Netflix’te İzleyebileceğiniz En Komik 5 Stand-up Gösterisi

1
1464
Netflix Stand-up Şovları
Netflix’te İzleyebileceğiniz En Komik 5 Stand-up Gösterisi

Son yıllarda ülkemizde de büyük bir çıkış gösteren Stand-up sanatı, bilindiği üzere ABD’de yıllardır aktif olarak devam eden bir kültür. Hal böyleyken Netflix, bu olağanüstü sahne şovlarını kendi bünyesine dahil ederek bilgisayarı ya da telefonu karşısında oturan izleyicilere sunmaya devam ediyor.

Dijital streaming platformu Netflix’te izleyecek komik bir içerik arıyor ve dizi ya da filmlerden sıkıldıysanız, sizler için oldukça keyifli bir Stand-up seçkisi hazırladık. Hadi bu eğlence dolu listeye hep beraber göz atalım!

Stand-up İzlemek İsteyenler İçin En İyi 5 Gösteri Filmi

1. Jerry Seinfeld: I’m Telling You For the Last Time

Amerikan Stand-up kültürünün tüm dünyaya empoze edilmesi adına büyük bir başarı gösteren Jerry Seinfeld, özellikle de Seinfeld adlı otobiyografik sit-com dizisi sayesinde kariyerinin zirvesine ulaştı. 1998 yılında Seinfeld dizisinin finalinin ardından çıktığı bu sahne gösterisi ise gerek dizinin takipçileri, gerekse komedi kulüpleri takipçileri tarafından oldukça beğenildi.

Jerry Seinfeld, I’m Telling You For the Last Time (1998)

Sahnelenirken aynı anda HBO kanalında canlı olarak yayınlanan bu şov, nihayet uzun yıllar sonra Netflix tarafından yeniden keşfedildi ve altyazı seçenekleri sayesinde Jerry Seinfeld’in ülkemizdeki hayran kitlesine de ulaştırıldı.

2. The Age of Spin: Dave Chappelle Live at The Hollywood Palladium

On yıl gibi uzun bir aranın ardından yeniden sahnelere çıkan yetenekli şovmen Chappelle, cüretkar ve sert üslubu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ofansif mizahıyla artık bir marka haline gelen Dave Chappelle, hiç tereddüt etmeden iğneleyici tarzı ile ünlüleri, kişisel değerleri ve gündelik sorunları masaya yatırıyor.

The Age of Spin: Dave Chappelle Live at The Hollywood Palladium (2017)

Eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanan bu oyun sayesinde Chappelle’in Grammy Ödülleri’nden En İyi Komedi Albümü dalında ödüle layık görüldüğünü de hatırlatmakta fayda olacaktır.

3. Michelle Wolf: Joke Show

Feminist komedyenler arasında akla ilk gelen isimlerden biri olan Michelle Wolf’u henüz tanımıyorsanız, çok şey kaybettiğinizi söylememiz gerek. Yetenekli komedyen Wolf, toplumların kadın komedyenlere karşı olan önyargısını tamamen ortadan silip süpürüyor.

Michelle Wolf: Joke Show (2019)

Benzersiz bir tarza sahip olan Joke Show, cinsiyet ayrımcılığından çocuk doğurmaya, feminizmden su samurlarına kadar oldukça geniş bir skala çizerek seyircilerine kendini ispatlıyor.

4. Louis C.K.: Hilarious

Sinema ve televizyona yaptığı çeşitli komedi yapımları ile tanıdığımız Louis C.K, eşi benzeri olmayan bir canlı konser deneyimi ile ekran karşısına çıkıyor. Şovunun ana malzemesi olarak kırk yaşından sonra gelişen düşüncelerini kullanan C.K, doğru diye bildiğimiz modern çağın fikirlerini tümüyle yıkıyor.

Louis C.K.: Hilarious (2010)

Hepimizin doğrusunu bildiğimiz ve ancak kendimize itiraf etmekte güçlük çektiğimiz gerçekleri bir çırpıda dile getiren Louis C.K; ebeveynlik, cinsellik ve hayata dair pek çok konu üzerine eleştirilerini sıralıyor.

Otoriteler tarafından ilgi uyandıran Hilarious gösterisinin Sundance Film Festivali’nde sergilenen ilk Stand-up filmi olduğunu ve Grammy En İyi Komedi Albümü Ödülü’nü kazandığını da ekleyelim.

5. Jimmy Carr: Funny Business

Netflix yapımcılığında sahneye uzanan Funny Business, incelikli bir biçimde tasarlanmış İngiliz komedisi sevenler için oldukça iyi bir seçenek gibi görünüyor. Hammersmith Apollo sahnesinde kapalı gişe gerçekleşen gösteri, Jimmy Carr’ın alışıldık alaycı üslubu ile acımasız şakalarını bir araya getiriyor.

Jimmy Carr: Funny Business (2016)

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.