Çizimler | Göz Alıcı Son Süperyat Tasarımları

3
1847
Göz Alıcı Son Yat Tasarımları Çizim Modellemeleri.

Her sezon birbirinden göz alıcı birçok süperyat listeleniyor. Süperyat tasarımları çizim aşamasında dahi dikkatleri çekebiliyor. Bu sezon listelenen süperyatlar radikal, klasik, devrimsel ve ilginç tasarımlarıyla öne çıkıyor. Süperyat endüstrisinde tasarımlarıyla dikkatleri üzerlerine çeken listelenmiş en son yat tasarımları yazının devamında sizlerle.

SY 300

SY 300, Mamut, Diğerlerinden Farklı Gerçek Bir Yelkenli Süperyat Olacak.

Bir diğer haliyle “Mamut” şeklinde anılan SY 300 süperyat tasarımı Philippe Briand tarafından gerçekleştirildi. Tasarımını gerçekleştirdiği yatın otantik bir yelkenli olacağına dair söz veren Briand, yatın 90 metre uzunluğunda ve ketch konseptiyle tasarlandığını belirtti. Süperyat, 1,500 ton ağırlığında ve 10,160 metrekare alana yayılan yelkenlerle donatılmış.

Philippe Briand, yelken başlığına özel biçimde odaklanmaları sayesinde SY 300 tasarımının yelkenli süperyat kabul edilen fakat aslında yelkene sahip motoryat şeklinde kabul görmesi gereken yatlardan farklı olacağının altını çiziyor.

SY 300, diğer isimlendirilme şekliyle Mamut, iki karbon fiber direğe sahip olacak ve özelleştirilebilir iç tasarımıyla 14 misafiri kadar ağırlayabilecek.

Hypnosquid

Hypnosquid. İlhamını Mürekkep Balığından Alan Bir Süperyat Tasarımı.

Hypnosquid, Roberto Curtó ve SuperYachtsMonaco iş birliğiyle tasarlanan aşırı bir süperyat. Bu ekstrem tasarım ilhamını mürekkep balıklarından alıyor. Mürekkep balıklarının “zarif, hızlı ve kıvrak” oluşu ilhamın ana kaynağı.

Dış tasarımın en önemli özelliklerinden biri LED’li pencereler. Hypnosquid’in LED pencereleri ana güvertenin en dikkat çeken kısmını oluşturuyor ve mürekkep balığının gözlerini sembolize ediyor.

Süperyat, 10 misafere kadar ağırlayabilecek. Yatın sahibi için iki katlık bir dubleks tasarlanmış. Dubleksin içerinde bir salon ve kütüphaneye de yer verilmiş.

Legato

Legato, Yüzme Havuzları Antik Roma Hamamları’ndan İlham Alınarak Tasarlanmış.

90 metre uzunluğa sahip bu süperyat tasarımı Alman Nobiskrug şirketi ve İtalyan tasarım şirketi Borzelli & Berta işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Legato, dışa doğru genişleyebilecek biçimde tasarlanmış.

Süperyatın dışa doğru genişleyebilen tasarımının en dikkat çekici yanı genişletilebilir balkon tasarımları. Legato böylelikle içerisinde “temiz hava spa’sı” barındıracak.

Tasarımcıları Legato’nun sahip olacağı havuzları tasarlarken Antik Roma hamamlarından ilham almış. Süperyat 5.7 metre uzunluğunda iki 8.9 metre uzunluğunda bir olmak üzere toplam 3 yüzme havuzuna sahip olacak.

5.7 metre uzunluğundaki yüzme havuzlarından biri yatın sahibine ait güvertede yer alacak. Ana güvertede konumlandırılmış havuz ise 8.9 metre uzunluğunda olacak.

Numarine’s 45XP

Numarine’s 45XP, XP Serisinin Gelecekteki Amiral Gemisi Olacak. Süperyat Serideki Diğer Yatlarla Aynı DNA’yı Taşıyacak.

Türk Bayrağı’nı taşıyacak Numarine’s 45XP, XP serisinin gelecekteki amiral gemisi olacak. Süperyatın serideki diğer yatlar ile aynı DNA’ya sahip olacağı belirtilirken estetik bakımından çarpıcı olacağı ve dünyanın en sert sularıyla baş edebilecek biçimde tasarlandığı söyleniyor.

Numarine’s 45XP sahibi için içerisinde şelale bulunan özel terasın da yer aldığı bir süit barındıracak. Diğer konukların ve mürettebatın güverteleri ise alt katlarda yer alacak.

Discovery 57

Discovery 57, Kıç Tarafında Büyük Bir Plaj Kulübü Barındıracak.

Mondomarine’in yeni serisi Discovery kaşif karekteriyle “shuttle stili yat” konseptini harmanlayacak. Seri kapsamında üretilecek ilk süperyat Discovery 57 olacak.

Discovery 57 için tasarımlar Luca Dini Design tarafından yapıldı. Yatın rengi için denizle muhteşem uyum yakalamasını sağlayacak petrol mavisi seçildi.

Süperyat biri ana güvertede biri de kıç tarafında olmak üzere iki havuz barındıracak. Yatın kıç tarafında yer alan havuz ve konumlandırıldığı yer plaj kulübü oluşturulacak biçimde tasarlanmış.

Kaynak: Discovery 57 Göz Alıcı Son Süperyat Tasarımı

Kaynak: Drawing Board: The Latest Superyacht Concepts

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.