Netflix’in Tarihi Drama Mini Dizisi Hollywood Yayınlandı!

2
741
Hollywood Dizisi
Netflix'in Hollywood Mini Dizisi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Hollywood’un Altın Çağı olarak addedilen dönemi konu alan Hollywood mini dizisi ilk sezonu ile Netflix platformunda yayınlandı. Gelen ilk tepkileri oldukça olumlu olan internet dizisi; toplamda yedi bölümden oluşan etkileyici öyküsü ile bizlere İkinci Dünya Savaşı sonrası döneminde sinema yapmak isteyen bir grup gencin azimli macerasını anlatıyor. İşte Netflix’in yeni dizisi Hollywood’la ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar…

İÇİNDEKİLER:

American Horror Story dizisinin yaratıcısı olarak bilinen Ryan Murphy, yıllar sonra Glee, Screem Queens ve The Politician gibi başarılı dizilerde birlikte çalıştığı Ian Brennan ile yeni bir proje geliştirmek üzere kolları sıvadı. Zaten halihazırda bir süredir Netflix için yeni diziler üretmekte olan ikili; The Politician’dan sonra alternatif bir tarih hikayesi oluşturarak bizleri sinema endüstrisinin içine sürükleyecek yeni bir çalışmaya imza attı.

İsminden de rahatlıkla anlaşılabileceği üzere Hollywood dizisi, Hollywood’un en parlak dönemlerinde geçen sımsıcak bir masalsı hikayeyi izleyicilere aktarıyor. Uzun bir film olarak da nitelendirebileceğimiz mini dizi formatlı bu yapımda; sinema yapmak için elindeki tüm kozları ortaya koyan hırslı ve mücadeleci bir grup insanın hayallerini gerçekleştirmesine tanık oluyoruz.

Hollywood Dizisinin Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Hollywood Dizisinin Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Netflix platformunun yeni mini dizisi olan Hollywood’da İkinci Dünya Savaşı sonrasında gelişen buhranlı döneme, 1940’lı yılların ABD’sine yolculuk ediyoruz. Los Angeles’ta gelişen macera dolu hikayelere tanık olacağımız dizide; savaş sonrası dönemde tek hayalleri sinema yapmak olan bir grup arkadaşın bir araya gelerek çaba göstermeleri konu ediliyor.

Aktör, aktris, film yapımcısı ve film yönetmeni gibi çeşitli kollarda gelecek hayal eden arkadaşların Hollywood’un Altın Çağı olarak ifade edilen bu dönemde ayakta kalma ısrarları tüm çıplaklığı ile bizlere anlatılıyor. Elbette ki bu noktada günümüzde değin devam eden Hollywood sektöründeki ırk, dil, din, cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımlarını; bu uğurda yapılan haksızlıkları ve sektörün gençlere karşı içinde beslediği önyargıları oldukça objektif bir perdeden seyrediyoruz.

Bilindiği üzere Hollywood, özellikle de her yıl Oscar Ödülleri kapsamında pek çok ayrımcılığa ve haksızlığa damgasını vurarak özgün film yapımcıları tarafından büyük eleştiri oklarına maruz kalıyor. Hollywood dizisi konusu itibariyle bu ayrımcılıkların en başından beri süregeldiğini ve sektörün bu konuda kendine çekidüzen vermesi gerektiğini vurguluyor.

Bir oturuşta bitireceğiniz Netflix dizisi Hollywood oyuncu ekibinde David Corenswet, Darren Criss, Laura Harrier, Joe Mantello, Dylan McDermott, Jake Picking, Jeremy Pope, Holland Taylor, Samara Weaving, Jim Parsons ve Patti LuPone gibi başarılı isimleri buluşturuyor. Her bölümü 45 ila 60 dakika uzunluğunda olan Hollywood dizisi tüm bölümleri ile izlemek isteyenler için Netflix platformunda seyircilerini bekliyor.

Hollywood Dizisi 2. Sezonu

Hollywood’un İkinci Sezonu Çekilecek Mi?

Netflix şirketi tarafından resmi olarak bir mini dizi olarak duyurulan Hollywood dizisi en başından beri 7 bölüm olarak tasarlanarak oluşturuldu. Hollywood’un final bölümünü izlemiş olanların da tahmin edebileceği üzere dizinin yeni bir bölümü gelmesi mümkün değil. Fakat dizinin temposu ve görsel estetik üslubu hoşunuza gittiyse aynı yaratıcıların tasarladığı diğer yapımlara da göz atabilirsiniz. Zira şu anda Ryan Murphy ve Ian Brennan’ın yeni bir Netflix dizisi üzerine hazırlandıklarını biliyoruz.

Hollywood’un Yaratıcılarından Yeni Netflix Dizisi Geliyor: Ratched

1962 tarihli Ken Kesey romanı Kafesten Bir Kuş Uçtu; ilerleyen yıllarda müzikal, dans, tiyatro oyunu ve sinema filmi gibi farklı sanat disiplinlerine de uyarlanarak geniş kitlelere kendini ifade etmeyi başardı. Hatta hemen her sene Kafesten Bir Kuş Uçtu tiyatro oyunu ülkemizdeki çeşitli topluluklar tarafından da sahnelenmeye devam ediyor.

Guguk Kuşu Filmi
One Flew Over the Cuckoo’s Nest (Guguk Kuşu), 1975 – Miloš Forman

Kafesten Bir Kuş Uçtu’nun en bilindik uyarlaması ise Milos Forman’ın 1975 yılında çektiği ve başrolünde Jack Nicholson’ın oynadığı, ülkemize Guguk Kuşu olarak çevrilen film diye biliniyor. Hikayede akıl hastası numarası yaparak güvenlik önlemleri düşük olan bir akıl hastanesine kaldırılan McMurphy’nin eğlence ve dram dolu hikayesini görüyoruz.

Sürpriz olan şu ki Ian Brennan ve Ryan Murphy, Netflix’te yayınlanacak Ratched dizisi ile bu harikulade eseri yeniden uyarlamaya girişiyor. Şu anda çekimleri tamamlandığı ifade edilen Ratched yayın tarihi olarak çok yüksek bir olasılıkla bu yılın son çeyreğine doğru platforma eklenecek. Ayrıca merakla beklenen dizide Sarah Paulson, Sharon Stone, Cynthia Nixon, Finn Wittrock, Judy Davis gibi birbirinden yetenekli isimler ekran karşısında boy gösterecek.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.