Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de Corona Virüsü Vakasının Tespit Edildiğini Açıkladı

0
755
Corona Virüsü
Ülkemizde Bulunan Corona Virüsü Vakasının Hangi Şehirde Olduğu Açıklanmadı

Kısa bir süre içerisinde tüm dünyayı korkutucu etkisi altına alan Corona Virüsü enfeksiyonunun ne yazık ki ülkemizde tespit edildiği öğrenildi. Gece saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalar, ülkemizde Coronavirüs vakası görüldüğü ve kontrol altına alındığı yönünde halka paylaşıldı.

Gece saat 12 buçuk civarı kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ne yazık ki halkımızın korktuğu o bilgileri kamuoyu ile paylaştı. İlk önce Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve oldukça kısa bir sürede tüm dünyaya yayılmaya başlayan Coronavirus enfeksiyonu, maalesef ki ülkemizde de tespit edildi.

Şu an için bir adet Coronavirüs vakasının ülkemizde bulunduğu açıklanırken, hastanın erkek olduğu bilgisi eklendi. Ayrıca hastanın görüştüğü insanlar ve ailesinin de karantina altına alındığı paylaşıldı. Konuyla ilgili daha kapsamlı bir açıklama dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde Corona Virüsü şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa’dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir.

Ülkemizde Bulunan Corona Virüsü Vakasının Hangi Şehirde Olduğu Açıklanmadı

Basın ve halk tarafından sıkça sorulan sorulardan bir tanesi, ortaya çıkan bulgular neticesinde tespit edilmiş Corona Virüsü vakasının ülkemizin hangi şehrinde bulunduğu oldu. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuda bilgi vermenin doğru olmayacağını belirtti.

Corona Virüsü
Türkiye’deki Coronavirüs Vakasının Hangi Şehirde Olduğu Neden Açıklanmıyor?

Hastanın mahremiyeti açısından bu bilginin saklanacağını ifade eden Koca, aynı zamanda halkı galeyana getirmemek adına da böyle bir aktarımın doğru olmayacağını söyledi. Aksi taktirde ortaya çıkacak provokasyonların artacağı düşünülürse, halkın endişelerini azaltmak adına böyle bir karar alındığı düşünülüyor.

Corona Virüsü İçin Alınması Gereken Önlemler

Sağlık Bakanlığı’nın resmi Twitter sayfası üzerinden paylaşılan 14 Gün Kuralı; yurt dışından ülkemize geri dönen vatandaşlarımızın mutlak suretle alması gereken bir dizi önlemleri ifade ediyor. Eğer 14 gün içerisinde COVID-19 salgını bulunan bir ülkeden geldiyseniz, evden çıkmamanız ve bazı önlemler almanız gerektiği ifade ediliyor.

Evden çıksanız dahi muhakkak bir tıbbi maske kullanmanız ve mümkün mertebe toplu taşıma araçlarına binmemeniz de önerilen diğer durumlar arasında yer alıyor. Ayrıca ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı problemleri ile karşı karşıya iseniz bir an önce bir sağlık kuruluşuna danışmanızda yarar olduğu da ekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Gün Kuralı’nın oldukça dikkate değer olduğunu vurgulayarak şu cümleler ile vatandaşlara karşı alması gereken tedbirleri anlattı: “Vatandaşımızdan beklediğimiz, 14 gün kuralına ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir. Bir veya birkaç vaka, salgın olarak görülmemelidir. Bu durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir.

Corona Virüsü
Coronavirüs İçin Evde Hangi Tedbirler Alınmalıdır?

Corona Virüsü endişelerine karşı evde almanız gereken önlemler ise şu şekilde listeleniyor:

  • Ziyaretçi kabul etmeyin.
  • Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın.
  • Ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, bu alanları her kullanım sonrası temizleyin.
  • Sık sık el hijyeni sağlayın. (Ellerinizi su ve normal sabunla yıkayın veya alkollü el antiseptiği ile ovalayın)
  • Mümkünse ayrı bir odada kalın.
  • Odanızı sık sık havalandırın.
  • Evin ortak alanlarında kesinlikle tıbbi maske bırakmayın.
  • Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.