Netflix Türkiye’nin İlk Orijinal Filmi ‘Yarına Tek Bilet’ Çıktı!

0
1043
Yarına Tek Bilet
Yarına Tek Bilet Filmi Netflix'te!

Netflix Türkiye imzalı ilk orijinal sinema filmi Yarına Tek Bilet, Ozan Açıktan’ın eşsiz yönetmenliği ile nihayet Netflix’e geldi. Başrollerini Metin Akdülger ve Dilan Çiçek Deniz’in üstlendiği internet filmi izleyiciler tarafından pek çok olumlu eleştiri aldı.

İÇİNDEKİLER:

Dünyanın en büyük dijital video ağı olarak bilinen Netflix, bilindiği üzere birkaç yıldır ülkemizde de orijinal projeler geliştirerek özellikle de dizi piyasasında oldukça renkli işler ile karşımıza çıkıyor. İlk olarak Hakan: Muhafız dizisi ile Netflix Türkiye orijinal işleri başlarken; beraberinde gelen Rise of Empires: Ottoman belgesel dizisi, Atiye ve Aşk 101 yalnızca Türkiye’de değil neredeyse tüm dünyada büyük ilgi gören işler oldu.

Türkiye’de geliştirdiği çalışmalarına son sürat devam etmekte olan Netflix platformu, nihayet ilk orijinal filmi olarak lanse edilen Yarına Tek Bilet yapımını karşımıza çıkardı. Yönetmenliğini daha önce Netflix’te yayınlanan Atiye dizisinde de gördüğümüz başarılı rejisör Ozan Açıktan, oldukça renkli ve ülkemizde daha önce pek de denenmemiş bir alanda harikulade bir projeye imzasını attı.

Yarına Tek Bilet Konusu

Yarına Tek Bilet Filminin Konusu

19 Haziran tarihinde tüm dünya ile aynı anda Netflix’te yayınlanan Yarına Tek Bilet filmi, konusu itibariyle Türkiye sinemasında pek de rast gelmediğimiz küçük bir hikayeyi barındırıyor. Her ne kadar sinefiller olarak küçük hikayeleri izlemeye epeyce alışık olsak ve bunları genellikle çok sevsek de Türkiye’de böyle bir hikaye anlatıcılığı nadiren denendiği için Yarına Tek Bilet’i ayrıca çok sevdik.

Neredeyse tamamı trende geçen ve bir tek mekan filmi olarak da nitelendirebileceğimiz Yarına Tek Bilet, Ankara’dan İzmir’e giden bir trende aynı kompartımanda karşılaşan Ali ve Leyla’nın geçmişleri ile yüzleşme tecrübelerini konu alıyor. Başlangıçta birbirlerini hiç tanımayan bu ikili, konuşma ilerledikçe varış amaçlarının bir olduklarını ve esasında birbirlerine oldukça yakın konumlarda olduklarını fark ediyorlar ve böylelikle olaylar gelişiyor.

Yarına Tek Bilet Oyuncuları

Yarına Tek Bilet Oyuncu Kadrosu

Oldukça renkli, kimi zaman hüzünlü, kimi zaman ise çok komik sahneler barındıran Yarına Tek Bilet, hiç şüphesiz ki bu muhteşem başarısını tecrübeli oyuncu kadrosuna borçlu. Aslında yukarıda da söz ettiğimiz üzere film küçücük bir hikaye anlattığı için, geniş bir oyuncu kadrosundan söz etmek de mümkün değil.

Filmin başrollerinde Çukur dizisinden de hatırladığımız Dilan Çiçek Deniz; ayrıca daha önce yine pek çok platform dizisinde karşımıza çıkan Metin Akdülger ile karşılaşıyoruz. Hatırlayacağınız üzere Akdülger’i daha önce PuhuTV’de Şahsiyet, Netflix’te ise Atiye dizisinde görmüştük. Dolayısıyla iki oyuncu da genç yaşlarına rağmen oldukça tecrübeli ve şahane performanslar ortaya koymuşlar.

Yarına Tek Bilet Müzikleri

Yarına Tek Bilet Filminde Çalan Müzikler

Platform dizi ve filmlerinde sıkça karşılaştığımız üzere, Yarına Tek Bilet film müzikleri de bizleri hiç mi hiç yanıltmıyor ve oldukça zengin bir müzik kütüphanesi ile seyircileri doyuma ulaştırıyor. Elbette ki çalınan tüm parçaların hikaye ve atmosfer ile gayet ilişkili olduğunu; görsellere müthiş bir uyum kattığını da söylemek isteriz.

Doğu ve Batı müziğini eşsiz bir şekilde harmanlamayı başaran ve ortaya leziz bir sonuç çıkaran film, yerli ve yabancı pek çok sanatçıya filmde yer veriyor. İşte Yarına Tek Bilet’te çalan tüm müzikler…

Don Cavalli – Me and My Baby

Büyük Ev Ablukada – En Güzel Yerinde Evin

James Warburton, Arthur Gallon – Clockwork

Nil Karaibrahimgil – Bu Mudur

Didier Squiban, Yann-Fañch Kemener – Hanter Dro Duhont’ar Ar Mane

Deniz Taşar, Sertaç Özgümüş – The Unfold

Ümit Besen – Nikah Masası

Ercan Saatçi – Sayenizde

https://www.youtube.com/watch?v=FxBcQNv8iF8

Yasemin Mori – Karambol

Jabbar – Ağlaya Ağlaya

https://www.youtube.com/watch?v=rVwIPzpnyXc

Barabar – Aman Of

Sena Şener – Bak Bana

Athena – Ses Etme

Sophie Hunger – Le vent nous portera

Yarına Tek Bilet Filmi Nasıl İzlenir?

Yarına Tek Bilet’i izlemek için boşuna sinema salonlarının açılmasını ya da televizyonlara gelmesini beklemeyin! Zira büyük olasılık ile her ikisinin de gerçekleşmesi epeyce zor olacak. Yarına Tek Bilet’i hemen izlemek için bir Netflix aboneliği elinizde olması gerekmektedir. Eğer Netflix’e üyeliğiniz var ise şu bağlantıya tıklayarak filmin sayfasına erişebilirsiniz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.