Big Lebowski Spin-Off’undan İlk Fragman: The Jesus Rolls

1
862
The Jesus Rolls
The Big Lebowski Spin-Off’undan Yeni Fragman: The Jesus Rolls

1998 yapımı Coen Kardeşler imzalı The Big Lebowski filminin spin-off’u olarak karşımıza çıkacak olan The Jesus Rolls, ilk fragmanıyla hayranlarının karşısına çıktı. Uzun bir süredir çekilip çekilmeyeceği merak konusu olan yapım ile ilgili nihayet önümüze somut deliller gelmeye başladı. John Turturro’nun rejisiyle The Jesus Rolls, ülkemizde 26 Haziran 2020 tarihinde beyazperdeler ile buluşacak.

Daha önce yönetmenlik ve yazarlık tecrübesini Aşk ve Sigara (2005) filmi ile geniş kitlelere kanıtlamayı başaran John Turturro, en son 2013 yılında Kiralık Aşık adlı yapımda yine yazar, yönetmen olarak yer almış ve filmin başrol koltuğunu Woody Allen ve Sharon Stone ile paylaşmıştı. Şimdi ise sıra yıllardır beklenen The Big Lebowski spin-off’u projesine geldi.

The Big Lebowski, 1998 (Coen Kardeşler)

Aslında The Jesus Rolls’un çekimlerinin 2016 yılında bittiği paylaşılmıştı. Fakat post-prodüksiyon sürecindeki uzamalar ve dağıtımcı şirket ile yaşanan aksiliklerden ötürü film 4 sene geç vizyona girme kararı aldı.

The Jesus Rolls Filminin Konusu Nedir?

The Big Lebowski’nin sembolik karakterlerinden biri haline gelmiş Jesus Quintana’un solo hikayesinde, karaktere hayat veren John Turturro’nun senarist ve yönetmen olarak yer aldığını görüyoruz. Filmin konusu ise şöyle:

The Jesus Rolls, 2020 (John Turturro)

İyi halinden dolayı hapishaneden serbest bırakılan Jesus Quintana, en yakın arkadaşı Petey ile bir araya gelir. Üst üste gelecek bir düzine yanlış kararda ilk olarak, lüks bir salonun önüne park edilmiş antika bir arabayı çalmaya karar verirler. Bu yolculukta onlara özgür ruhlu ve maceraperest bir kadın olan Marie de eşlik edecektir. Jesus, Petey ve Marie üç taraflı bir romantizm ile ortaklıklarını güçlendirerek çalıntı araba yolculuklarını sürdüreceklerdir.

The Big Lebowski’den beslenen sahnelerin yanı sıra filmin 1974 yapımı Fransız filmi Going Places’tan da büyük ölçüde etkilendiği bilinmekte. Hatta bizzat Turturro, filmini Going Places’ın yeniden çevrimi olarak tanımlıyor.

Zaten fragmana göz attığımızda The Big Lebowski ile pek de bir ortak yanı olduğunu söylemek güç diyebiliriz. Jesus dışında ilk filmden hatırladığımız hiçbir karakter karşımıza çıkmıyor. Dolayısıyla Jesus’un bowling camiasındaki ezeli düşmanı The Dude (Jeff Bridges) karakterine de film boyunca rastlamayacağımızı şimdiden hatırlatalım.

John Turturro, filmi şu sözlerle ifade ediyor: “İnsanların ne kadar aptal varlıklar olduğunu gösteren bir film oldu. Temelde Jesus’un hapisten çıkması ile ilgili bir keşif, bir arayış diyebilirim. Bu bir komedi ama çok insani bir komedi.

The Jesus Rolls, 2020 (John Turturro)

Sabırsızlıkla beklenen yapımda Turturro’ya Audrey Tautou, Bobby Cannavale, Susan Sarandon, Christopher Walken, Jon Hamm ve Pete Davidson gibi başarılı oyuncular eşlik ediyor.

The Jesus Rolls, global olarak 6 Mart tarihinde vizyona girerken, ülkemizde 26 Haziran’da gösterime girecek.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.