Black Pearl | Atlantik’i Hiç Yakıt Harcamadan Geçen Yelkenli

0
1532
Atlantik Okyanusu'nu Hiç Yakıt Harcamaya Gerek Duymadan Geçen Yelkenli. Black Pearl,

Black Pearl, dünyanın en büyük yelkenli yatı unvanına sahip. Oceanco, Hollanda menşeli şirket, tersanelerinde üretildi. Üretimi saklı kapılar ardında gizlice süren yelkenli yat suya indirildiği ilk andan bu yana büyük hayranlık uyandırmaya devam ediyor.

Oceanco şirketince üretilen büyüleyici yelkenli 2019 senesi “Boat International Design&Innovation Awards” yarışmasında en iyi deniz mühendisliği ödülüne layık görüldü. 106 metre uzunluğundaki yelkenli sahip olduğu özelliklerle sınırları zorluyor. Yelkenli, Dünyanın en büyük yelkenli yatı olmasından ziyade gözlere siyahın tüm güzelliğiyle banyo yaptırmasıyla ön plana çıkıyor.

Dünyanın En Büyük Yelkenli Yatının Üretimi Oceanco Tarafından Gerçekleştirildi.

Çevre Hassasiyeti

Black Pearl, sahibinin üretimin henüz başındayken özel olarak ön planda tutulmasını istediği çevre duyarlılığı sayesinde eşsiz uygulamalara sahip. Bu özelliklerle türündeki ilk ve tek örnek. Yatın 2019 senesinde yelkenlilerde en iyi deniz mühendisliği ödülünü kazanabilmesinde sahibinin çevre duyarlılığı neticesinde geliştirilmesi en etkili neden olarak öne çıkıyor.

Yelkenli, Sahibinin Çevreye Karşı Duyarlılığı Sayesinde Eşsiz Uygulamalara Sahip.

Dynarig Teknolojisi

Black Pearl üç güverteli olarak inşa edildi. Yelkenli, çelik gövdeye ve alüminyum yapıya sahip. Black Pearl, Maltese Falcon’da olduğu gibi Dynarig, Dykstra buluşu, donanımına sahip.

Yelkenli süperyat, Dynarig donanımı kapsamında kendi etrafında dönen direklere sahip. Kendi etrafında dönebilen direkler sayesinde rüzgar maksimum verim sağlayacak şekilde kullanılabiliyor.

Yelkenli, çelik gövde ve alüminyum yapıda üç güverte barındırıyor. Yat, Dynaring donanımına sahip.

Yelkenli Süperyat

Black Pearl’de üç adet 70 metre uzunluğunda karbon direk bulunuyor. Yatın yelkenleri iki bin dokuz yüz metrekare alana sahip. Rakamlar ne kadar büyük de olsa yelkenlerin kontrolü için yalnızca bir kişi gerekiyor.

Süperyatın sahip olduğu kendi etrafında dönebilme özelliğine sahip direklerin taşıdığı yelkenler dokunmatik ekran vasıtasıyla kontrol ediliyor.

Dünyanın En Büyük Yelkenli Yatı Black Pearl, 106 Metre Uzunluğunda. Yetmiş Metrelik Direklere Sahip.

Sıfır Karbon İzi

Süperyatın virgüller haricinde sıfır karbon izi bırakıyor oluşu çevreye duyarlı biçimde geliştirilen özellikleri arasında en öne çıkanı. Büyüleyici yelkenlinin neredeyse hiç karbon izi bırakmıyor oluşu sıra dışı özelliklerinden biri.

Rus milyarder Oleg Burlakov, çevre duyarlılığı konusundaki hassasiyetini belirterek Black Pearl’in özelliklerinin de bu doğrultuda olmasını istemiş. Burlakov’ın isteği doğrultusunda süperyata seyir halindeyken enerji üretmesini sağlayan solar yelkenler dahil edilmiş.

Yelkenli Süperyat Özel Üretilen Yelkenlerinden Enerji Alıyor.

Black Pearl’in yelkenleri için özel olarak üretilen kumaş sayesinde yat harcadığı enerjinin yüzde 50’lik bölümünü yelkenlerinden üretiyor.

Atlantik Okyanusu’nu Yakıt Harcamadan Geçiş

Süperyat, sahip olduğu özel yelkenler sayesinde Atlantik Okyanusu’nu ilk geçişinde hiç yakıt harcamadı. Atlantik’i yakıt harcamadan geçebilmesinin yanı sıra seyir halindeyken 30 knot hıza ulaşmayı başardı.

Black Pearl, 15 kamaraya sahip. Altı kamarasında 12 kişiyi ağırlyabiliyor. Dokuz kamarasında 18 mürettebat kalabiliyor. Yatın iç mekan tasarımları Ken Freivokh ve Gerard Villatte iş birliğinin yansıması.

Black Pearl Yelkenli Süperyatı 15 metre Genişliğindeki İç Mekanlara Sahip.

Yelkenli içerisindeki mekanların genişliği 15 metreye ulaşıyor. Genişlik dolayısıyla yelkenlideki iç mekanların hacmi genişliği 2.700 GT’ye ulaşıyor.

Black Pearl’in bazı özellikleri ve fotoğrafları paylaşılmış olsa da birçok bilgi gizli tutuluyor. Özellikle iç mekanlara ilişkin bilgi ve fotoğraflar Oleg Burlakov’un , süperyatın sahibi, isteği üzerine sır gibi saklanıyor.

Dünyanın En Büyük Yelkenlisi

Dünyanın en büyük yelkenli yatını Google’a sorduğunuzda vereceği cevap Sailing Yacht A. Rus oligark Andrey Melnichenko’ya ait 142 metre uzunluğundaki Sailing Yacht A, hem yelkenli hem motoryat kategorisinde bulunuyor.

Sailing Yacht A isimli yat, yelkenli ve motoryat olmak üzere her iki kategoriye de dahil olduğu için “Dünyanın en büyük yelkenli yatı” unvanı Black Pearl’ün oluyor.

Kaynak: oceAnco.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.