Hapishaneden Kaçma Temalı En Heyecan Verici 5 Film

0
1600
Hapisten Kaçma Temalı Filmler
Hapishaneden Firar Etme Konulu Sinema Filmleri

Hapishaneden kaçma fikri pek çok sinemacının ilgisini çeken heyecan verici ve akıl dolu bir hikaye anlatım araçlarından biri olmuştur. Sinema tarihine baktığımızda pek çok efsane yönetmenin bu hapishaneden kaçış temalı filmler ürettiğini ve bunların büyük çoğunluğunun önemli başarılara ulaştığını görüyoruz. Hadi bu aksiyon dolu yapımlara hep birlikte göz atalım!

İÇİNDEKİLER:

5. O Brother, Where Art Thou? (Neredesin Be Birader?) – IMDb Puanı 7,7

Neredesin Be Birader Coen Kardeşler
O Brother, Where Art Thou?, Ethan Coen & Joel Coen (2001)

Big Lebowski, Fargo ve Barton Fink gibi efsane filmlerin yönetmenleri Coen Kardeşler, bizleri Büyük Buhran dönemi ABD’sine, 1937 yılında götürüyor. George Clooney, John Turturro ve Tim Blake Nelson’ın başrollerini üstlendiği filmde üç arkadaşın gizli bir hazineyi bulmak için hapishaneden kaçma macerası konu alınıyor. Ayrıca film Homeros’un klasikleşmiş eseri The Odyssey’den büyük ölçüde ilham alıyor.

4. Escape from Alcatraz (Alcatraz’dan Kaçış) – IMDb Puanı 7,6

Alcatraz'dan Kaçış Hapishaneden Kaçma Filmi
Escape from Alcatraz, Don Siegel (1979)

Don Siegel tarafından yönetilen Alcatraz’dan Kaçış filmi, usta yönetmenin efsane aktör Clint Eastwood ile çalıştığı beşinci ve son yapımdır. Daha önce sıklıkla western temalı filmlerden gördüğümüz Clint Eastwood, bu filmde dünyanın en güvenilir ve sıkı korumalara sahip hapishanesi olarak bilinen Alcatraz’dan kaçmasını konu etmektedir. Filmdeki tüm olaylar Alcatraz Hapishanesi’nden arkadaşları ile birlikte firar eden Frank Morris’in gerçek hikayesine dayanmaktadır.

3. The Great Escape (Büyük Firar) – IMDb Puanı 8,2

Büyük Firar Hapishaneden Kaçma Filmi
The Great Escape, John Sturges (1963)

Steve McQueen’in başrolünde oynadığı Büyük Firar, gelmiş geçmiş en iyi hapishaneden kaçma filmleri arasında gösterilmektedir. John Sturges imzalı bu yapım, 2. Dünya Savaşı sırasında Alman askerleri tarafından tutuklanan ABD subaylarının esir alınmasını ve bu esaretten kaçmalarını anlatmaktadır. Gerçek olaylardan ilham alınarak tasarlanan film bu mücadelede hayatını kaybeden 50 subaya ithaf edilmiştir.

2. Down by Law (İçerdekiler) – IMDb Puanı 7,8

İçerdekiler Jim Jarmusch Filmi
Down by Law, Jim Jarmusch (1986)

Jim Jarmush tarafından yazılıp yönetilen Down by Law filmi şiirsel modern sinemanın en etkili temsillerinden biridir. 1986 yılında siyah beyaz olarak çekilen yapımın başrolünde ünlü müzisyen Tom Waits ve başarılı performanslarıyla John Lurie ile Roberto Benigni yer almaktadır. Komedi ve dram ögeleri ile izleyicileri etkisi altına alan film üç masum insanın cezaevinden kaçma maceralarını anlatmaktadır. Keyifli bir hapishaneden kaçma filmi olarak nitelendirebileceğimiz İçerdekiler, ayriyeten yolculuk temalı filmler arasında da listelere kabul edilir.

1. The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) – IMDb Puanı 9,3

Esaretin Bedeli Hapishaneden Kaçma Filmi
The Shawshank Redemption, Franks Darabont (1994)

Stephen King’in kısa hikayesinden yola çıkarak yaratılan Frank Darabont imzalı Esaretin Bedeli filmi IMDb’de aldığı izleyici puanı ile gelmiş geçmiş en iyi sinema filmi olarak kaydedilmiştir. Esaretin Bedeli konusu itibariyle cinayetle suçlanan bir adamın cezaevinde tanıştığı yaşlı bir adam ile yakınlaşmaya başlaması ve yıllar sürecek bir hapishaneden kaçma planı geliştirmelerini seyircilere anlatıyor. Tim Robbins’in başrolünde oynadığı kült filmde usta oyuncu Morgan Freeman da yer alıyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.