Google Çalışanları Hakkında Az Bilinen İlginç Gerçekler

0
1059
Google Çalışanları
Google Çalışanları Hakkında İlginç Bilgiler

Bünyesinde tam zamanlı olarak yaklaşık olarak 100 bin insan çalıştıran Google, tüm zamanların en büyük arama motoru olarak biliniyor. Elbette ki Google’ın bu muhteşem başarısı ve kendi pazarında neredeyse rakipsiz olması bir tesadüf eseri değil. Şirket kullanıcılarına kaliteli bir hizmet sağlamayı amaçladığı gibi aynı zamanda personelleri için de yine hassas davranışlar sergiliyor ve iyi koşullar oluşturuyor. İşte Google personelleri ile ilgili en ilginç bilgiler…

İÇİNDEKİLER:

1. Google platformu yeni personellerine Nooglers ismini veriyor.

Nooglers

Google şirketi hemen her profilden görevlisine çeşitli takma adlar uyduruyor. Örneğin Google’da çalışmış ve firmadan ayrılmış eski personellere Xoogler; çalışanlar ile birlikte ofise gelen köpeklerine ve sahiplerine ise Doogler lakabı takılıyor.

2. LGBT üyesi olan Google çalışanları Gayglers olarak adlandırılıyor.

Gayglers

İlk defa 2006 yılında ortaya atılan bu terim, şirketteki eşcinsel, biseksüel ve trans kimliklere sahip; kısacası LGBT hareketini destekleyen çalışanlar için kullanılıyor. Benzer bir şekilde Microsoft şirketi de LGBTQI + destekçisi çalışanları için Microsoft GLEAM ismini veriyor.

3. Google’da çalışan kişilerin yıllık ortalama geliri 197 bin dolardır.

Google Çalışan Maaşları

Bu ortalama yaklaşık 143 bin dolardan başlarken, 239 bin dolara kadar çıkmaktadır. Bilindiği kadarıyla şirket içinde en yüksek maaş alan kademe ileri düzey yazılım mühendisleridir.

4. Google’ın ofislerinde çalışanlara “Kendimi Şanslı Hissediyorum” yazılı kondomlar dağıtılmaktadır.

Google Prezervatif

Google aramaları için artık bir ikonik sembol haline gelen “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonu günümüzde eski işlevini yitirse de Google’ın ana sayfasında nostaljik bir öge olarak bulunmaya devam ediyor. Ayrıca şirket çalışanlarına Google’ın renklerinden oluşan mavi, kırmızı, yeşil ve sarı renklerde prezervatif dağıtımı yapıyor. Bu prezervatiflerin paketinde ise esprili bir biçimde “I’m Feeling Lucky” cümlesi yer alıyor.

5. Hayatını kaybeden Google çalışanlarının ailelerine 10 yıl boyunca maddi destekte bulunuluyor.

Google Maaşları

Bilinen o ki Google’ın bu hizmeti yalnızca ABD’de çalışan personellerini kapsayan bir hizmettir. Hayatını kaybeden personellerin eşlerine on yıl boyunca her yıl maaşlarının yarı parası verilmektedir.

6. Googleplex ofisinde çalışanların kullanması için çok sayıda renkli bisiklet vardır.

gBikes Google Bisikletleri

Şirketin içindeki pek çok şeye olduğu gibi bisikletlerine de isim veren Google’ın Googleplex bina kompleksinin dışında gBikes mahlası takılan rengarenk bisikletler bulunuyor. İşin en hoş yanı, bu bisikletlerin hiçbirinde herhangi bir kilit yer almıyor. İşi olan insanlar bu bisikletleri alıp kullanıyor ve işi bittiğinde kuruma yakın bir yere bırakıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.