananlar için dikkat çekici bir yapım olan Deutschland 83, bizleri 1983 yılına, Doğu Almanya ile Batı Almanya arasında yaşanan soğuk yavaş dönemine konuk ediyor. Martin Rauch isimli bir Doğu Alman subayının karşı cepheye casus olarak gönderilmesi ile heyecan en üst noktalara taşınıyor. Tüm bunların yanı sıra dönemin sosyal ve kültürel değerleri, popüler kültür ikonları da başarılı bir şekilde hikayeye dahil ediliyor.

Dipnot: Şu anda Türkiye’de henüz yayınlanmasa da çok sevilen espiyonaj dizisi iki sezon daha yayında kalmış, Deutschland 86 ve Deutschland 89 isimleri ile yayınlanmıştır. Merak edenler bu yapımlara da göz atabilir.

6. The Young Pope (10 Bölüm) – IMDb Puanı 8,3

The Young Pope Dizi İzle

Paolo Sorrentino imzası ile karşımıza çıkan The Young Pope dizisi, tarihin ilk Amerikalı papası olarak kayıtlara geçen 13. Pius’un entrikalar ile dolu olan hayatını işliyor. Papa karakterini efsane oyuncu Jude Law canlandırırken yetenekli isme Diane Keaton ve Silvio Orlando gibi değerli isimler eşlik ediyor.

5. The Little Drummer Girl (6 Bölüm) – IMDb Puanı 7,4

John le Carré tarafından kaleme alınan Trampetçi Kız romanından uyarlanan BBC One dizisi bizleri 1979’un Batı Almanya’sına davet ediyor. The Little Drummer Girl, terör saldırılarının yoğun olduğu bir dönemde Filistinli bir grubun arasına sızması için Mossad tarafından görevlendirilen bir İngiliz aktrisin heyecan verici hikayesini anlatıyor.

Thee Little Drummer Girl dizisi 2003 yılında çıkan Güney Kore yapımı aksiyon filmi Oldboy’un yönetmeni Park Chan-wook tarafından çekiliyor.

4. The Handmaid’s Tale (3 Sezon, 36 Bölüm) – IMDb Puanı 8,5

The Handmaid's Tale Dizi İzle

Ülkemizde Doğan Kitap etiketi ile yayınlanan Margaret Atwood’un aynı adlı eserinin dizi uyarlaması son yılların en iyi bilim kurgu yapımları arasında sayılıyor. The Handmaid’s Tale dizisi konusu ile tüm benzerlerinden kolayca sıyrılıyor; distopik bir gelecekte kadınların yalnızca damızlık faaliyetler göstermek amacıyla hayatta kalmaya zorlanmaları konu ediliyor.

3. Sweetbitter (2 Sezon, 14 Bölüm) – IMDb Puanı 7,0

Sweetbitter Dizi

Yine bir roman uyarlaması olan Sweetbitter dizisi 22 yaşında genç bir kadının New York’ta yeni bir yaşantı kurması, şehrin en iyi restoranlarından birinde işe girmesi ve beraberinde gelişen olayları konu alıyor. Başta her şey yolunda görünse de kadının kısa sürede kendini aşk, içki, seks ve uyuşturucuya kaptırması hayatında büyük bir boşluk yaratıyor. Aynı zamanda Sweetbitter, ünlü aktör Brad Pitt yapımcılığında hayata geçiriliyor.

2. Patrick Melrose (5 Bölüm) – IMDb Puanı 8,1

Patrick Melrose Dizisi

Toplamda beş bölümden oluşan mini dizi, Edward St Aubyn’in yarı otobiyografik eserinden ilham alınarak geliştirilmiştir. 1960’lı yıllarda başlayan hikaye üç evre halinde 2000’li yıllara dek sürmektedir. Dizide Patrick Melrose’un ailevi nedenlerden ötürü alkole olan bağımlılığı ve kafasında dolaşan şeytanları anlatılır. Benedict Cumberbatch tarafından canlandırılan Patrick Melrose kara komedi türünün en iyi örneklerinden biridir.

1. The New Pope (9 Bölüm) – IMDb Puanı

The New Pope Dizi

The Young Pope dizisinin devamı olarak kabul edilen The New Pope yine bir Paolo Sorrentino imzası taşımaktadır. Büyük bir iktidar kavgasına şahit olacağımız dizide 13. Pius komaya girmiş ve ortalık hepten karışmıştır. Resmi olarak Vatikan’a ikinci bir papa daha seçilir. Ancak bu durum büyük bir gerginlik yaratacaktır.

The Young Pope dizisinde de olduğu gibi 13. Pius’u Jude Law canlandırırken, yeni papa olarak karşımıza çıkan III. Paulus, John Malkovich tarafından sergilenir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.