Netflix, Cem Yılmaz İmzalı Karakomik Filmler 1’i Satın Aldı!

1
1227
Karakomik Filmler
Karakomik Filmler Netflix'e Geliyor!

Geçtiğimiz Ekim ayında beyazperdelerde kendine vizyon şansı bulan Karakomik Filmler, nihayet dijital platformlara transfer edildi. Pek çok insanın sinemada kaçırdığı ya da bir dijital video ağının satın almasını beklediği deneysel yapım, Netflix bünyesine dahil oldu. Cem Yılmaz’ın büyük beğeni toplayan yapımının bu ay içerisinde Netflix’e eklenmesi bekleniyor.

Sinema salonlarında yalnızca 700 bin gibi bir gişe sayısı elde etme imkanı bulmuş olan Karakomik Filmler, Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği, deney niteliği taşıyan bir yapım olarak sinema tarihimizde yerini aldı.

Tek bilet ile iki ayrı film izleme imkanına sahip olduğumuz Karakomik Filmler’de birinci perdede bir film, ikinci perdede ise apayrı bir film izledik. Bu iki film arasında organik bağlar olduğunu söylemek zor elbette. Başka oyuncu kadrolarından ve hikayelerden oluşan bu iki orta metrajlı yapım, daha önce sinemamızda alışık olmadığımız bir tarzı izleyicilerine kanıtladı.

Elbette bu tarzın dünya sinemasında da çok yaygın olduğunu söylemek güç. Çok büyük prodüksiyonlu böyle bir iş yapıldığını daha önce pek fazla görmüş değiliz. Ancak yine de kimi bağımsız sinemacıların bu tarzı ara ara kullanma gereksinimi duyduklarını biliyoruz.

2 Arada ve Kaçamak: Oyuncu Kadrosu ve Hikayesi

Bilmeyenler için bu iki orta uzunlukta film üzerine küçük bilgiler vermemiz gerekirse, iki yapımın da başrolünde Cem Yılmaz’ın olduğunu söyleyerek söze başlamak isteriz.

Bir arabalı vapurda çalışan Ayzek’in oldukça trajik hikayesini konu alan 2 Arada filminin kadrosunda Yılmaz’ın yanı sıra Ozan Güven, Cemre Ebuzziya, Uraz Kaygılaroğlu, Bala Atabek, Umut Kurt ve Cem Davran gibi başarılı isimler yer alıyor. 2 Arada, Cem Yılmaz’ın duygusal yoğunluğunun güçlü olduğu Hokkabaz, Her Şey Çok Güzel Olacak gibi filmlerine benzer bir tondan izleyicisini yakalamaya çalışıyor.

Karakomik Filmler: 2 Arada, Cem Yılmaz (2019)

Dört kişilik bir arkadaş grubunun eşlerinden uzakta çılgın bir tatil yapmayı planladıkları Kaçamak filmi ise pek çok Amerikan filmine göndermeler barındıran sulu bir komedi olarak önümüze çıkıyor. Kaçamak filminde ise Zafer Algöz, Can Yılmaz, Necip Memili, Özkan Uğur, Nilperi Şahinkaya gibi isimler kadrosu süslüyor.

Karakomik Filmler: Kaçamak, Cem Yılmaz (2019)

Karakomik Filmler, 20 Mart 2020’de Netflix’te!

20 Mart tarihinde Netflix platformlarından izlenebilecek olan Karakomik Filmler, filmi sinemada kaçıranlar için büyük bir heyecan ile bekleniyor.

Karakomik Filmler’in yanı sıra yine ona yakın tarihler içerisinde vizyona giren 7. Koğuştaki Mucize filminin de Netflix’e geleceği öğrenildi. Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı Güney Kore uyarlaması olan Mehmet Ada Öztekin filmi, 11 Mart’ta platforma eklenecek.

7. Koğuştaki Mucize, Mehmet Ada Öztekin (2019)

Ayrıca Mart ayı içerisinde Netflix Türkiye’nin ilk orijinal dizisi olan Hakan: Muhafız yapımının üçüncü sezonu ile seyirci karşısına çıkacağını hatırlatalım. Çağatay Ulusoy’un Muhafız karakterine hayat verdiği fantastik yapım 6 Mart tarihinde Netflix’te olacak.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.