Karantina Günleri İçin En İyi 11 Salgın ve Virüs Temalı Film

0
786
Salgın Konulu Filmler
Salgın Konulu En İyi Filmler

Corona Virüsü (COVID-19) adlı salgın sebebiyle dünyanın dört bir yanında insanlar kendilerini evlerinde karantina altına almaya başladılar. Eğer siz de virüse karşı kendinizi evinizde koruyorsanız ve ancak canınız sıkılıyorsa sizler için on bir filmden oluşan nitelikli bir liste hazırladık.

İÇİNDEKİLER:

Her biri salgın ya da virüs teması ile şekillenen bu on bir film, izleyecek yeni bir film bulamayanlar için oldukça iyi seçenekler içeriyor. Ayriyeten pandemi durumlarına karşı diğer insanların nasıl tepkiler ve davranışlar göstereceğini de en gerçekçi bir şekilde ortaya koyuyor. Dolayısıyla dünyanın Korona Virüsü alarmına geçtiği şu günlerde, bu tarz filmler izlemek ve ufkunuzu genişletip empati kurmak iyi birer tercih olacaktır. İşte salgın ve virüs temalı en iyi on bir film…

Sondan başlayalım…

11. Contagion (Salgın), 2011 – IMDb Puanı 6,7

Contagion Salgın Filmi

Dünyayı korku altına alan bir virüs salgını, hava yolu sayesinde insanlara bulaşarak birkaç gün içerisinde ölüme neden olmaktadır. Dünyanın farklı noktalarından birçok sağlık uzmanı, bu hastalığa çözüm bulmak adına bir araya gelerek paniği azaltmaya çalışırlar.

Steven Soderbergh tarafından çekilen Salgın filmi, Corona Virüsü ile sıklıkla özdeşleştirilen ve Soderbergh’in geleceği tahmin ettiğini düşündüren bir sinema filmidir.

10. Outbreak (Tehdit), 1995 – IMDb Puanı 6,6

Outbreak Salgın Filmi İzle

Bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman olan bir asker, Zaire’de ortaya çıkan korkunç bir salgını araştırmak için görevlendirilir. Bu araştırmalar sonucunda salgının ABD’ye sıçradığı görülür. Eğer bir an önce büyük önlemler alınmaya başlanılmazsa, bu salgın birkaç hafta içerisinde tüm ABD’yi yok edecektir.

Wolfgang Petersen tarafından yönetilen gerilim ve heyecan dolu Outbreak filmi, Dustin Hoffman, Cuba Gooding Jr. ve Morgan Freeman gibi usta isimlerden oluşan bir oyuncu kadrosuna sahiptir.

9. Twelve Monkeys (12 Maymun), 1995 – IMDb Puanı 8

Twelve Monkeys İzle

1996 yılında beş milyar insanın ölümüne sebep olan korkunç bir virüs, 2035 yılında insan nüfusunun yalnızca yüzde birini hayatta bırakmıştır. Dünyayı bu virüsten kurtarmak adına James Cole, zaman makinesi aracılığıyla geçmişe gönderilir. Fakat yanlış bir işlem sonucunda 1990 yılına gönderilen James Cole, insanlığa büyük dertler açacak salgını kimselere inandıramaz ve akıl hastanesine gönderilir.

Terry Gilliam yönetmenliğinde karşımıza çıkan bu bilim kurgu temalı film, Bruce Willis, Brad Pitt ve Madeleine Stowe’u bir araya getirmiştir. Ayrıca bu filmde gösterdiği performans sayesinde Brad Pitt, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülü’nü kazanmıştır.

8. Children of Men (Son Umut), 2006 – IMDb Puanı 7,9

Children of Men İzle

Dünyada artık üreme mümkün değildir ve yaşayan en geç insan 18 yaşında hayatını kaybetmiştir. 2027 yılı itibariyle bu durum, dünyadaki siyasi dengelerin de bozulmasına yol açmıştır. Dünya üzerinde en sağlıklı ülke olarak İngiltere göz çarpmaktadır. Başarılı bir bürokrat olan Theo, ülkeye girmek isteyen mültecilere karşı sert bir tavır takınmaktadır. Ancak mültecilerin Theo’nun eski eşini kaçırma girişimiyle birlikte mülteciler hak ettikleri bürokratik desteği zorla da olsa almaya çalışırlar.

Alfonso Cuarón tarafından çekilen ve ülkemizde de vizyona giren başarılı film, Corona Virüsü ile ilgili pek çok öngörüde bulunmuştur. Gerilim, aksiyon ve macera türünde bir film izlemek istiyorsanız Son Umut sinefiller tarafından da sıklıkla tavsiye edilmektedir.

7. I Am Legend (Ben Efsaneyim), 2007 – IMDb Puanı 7,2

I Am Legend Salgın Filmi İzle

İnsanlık tarihini sona erdiren bir virüs, yaşayan tüm insanları bir mutant haline getirmiştir. Askeri bir virolog olarak görev yapan Robert Neville, yeryüzünde bu virüsten etkilenmeyen tek kişisidir. Dolayısıyla tüm insanların umudu, Neville’e kalmıştır.

Kıyamet sonrası dönemi konu alan Francis Lawrence imzalı filmin başrolünde usta oyuncu Will Smith yer almaktadır. Richard Matheson’ın ülkemizde de basılan aynı adlı romanından uyarlanan film, distopya konulu filmler arayanlar için oldukça iyi bir seçenektir.

