Harikulade Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
2366
Harikulade Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatta kullanılan birçok kelime bulunuyor. Gündelik hayatımızda karşılaştığımız bu kelimelerden bazılarını ilk defa duyuyoruz. Bazı karşılaştığımız kelimeleri sık sık duyuyoruz. Gündelik hayatımızda karşılaştığımız bazı kelimeleri sık sık olmasa da daha önce birkaç kez duymuş oluyoruz. Gündelik hayatımızda karşımıza çıkan bu tür kelimeler nasıl yazılır ve anlamı nedir gibi sorularla aklımızı karıştırabiliyor. Karşımıza çıkan nasıl doğru yazılır ve anlamı nedir gibi sorularla tereddüde düşmemize neden olan kelimelerin bir örneği de harikulade. Harikulade TDK sözlüklerinde anlamı ve doğru yazılışı nedir gibi sorularla merak edilerek sık sık aratılan kelimelerden biri.

Harikulade şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Gündelik hayatımızda karşılaştığımız kelimeler anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüde düşmemize neden oluyor. Harikulade kelimesi de doğru yazılışı ve anlamı gibi konularda tereddüt etmeye neden olabilse de genellikle doğru şekilde yazılıyor. Harikulade kelimesinin doğru yazılışı “harikulade” şeklinde. Doğru yazılışıyla ilgili yapılan tahminleri genellikle doğru çıkartan harikulade kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük bir tanımlama vermiş. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük tarafından harikulade kelimesi için verilmiş bir tanımlamanın cümle içerisinde kullanılışına örnek de verilmiş.

Harikulade şeklinde doğru şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük harikulade kelimesinin kökeninin Arapça olduğunu belirtmiş.Sıfat olarak kabul edilen harikulade kelimesinin TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilen anlamı “Eşi görülmemiş, şaşkınlık yaratıcı, olağanüstü.” şeklinde.

Harikulade Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük harikulade kelimesini sıfat olarak tanımlamış. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilen tanımlamasıyla birlikte harikulade kelimesinin cümle içerisinde kullanılışına “Elimde büyük bir şairin harikulade kitabı var. -A. Haşim.” şeklinde örnek verilmiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.