Keyifle İzleyeceğiniz En İyi Studio Ghibli Filmleri

0
1006
Studio Ghibli
En İyi Studio Ghibli Filmleri

Ünlü Japon yönetmenler Hayao Miyazaki ve Isao Takahata tarafından kurulan anime film stüdyosu Studio Ghibli, 20’den fazla külliyatı ile bizlere bambaşka bir çizgi film dünyasının kapılarını aralıyor. Her biri ailecek izlenebilecek Studio Ghibli animeleri, eleştirmenler tarafından övgü dolu mesajlar ile karşılanıyor. Ayrıca Studio Ghibli’nin filmleri Altın Ayı ve Oscar Ödülleri başta olmak üzere birçok nitelikli sinema festivali kapsamında ödüller ile karşılanarak yalnızca Japonya ve Uzak Doğu coğrafyasında değil, tüm dünyaca ilgi ile izleniyor. İşte anime izleme dünyasına yeni başlayacaklar için gözden kaçırılmaması gereken en iyi Studio Ghibli animeleri

İÇİNDEKİLER:

1. Spirited Away (Ruhların Kaçısı) – IMDb Puanı 8,6

Hayao Miyazaki Filmleri
Spirited Away, Hayao Miyazaki – 2004

10 yaşındaki bir kız çocuğunun ailelerinin banliyöye taşınması ile birlikte tanrılar, cadılar ve ruhların hakimiyet kurduğu bir dünyaya adım atmasını konu alan Hayao Miyazaki filmi Ruhların Kaçışı, Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi Oscar’ı kazanarak dünya sinema tarihinde ilk defa bir anime filmine Oscar ödülü kazandırmıştır. Ailecek televizyon karşısına kurulup izleyeceğiniz macera filmi, gençleri anime seyretme deneyimine başlamak için ilk tavsiye edilen filmlerden bir tanesidir.

2. Grave of the Fireflies (Ateşböceklerinin Mezarı) – IMDb Puanı 8,5

Grave of the Fireflies, Isao Takahata - 1988
Grave of the Fireflies, Isao Takahata – 1988

Akiyuki Nosaka‘nın yazdığı otobiyografik romanından Isao Takahata tarafından uyarlanan ve yönetilen Ateşböceklerinin Mezarı filmi, 2. Dünya Savaşı konulu filmler arasında adı sıkça geçen, sarsıcı hikayesi ile tüyleri diken diken eden ve kendinden sonra gelen pek çok esere ilham vermiş bir yapımdır. Hikayenin çatısı, Nosaka’nın II. Dünya Savaşı sırasında açlıktan ölen kız kardeşinden doğmuştur. Nosaka’nın bu yapıtı kaleme alma sebebinin ise kardeşinden af dilemesi olduğu düşünülmektedir. Gözyaşlarınızı tutamayacağınız film ayrıca birçok eleştirmenin nazarında tüm zamanların en iyi savaş karşıtı filmi olarak değerlendirilmektedir.

3. Kiki’s Delivery Service (Küçük Cadı Kiki) – IMDb Puanı 7,9

Küçük Cadı Kiki
Kiki’s Delivery Service, Hayao Miyazaki – 1989

Cadının Teslimat Servisi olarak da Türkçe’ye çevrilen fantastik animasyon filmi, Eiko Kadano‘nun aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Büyülü kurgu türünün muazzam bir örneği olan Küçük Cadı Kiki filmi 13 yaşındaki Kiki’nin cadı olabilmesi için ailesinden uzakta bir sene geçirmesini ve beraberinde gelişen zorlu olayları konu almaktadır. Pek çok ebeveyn için çocukları ile Küçük Cadı Kiki’yi izlemek tavsiye edilir; zira filmin gençlere yaratıcılık, özgüven, çalışma arzusu, disiplin ve kişiliğini bulma mücadelesi aşıladığı düşünülmektedir.

4. My Neighbors the Yamadas (En Sevdiğim Komşularım) – IMDb Puanı 7,2

My Neighbors the Yamadas, Isao Takahata - 1999
My Neighbors the Yamadas, Isao Takahata – 1999

Tamamen dijital proses kullanılarak çekilen ilk anime filmi olma özelliği taşıyan Isao Takahata imzalı En Sevdiğim Komşularım, Yamada ailesinin eğlenceli hayatına bizleri tanık ediyor! Doya doya güleceğiniz, modern hayatın zorlukları temalı bu film, basit çizgilerine rağmen olağanüstü etkileyici anlatımı ile bambaşka bir Studio Ghibli yapımı olmayı ve diğer eserlerden kolaylıkla sıyrılmayı başarmıştır.

5. The Tale of The Princess Kaguya (Prenses Kaguya Masalı) – IMDb Puanı 8,0

The Tale of The Princess Kaguya, Isao Takahata - 2013
The Tale of The Princess Kaguya, Isao Takahata – 2013

Son Studio Ghibli filmi olarak bilinen Prenses Kaguya Masalı, Isao Takahata’nın 14 yıl sonra yeniden sinema yapmaya döndüğü anime filmidir. Şiirsel anlatımı ile gözleri boyayan film, ormanda bulunan Kaguya’nın zaman içerisinde güzeller güzeli bir kadın haline gelişini ve erkeklerin onunla evlenmek için sıraya girdikleri masal tadında bir hikayeyi işlemektedir. El yapımı çizimleri sulu boya ile renklendirilen Prenses Kaguya Masalı, Studio Ghibli’nin uzun metraj film çekmeye ara vermeden önce ürettiği son çalışması olması ile de anime hayranlarını hayli etkileyen bir projedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.