Birbirinden Komik En İyi 5 The Simpsons Bölümü

0
1759
The Simpsons
En Komik 5 Simpsonlar Bölümü

Tüm zamanların en uzun soluklu animasyon dizisi The Simpsons, 1989’dan bu yana her yıl karşımıza çıkmaya devam ediyor. Aile kavramını ve toplumsal değerleri konu alan Matt Groening imzalı satirik komedi dizisi, şimdiye dek toplamda 679 bölüm yayınlayarak tarihe adını altın harflerle kazıdı.

İÇİNDEKİLER:

Kendinden sonra ortaya çıkan pek çok animasyon komedi dizisi için ilham kaynağı olan Simpsonlar; Family Guy, South Park, F is for Family gibi günümüzde halen devam eden birçok yapımı etkiledi. Bu etkilerin arasında yerli animasyon komedi dizisi olan Fırıldak Ailesi de rahatlıkla listeye alınabilir.

Her bölümü ayrı olayları konu alan The Simpsons dizisi, henüz izleme şansına erişemeyenler için herhangi bir bölümden başlayabilir. Yani özellikle de açıp ilk bölümden kronolojik bir biçimde sırayı takip etmenize gerek yok. Bunun için sizlere en komik The Simpsons bölümleri içeren keyifli bir seçki hazırladık. Daha önce hiç Simpsonlar izlemediyseniz ya da en eğlenceli bölümleri yeniden izlemek istiyorsanız aşağıdaki bölümlere mutlaka göz atmalısınız!

5. Marge vs. the Monorail (4. Sezon 12. Bölüm)

Marge vs. the Monorail

Ünlü talk show sunucusu Conan O’Brien tarafından senaryosu kaleme alınan komedi dolu Simpsonlar bölümü, gizemli bir satıcının Springfield kasabasına monoray satmasını ve beraberinde gelişen olayları konu alıyor. Ancak elbette ki yalnızca bu kadarla kısıtlı değil.

Eleştirmenlerin övgüyle karşıladığı ve şimdiye kadar yapılmış en iyi animasyon dizisi bölümü olarak tabir edilen bu bölümde ünlü ABD’li aktörler Phil Hartman ve Leonard Nimoy konuk oyuncu olarak ekibe katılıyor. Bunun yanı sıra müzikal ağırlığı da yüksek olan Simpsonlar bölümünde Çakmaktaşlar, Star Trek, Star Wars ve Kuzuların Sessizliği yapımlarına sıra dışı göndermeler yapılıyor.

4. Cape Feare (5. Sezon 2. Bölüm)

The Simpsons Cape Feare

Martin Scorsese ve Robert De Niro ikilisinin en iyi filmleri arasında kabul edilen Korku Burnu (Cape Fear), bu olağanüstü Simpsonlar bölümü ile tiye alınıyor. Filmdekiyle doğrusal bir şekilde hapishaneden çıkan Sideshow Bob, Bart Simpson’dan intikam almaya çalışıyor.

Cape Fear filmi ile neredeyse tıpatıp benzerlik içeren sahnelere sahip The Simpsons bölümü bu parlak fikir sayesinde Emmy Ödülleri’nde adaylık bile aldı! Cape Fear’ı izlediyseniz mutlaka bu bölüme de göz atmanızı öneririz.

3. 22 Short Films About Springfield (7. Sezon 21. Bölüm)

22 Short Films About Springfield

Springfields kasabası boş zamanlarında neler yapıyor, hiç düşündünüz mü? Bu sakin ve sükunet dolu bölümde, ismiyle müsemma bir şekilde kasaba halkının gündelik yaşantılarına ortak olacaksınız. Temel olarak Quentin Tarantino’nun efsane filmi Pulp Fiction yapımının parodi olarak uyarlandığı bölüm, ismini Glenn Gould Hakkında Otuz İki Kısa Film filminden almıştır.

2. Last Exit to Springfield (4. Sezon 17. Bölüm)

Last Exit to Springfield

Oldukça eğlenceli ve hareketli geçen bu bölümde tam anlamıyla The Simpsons izleme keyfini elde edeceksiniz. Evin işe yaramaz ve tembel babası Homer, Springfield Nükleer Santrali’ne başkan ilan edilir. Elbette tahmin edebileceğiniz üzere işler çığırından çıkar ve halk birbirine girer. Ayrıca ünlü televizyon sunucusu ve aktris Joyce Brothers bölümün konuk oyuncusu olarak karşımıza çıkar.

1. Who Shot Mr. Burns? – 2 Bölüm (6. Sezon 25. Bölüm ve 7. Sezon 1. Bölüm)

Who Shot Mr. Burns

Oldukça sıra dışı bir yöntemle ekrana gelen ‘Bay Burns’ü Kim Öldürdü?’ iki bölüm halinde yayına sunulmuştur. Ancak burada tuhaf olan iki bölüm olması değil, iki bölüm arasından bir sezon geçmiş olmasıdır.

Birinci bölümde Bay Burns’ün katilinin kim olduğu belirsizliğini tüm gizemiyle korurken; ikinci bölümde Springfield polisi şüpheli sayısını ikiye indirir. İki şüpheliden bir tanesi bulgulara göre Homer Simpson olarak saptanmıştır. İki bölümlük polisiye Simpsonlar serisinde her bir The Simpsons karakteri üzerine düşen görevi yaparak katilin kim olduğunu araştırmaya başlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.