Gündelik hayatımızda duyduğumuz birçok kelime oluyor. Duyduğumuz bazı kelimelerle daha önce karşılaşmış oluyoruz. Bazı kelimelerle daha önce hiç karşılaşmamız oluyoruz veya sadece birkaç kez karşılaşmış oluyoruz. Duyduğumuz kelimelerle sık sık karşılaşmış olsak da veya hiç karşılaşmamış olsak da ya da birkaç kez karşılaşmış olsak da anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorular aklımıza takılabiliyor. Duyduğumuz kelimeler için aklımıza takılabilen doğru yazılışı ve anlamı nedir gibi sorular tereddüde düşmemize neden oluyor. Frenk kelimesi de anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüde düşmemize neden olan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor.
Türk Dil Kurumu sözlüklerinde Frenk kelimesi çok sık aratılan bir kelime. TDK sözlükleri kelime için birçok farklı tanımlama yapmış.
TDK Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü Frenk kelimesi için “Büyük anahtar.” şeklinde tanımlama yapmış ve bu tanımlamanın yanında kelimenin cümlede kullanılışına örnek vermemiş.
TDK’nin tanımlamalar arasında Frenk kelimesi için gösterdiği Tiyatro Terimleri Sözlüğü tanımlaması “Çoğu kez Rum’dur. Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki Avrupalı gibi giyinir, “ç” ve “ş” leri doğru söyleyemez. Kimi doktor, kimi iş adamı, kimi kez de terzidir.” şeklinde yapılmış.
Frenk için yapılan TDK Güncel Türkçe Sözlük tanımlaması “Anglosakson, Cermen veya Latin ırklarının birinden olan kimse.” ve “Osmanlıların Avrupalılara, özellikle Fransızlara verdikleri ad.” şeklinde. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük bu tanımlamalarını yaptığı Frenk kelimesinin cümle içinde kullanılışına “Frenklere mahsus, şen, latifeci bir ihtiyarla genç kadına doğru ilerledi. –P. Safa” örneğini vermiş.
Gösterim Sanatları Terimleri Sözlüğü Frenk kelimesi için “Rum ya da tatlısu Frengi; doktor, eczacı meyhaneci, terzi ya da tecimendir. Yabancı sözcüklerle dolu bozuk bir Türkçe konuşur.” şeklinde tanımlama yapmış.
Frenk kelimesi için Tarih Terimleri Sözlüğü’nün yaptığı tanımlama “Osmanlıların Avrupalılara, özellikle Fransızlara verdikleri ad.” şeklinde.