Brad Pitt, Matrix Filminde Oynamayı Neden Reddetti?

1
1206
Brad Pitt The Matrix
Brad Pitt, Matrix Filminde Oynamayı Neden Reddetti?

Son zamanlarda Bir Zamanlar Hollywood’da filmiyle adından sıkça söz ettiren Brad Pitt, yıllar önce Matrix filminde Neo rolünü neden reddettiğini açıkladı. Başarılı oyuncu katıldığı bir ödül töreninde kendisine yöneltilen reddettiği roller olup olmadığı üzerine soruyu esprili bir üslupta cevapladı.

Geçtiğimiz yıl vizyonlarda karşımıza çıkan Quentin Tarantino yapımı Once Upon a Time… in Hollywood filmiyle 2020 Oscar Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisi adaylığı bulunan Brad Pitt, yıllar sonra açıklık getirdiği bir itiraf ile sevenlerini şaşırttı. Başarılı oyuncu, uzun süredir yalnızca bir Hollywood dedikodusu olarak ayakta duran bir şehir efsanenin gerçek olduğunu doğruladı.

Brad Pitt: Matrix Filminde Neo Karakterini Canlandırmayı Reddettiğim İçin Pişman Değilim!

Santa Barbara Film Festivali kapsamında sahneye çıkan Brad Pitt, muhabirlerin, reddettiği bir rol olup olmadığı ile alakalı sorusuna karşılık olarak Matrix filmi senaryosunun kendisine geldiğini dile getirdi ve şu açıklamalarda bulundu:

Matrix filmi için gelen teklifi kabul etmedim. Yani kırmızı hapı seçtim. Ancak ikinci ve üçüncü film için herhangi bir teklif almadım, yalnızca ilk filmden önce bir ismim geçmişti.

Santa Barbara Uluslararası Film Festivali – Brad Pitt

Kendisine gelen rol ise şüphesiz ki Keanu Reeves’in harikulade performansı ile hayat vermiş olduğu Neo karakteriydi. Bunun üzerine Pitt, demecini şu sözlerle devam ettirdi:

Rolü ben almadım ve bu yüzden hiçbir pişmanlık duymuyorum. Rolün gerçekten hiç bana yakışmayacağına inanıyorum. Bana ait değildi, başkasını daha uygun olacaktı. Dolayısıyla Keanu mükemmeldi. Laurence mükemmeldi. Rolü kabul etseydim belki de tarihe The Matrix serisini mahveden bir aktör olarak geçecektim. Hepinize ve kendime büyük bir iyilik yaptım. Başrol teklifini kabul etmediğim ve sinema tarihine geçen filmleri saymaya başlasam iki gün sürecek. Bu konuyu açmamak en iyisi olacaktır.

Pitt’in açıklamasında değinmiş olduğu kırmızı ve mavi hap göndermesini bilmeyenler için açmakta fayda olacaktır. Bu ikonik tabirler, 1999 yapımı Wachowski Kardeşler imzalı The Matrix filminin artık kült haline gelmiş sembollerini temsil ediyor. Filmde kırmızı hap günlük hayatın acımasız gerçekliğinin farkında olmak anlamını taşıyorken, mavi hap ise mutlu fakat cahil bir yaşam sürmeyi tercih etmek manasına geliyor. Yani Brad Pitt, kendi gerçekliğinin farkında olduğunu belirterek filmin geleceği adına rolü reddettiğini komik bir atıfta bulunarak ima ediyor.

Matrix 4 İçin Vizyon Tarihi Belli Oldu!

Matrix konusuna değinmişken bu haberi de belirtmek elbette yararlı olacaktır. Bildiğiniz üzere bir süredir Matrix 4’ün yapım aşamalarının devam ettiği ile ilgili haberler ortalıkta dolaşıyordu. Nihayet konuya dair birtakım haberler somutlaşmaya başladı. Serinin yaratılarından birisi olan Lana Wachowski, filmin senaryo ve yönetmen koltuğunda oturacak.

The Matrix, 1999 – Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss

The Matrix serisinin vazgeçilmez oyuncuları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss gibi oyuncuların da yeni filmde olacağı biliniyor. Ayriyeten Aquaman filminin yıldızı Yahya Abdul-Mateen II ve How I Met Your Mother dizisinin Barney’i Neil Patrick Harris’in de 4. film ile seriye dahil olacağı kesinleşti.

Neo karakterinin geçmişine odaklanacak Matrix 4, Warner Bros. firmasının açıklamasına göre 21 Mayıs 2021 tarihinde vizyona girecek.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.