50 Yıl Sonra Yeniden Apollo 11 | Museum of Flight Sergisi

0
1219
Apollo 11 macerası Ay'a inişinin 50. yılında tekrar bizlerle.

Aya inmeyi başaran ilk araç olan Apollo 11’in macerası 50 yıl sonra günümüze taşınıyor. Museum of Flight, Seattle’da yer alan müze, Ay’a ilk inişi gerçekleştiren Apollo 11 anısına sergi düzenliyor.

Sergi, Destination Moon: The Apollo 11, Rota Ay: Apollo 11, ismini taşıyor. Museum of Flight bünyesinde gerçekleştirilen sergi kapılarını 13 Nisan tarihinde ziyaretçilere açıyor.

Destination Moon: The Apollo 11 sergisi Washington D.C’de yer alan Smithsonian Institute iş birliğiyle gerçekleştiriliyor

Destination Moon: The Apollo 11, Washington DC’de yer alan Smithsonian Institute iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Apollo 11 macerası anısına düzenlenen sergi, kapılarını açtığı 13 Nisan tarihinden itibaren 2 Eylül 2019’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ay’a Neden, Nasıl Gittik ve Sırada Ne Var?

Apollo 11 Sergisi, tarihteki ilk başarılı Ay inişinde ve bu inişin öncesindeki uzay uçuşlarında kullanılan çeşitli nesneler bulunuyor.

Museum of Flight bünyesinde gerçekleştirilen sergi; “Ay’a Neden Gittik? Nasıl Gittik? Sırada Ne Var?” başlıkları altında oluşturulmuş. Sergide, tarihteki ilk başarılı Ay inişinden ve bu inişin öncesindeki uzay uçuşlarından da çeşitli nesneler görülüyor.

Destination Moon: The Apollo 11 sergisinde Neil Armstrong’un giymiş olduğu uzay kıyafeti de sergileniyor.

Destination Moon: The Apollo 11, tarihte tanıklık edilmiş önemli anları hatırlatmayı ve genç nesilleri eğitmeye katkıda bulunmayı amaç ediniyor.

Bir İnsan İçin Küçük Ama İnsanlık İçin Dev Bir Adım

Apollo 11 deyince akla ilk gelen Neil Armstrong’un Ay’a ayak basması üzerine söylediği sözler oluyor. “Benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım.”
Apollo 11 macerasının 50. yılına özel olarak Museum of Flight’ta gerçekleştirilen sergide Neil Armstrong’un giydiği uzay kıyafeti de bulunuyor.

Müzede, Apollo 11 sergisi kapsamında çeşitli nesneler sergileniyor.

Neil Armstrong’un giymiş olduğu uzay kıyafetinin en dikkat çeken özelliği ise halen kullanılabilecek biçimde muhafaza edilmiş olması. İnsanlık tarihinin en önemli ve bir o kadar heyecan verici maceralarından kabul edilen Ay’a iniş için hazırlanan sergide erken uzay hayalleri için de özel bir yer ayrılmış.

Sergide, erken uzay hayalleri için ayrılmış bölümde Jules Vernes’nin romanı da yer alıyor.

Destination Moon: The Apollo 11, ziyaretçilere astronotların yaşadıklarını deneyimleme şansı sunuyor.

3D Filmler, Simülatörler ve Astronotların Deneyimledikleri

Museum of Flight, Destination Moon: The Apollo 11 sergisi kapsamında ziyaretçilere 3D filmler ve simülatörler sunuyor. Bu sayede ziyaretçilere astronotların yaşadıklarını da deneyimleyebilme imkanı tanıyor.

Museum of Flight ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunuyor.

Sergilenen çeşitli nesneler içerisinde Ay’a gidip gelen araçlar ve Houston kumanda merkezinin eşi de bulunuyor.

Kaynak: Museum of Flight.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.