Netflix Yapımı Messiah Dizisi Konusu ve Tüm Detayları

1
863
Messiah Dizisi
Messiah Dizisi 2. Sezonu Ne Zaman Çıkacak?

Dijital video platformu Netflix, bu yılın başında Messiah adlı yeni gerilim dizisini duyurmuş ve izleyicilere açmıştı. Modern dünyada Mesih’in bir Orta Doğu ülkesine dönüşünü çarpıcı bir biçimde ele alan dizi oldukça büyük tartışmalara konu olmuştu. İşte Messiah dizisi ile ilgili tüm detaylar…

İÇİNDEKİLER:

Kitap Hırsızları, Narnia Günlükleri ve Lanetliler Kraliçesi gibi büyük ses getiren filmlerin arka planında yer alan usta yazar ve yapımcı Michael Petroni, bu yılın başında Netflix ile işbirliği yaparak ilginç bir dizi için çalışmalara başlamıştı. 1 Ocak 2020 tarihinde Messiah’in ilk sezon tüm bölümleri Netflix üzerinden yayına açılmıştı. Dizide İsa peygamber olduğu iddia edilen bir insanın günümüzde bir Orta Doğu ülkesinde aniden ortaya çıkması durumu enteresan bir bakış açısı eşliğinde ele alınmıştı.

Netflix Yapımı Messiah Dizisi

Messiah Dizisinin Konusu Nedir?

Oldukça ilgi çekici senaryolar yaratan ve dünyanın dört bir tarafındaki izleyicilerine sunan Netflix platformu, Messiah dizisinde insanlık tarihi üzerine büyük ses getirecek bir projeye imza attı. Dizide temel olarak tarih boyunca İsa peygamberin bir gün geri döneceği ve dünyayı korkunç kabustan kurtaracağı üzerine efsanesi işleniyordu. Ancak tahmin edilebileceği üzere dizi pek çok ülkede yayına girdiğinde din ve toplum üzerine hassaslık barındıran eleştiriler ve bakış açıları yarattığı sebebiyle polemiklere neden oldu.

Messiah’in ilk bölümü itibariyle Suriye topraklarına, Şam’a konuk oluyoruz ve Al-Masih karakterinin ülkedeki kaosu sona erdirdiğini görüyoruz. Bunun üzerine CIA tarafından fark edilen Al-Masih’in heyecan ve gerilim dolu hikayesi ile baş başa kalıyoruz. Kim olduğu büyük bir şüphe yaratan Al-Masih, tüm dünyanın ilgisini üzerinde topluyor. Yarattığı mucizeler ve beraberinde gelen pek çok soru işareti ise cevaplanmayı bekliyor.

Messiah 1. sezonu tüm bölümleri itibariyle şu anda Netflix Türkiye’de bulunuyor. Messiah dizisi izlemek isteyenler için 10 bölüm halinde yayınlanmış durumda. Dizinin sezon finali ile ekranlara veda ettiğini hatırlıyoruz. Fakat Messiah’in 2. sezonu olacak mı, diye düşünüyorsanız sizi bir miktar üzecek bir haber vereceğiz.

Messiah’in 2. Sezonu İptal Oldu

Messiah’in 2. Sezonu Ne Zaman Gelecek?

Bir kesim tarafından çok beğenilen ve bir diğer kesim tarafından oldukça büyük eleştiriler getirilen Messiah’in ikinci sezon bölümleri ne yazık ki yayınlanmayacak. En azından Netflix’te gösterilmeyeceğini kesin olarak söyleyebiliriz. Zira dünya basınından ve pek çok eleştirmen tarafından gelen din hassasiyeti üzerine platformun böyle bir diziye devam etmesi bir miktar güç görünüyordu.

Netflix orijinal dizisi olarak karşımıza çıkan Messiah’le ilgili gelen ilk eleştiriler üzerine Netflix sözcüleri, dizinin yalnızca bir kurgu olduğunu ve herhangi bir karakterin dini dayanağının bulunmadığını dile getirmişti. Ayrıca dizinin oyuncuları da Messiah’i aynı şekilde savunurken eleştiriler katlanarak büyüyordu. Dolayısıyla “Messiah 2. sezonu çekilecek mi,” sorularının tamamı ortadan kalkmış oldu ve dizi sebebi açıklanmadan bütünüyle rafa kaldırıldı.

Messiah Dizisi Oyuncuları

Messiah Dizisi Oyuncu Kadrosu

Netflix sayfasındaGerçek olaylardan uyarlanmayan kurgusal bir hikaye,” metni ile karşılaştığımız Messiah dizisi oyuncu ekibi genç ve yetenekli isimlerin bir araya gelmesi ile hazırlandı. Messiah’te Al-Masih karakteri Fas asıllı Belçikalı oyuncu Mehdi Dehb tarafından canlandırılıyor. Bununla birlikte başarılı aktöre Tomer Sisley, Michelle Monaghan, John Ortiz, Melinda Page Hamilton, Stefania LaVieOwen, Jane Adams, Sayyid El Alami, Fares Landoulsi ve Wil Traval gibi değerli isimler eşlik ediyor.

Toplamda 10 bölümden oluşan Netflix yapımı gerilim dizisi Messiah, yönetmen koltuğunda Kate Woods ve James McTeigue’ı ağırlıyor. Hatırlayacağınız üzere James McTeigue daha önce İstila, Kuzgun ve V for Vendetta gibi çok beğenilen filmlere de imza atmıştı. Son olarak Messiah’in 18 yaşından büyüklere hitap ettiğini ve içerisinde argo, cinsellik, madde kullanımı gibi ögeler barındırdığını da eklemek isteriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.