TRT EBA TV İçin Frekans Ayarı Nasıl Yapılır?

0
669
TRT EBA TV
TRT EBA TV İçin Haftalık Ders Programları Belli Oldu

Ülkemizde ortaya çıkan Corona Virüsü vakaları ile birlikte okulların tatil olmasıyla, çocukların eğitim hayatlarının bir süreliğine TRT EBA TV üzerinden devam edeceği duyurulmuştu. 23 Mart 2020 Pazartesi günü yayına başlayacak olan ders saatleri nihayet belli oldu.

İÇİNDEKİLER:

Geçtiğimiz hafta ülkemizde Corona Virüsü vakalarının tespit edilmesi ile birlikte çocuklar COVID-19 enfeksiyonuna karşı önlem altına alındı ve okulların tatil edildiği açıklandı. Şu anda Türkiye’de Koronavirüsü son durumu, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan verilere göre 947 vaka sayısı olduğunu gösteriyor. Ayriyeten yine dün alınan bir karara göre, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sağlık kaygısı nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildiği paylaşıldı.

Bu şartlar altında çocukların önümüzdeki haftalarda okula gidip gitmeyeceği ise büyük bir soru işareti oldu. Dün kameralar karşısına geçip gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu konuya da değindi. Şu an için öncelikli hedeflerinin sınav tarihlerini ertelememek olduğunu ifade eden Selçuk, bu konuyu ucu açık bir şekilde bıraktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sınavlara İlişkin Önemli Bir Açıklamada Bulundu!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okul tatili uzayacak mı,” sorusunu şu cümleler ile yanıtladı: “Bu tümüyle sağlık koşullarına bağlı. Sağlık Bakanı ile bu hafta itibarıyla tekrar görüşmemiz olacak. Bu görüşme sonucu sonraki süreçle ilgili toplumu bilgilendirme imkanımız olacak.

Selçuk’a yöneltilen bir diğer önemli ve heyecanla karşılanan soru ise çocukların sınavlarda hangi konulara tabi tutulacağı oldu. Uzaktan eğitim ile çocukların sınav konularını sağlıklı bir şekilde anlayamayacağı durumundan endişelenen aileler derin bir nefes aldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk TRT EBA TV
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Ziya Selçuk, sınavda çıkacak soruların yalnızca yüz yüze görülen eğitimlerden alınan konuları kapsayacağını açıkladı. “Bu toplumu rahatlatmamız lazım bizim,” diye söze başlayan Selçuk, şu şekilde devam etti: “Sevgili öğrenciler, siz yüz yüze ne eğitim gördünüz, sınav onlardan, rahatlayın. Anne babayı rahatlatmamız lazım bizim.

Adım Adım TRT EBA TV Frekans Ayarı Yapma

23 Mart 2020 Pazartesi, yani yarın yayına başlayacak olan ilköğretim, ortaöğretim ve lise için uzaktan eğitim dönemi, TRT EBA TV adlı bir kanal vasıtası ile gerçekleşecek. Televizyondan eğitime bir gün kala, milyonlarca veli televizyonlarının başına oturdu ve TRT EBA TV’nin kurulumunu gerçekleştirdi.

Eğer televizyonunuzun uydu alıcısına TRT EBA TV nasıl kurulur, bilmiyorsanız, sizlere bu konuda yardımcı olacağız. Uydu alıcınızdan yeni kanal taraması yapmak için aşağıdaki adımları takip ederek TRT EBA TV’yi televizyonunuza yükleyebilirsiniz:

  • 1. Televizyonunuzu açtıktan sonra menü tuşuna basınız.
  • 2. Kanal Tarama sayfasını açarak Manuel Arama seçeneğine giriniz.
  • 3. Önünüze açılacak pencerede aşağıdaki TRT EBA TV frekanslarını giriniz.
  • Uydu: TURKSAT
  • Kanal: Trt Eğitim HD/1/2/3
  • Frekans: 12083 H 13750

Yukarıdaki kombinasyon televizyonunuzun markasına göre değişiklik gösterebilir. Ancak büyük farklar olmadığını ve yukarıdaki adımların ortalama bir televizyon için geçerli olduğunu hatırlatmak isteriz. Benzer işlemler ile farklı bir televizyon için de kanal taraması gerçekleştirebilirsiniz.

TRT EBA TV Frekans Ayarı
TÜRKSAT İçin TRT EBA TV Kurulumu Nasıl Yapılır?

TÜRKSAT için kanal taraması yapmak istiyorsanız aşağıdaki bilgileri doğru bir şekilde televizyonunuza yazarak HD ya da SD versiyonlu TRT EBA TV kanallarını cihazınıza kurabilirsiniz:

  • HD Kanal İçin Frekans Bilgileri: Alış frekansı: 12.084 MHz Polarizasyon: Yatay (H) Sembol oranı: 13.750 FEC : 2/3.
  • SD Kanal İçin Frekans Bilgileri: Alış frekansı: 11.916 MHz Polarizasyon: Dikey (V) Sembol oranı: 30.000 FEC : 3/4.

Otomatik kurulumu destekleyen bir kablolu uydu alıcısına sahipseniz ve televizyonunuzda TRT EBA TV’yi bulamıyorsanız kanalların sıralamaları aşağıdaki şekilde listelenmiştir:

  • Digitürk: 151, 152 ve 153. kanal
  • D-Smart: 365, 366 ve 367. kanal
  • Turkcell TV+: 106, 107 ve 108. kanal
  • Tivibu: 401, 402 ve 403. kanal

TRT EBA TV’nin Haftalık Ders Programları Belli Oldu

23 Mart – 27 Mart tarihleri arasında TRT EBA TV’den eğitim hayatını sürdürecek ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ders saatleri açıklandı. Aşağıdaki görsellere tıklayarak ders programlarını ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.