Ukrayna Eurovision’dan Çekildi

0
1747

62.Eurovision Şarkı Yarışması, Ukrayna’nın başkenti olan Kiev şehrinde gerçekleşti. Fakat ev sahibi olan Ukrayna,yarışmadan çekilme kararı aldı.

Ukrayna’da geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırılar sonucu 4 sivil hayatını kaybetmişti. Ayrıca yaralıllar da vardı. Saldırı Avdeyevka şehrinde gerçekleşmişti. Yaşanan bu olaylar üzerine Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ev sahipliği yaptığı yarışmaya katılmayacaklarını şu sözlerle bildirdi:

“Avdeyevka kentine saldırı düzenlendi ve siviller hayatını kaybetti. Eurovision şarkı yarışmasının finaline katılmayı iptal etmeye karar verdim.”

Bunun yanında Eurovision şarkı yarışmasının onlar için çok önemli olduğunu da belirtti. Eurovision 2017 Ukrayna’nın katılımı olmadan devam etti.

Yarışmada Rusya’yı temsil edecek olan Julia Samoilova’ya Ukrayna vizesi verilmedi. Bu nedenle Rusya da yarışmaya katılamadı.

Türkiye’nin de içinde olmadığı 26 ülkenin şarkıcılarının yarıştığı finalde Portekiz birinci oldu. Salvador Sobral, seslendirdiği “Amar Pelos Dois” isimli şarkıyla 758 puana sahip oldu. Bu başarıyla Portekiz, Eurovision tarihi boyunca ilk defa birinciliğe sahip olmuş oldu. Kalp nakli ameliyatı için bekleyen Sobral ise birinci olduğu açıklandıktan sonra şu ifadelerde bulundu:

“Şunu söylemek istiyorum ki artık tek kullanımlık, hiçbir anlam içermeyen fast food müziği dünyasında yaşıyoruz. Bence bu zafer müziğin zaferidir. Müziği gerçekten ‘bir şey’ yapan insanların zaferidir. Müzik havai fişek demek değildir, müzik hissetmektir. Bunu değiştirmeye ve müziği geri geri getirmeye çalışalım.”

Yarışmanın ikinciliği ise Bulgaristan’a ait. “Beautiful Mess” adlı parçayı seslendiren Kristian Kostov 615 puanla yarışmayı sonlandırdı.

Moldova’yı temsil eden Sunstroke Project ise seslendirdiği “Hey Mamma” adlı şarkısıyla 374 puan alarak üçüncülük unvanına sahip oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.