6. The Seventh Seal (Yedinci Mühür), 1957 – IMDb Puanı 8,2

The Seventh Seal İzle

Haçlı Seferleri’nden dönen bir Orta Çağ şövalyesi, Avrupa’yı mahveden veba salgını ile yüzleştikçe tanrıya olan insanından şüphe duymaya ve zamanla bu inancından sapmaya başlar. Ölüm ile burun buruna gelen şövalye, Ölüm ile bir satranç maçı oynamaya girişir. Kaybederse yaşayacak, kazanırsa ölecektir.

Ingmar Bergman’ın en çok izlenen filmlerinden bir tanesi olan Yedinci Mühür, varoluşçuluk üzerine kabul edilen en iyi filmlerden biridir. Siyah beyaz olarak karşımıza çıkan kült film, çıktığı yıl Cannes Film Festivali kapsamında Jüri Özel Ödülü sahibi olmuştur.

5. Perfect Sense (Yeryüzündeki Son Aşk), 2011 – IMDb Puanı 7,1

Perfect Sense İzle

Aşk hayatlarında pek de başarılı olamayan Susan ve Michael, kendilerini işlerine vermiş iki ayrı insandır. Dünyada insanların duygularını tamamıyla yok eden bir salgın türü gelişir. Ancak bu sırada Susan ile Michael birbirlerine yakınlaşmaya başlamışlardır. Birbirlerine aşık olan çift her şeye rağmen duygularını koruyabilecek midir?

BAFTA Ödüllü David Mackenzie tarafından kameraya alınan Perfect Sense filmi, Eva Green ve Ewan McGregor’u başrollerde buluşturmuştur. Romantik bir aşk filmi izlemek isteyenler bu filmi epey sevecektir.

4. Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı), 2004 – IMDb Puanı 7,9

Zombilerin Şafağı İzle

Shaun adlı orta yaşlı bir adam sevgilisiyle arasını düzeltmeye ve annesinin gönlünü almaya çalışıp hayatını düzene sokmayı amaçlamaktadır. Fakat bir anda Londra zombi salgınına uğrar. Shaun tüm sevdiklerini alıp Winchester adlı bir bara götürmeye karar verir. Çünkü bu bara ulaşınca hayatta kalabileceğini düşünmektedir.

Edgar Wright’ın Cornetto Üçlemesi’nin ilk filmi olarak sinemalara gelen Zombilerin Şafağı, serinin vazgeçilmez iki ismi Simon Pegg ve Nick Frost’u ilk defa yan yana getirmiştir. Zombi temalı komedi filmlerinden hoşlananlar için Zombilerin Şafağı olabilecek en iyi seçeneklerden biridir.

3. Planet Terror (Dehşet Gezegeni), 2007 – IMDb Puanı 7,1

Dehşet Gezegeni İzle

Kimyasal bir silahın yapılması esnasında korkunç bir patlama meydana gelir. Bu patlamayla birlikte ortalığa dehşet verici bir gaz yayılır ve gazı soluyan insanlar zombiye dönüşürler. Bir grup sağlıklı insan, bu saldırının sebeplerini ve nasıl sona ereceğini araştırmak için kolları sıvarlar.

Zombi salgını temalı korku filmi Planet Terror filminde Robert Rodriguez hem yönetmenlik yapmış hem de yapımcılık, müzisyenlik, senaryo, kurgu ve görüntü yönetmenliğinde bulunmuştur. Grindhouse adıyla ‘iki süper film birden’ mantığında vizyona giren film, Quentin Tarantino’nun Death Proof (Ölüm Geçirmez) filmiyle birlikte gösterilmiştir.

2. Black Death (Kara Ölüm), 2010 – IMDb Puanı 6,4

Black Death İzle

Orta Çağ döneminde Avrupa’da büyük yıkıma neden olan kara veba salgını sırasında kiliseye bağlı askerler; bir köyde ölen insanların yeniden hayata döndüğüne dair haber alır. Bunu araştırmak üzere köye giderler, ancak bu köyde görecekleri onları şok edecektir.

Kara veba dönemini kronolojik olarak anlatmaya gayret eden Christopher Smith, Kara Ölüm filminde Sean Bean, Carice van Houten, Eddie Redmayne gibi önemli oyuncularla çalışmıştır.

1. Blindness (Körlük), 2008 – IMDb Puanı 6,6

Körlük Salgın Filmi İzle

Göz doktoru olarak çalışan bir adam, bir gün hastasının körlük yaşadığı iddiasıyla karşılaşır. Ancak bulaşıcı bir etki gösteren bu körlük durumu, doktora da geçmiştir. Kısa bir süre içerisinde bütün şehir, aynı görme problemi ile karşılaşacaktır. Şehirde gözleri gören tek kişi, doktorun eşi olacak ve bu kadın ailesini ve sevdiklerini kaos ortamından kurtarmaya çalışacaktır.

Portekizli yazar José Saramago’nun aynı adlı romanından uyarlanan film Fernando Meirelles yönetmenliğinde sinemaya aktarılmıştır. Körlük adlı filmin başrolünde Julianne Moore ve Mark Ruffalo yer almaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.