Gülmekten Ağlayacağınız En Komik Bollywood Filmleri

0
674
Bollywood Komedi Filmleri
En Komik Bollywood Filmleri

Kendine has bir komedi kültürüne sahip olan Hindistan, birbirinden eğlenceli ve komik Bollywood filmleri ile dünya sinemasına katkıda bulunuyor. Eğer daha önce bir Hint komedi filmine fırsat tanımadıysanız, sanıyoruz şu anda bunun için en doğru zaman… İşte Bollywood’un en komik filmleri sizlerle!

İÇİNDEKİLER:

5. Do Dooni Chaar – IMDb Puanı 7,6

Do Dooni Chaar
Do Dooni Chaar, Habib Faisal (2010)

Ailecek oturup izlemelik keyifli bir Bollywood filmi mi arıyorsunuz? İşte bu noktada sizin için en uygun tercihlerden bir tanesi, hem kahkahalar ile güleceğiniz hem de yer yer ağlayacağınız Habib Faisal imzalı Do Dooni Chaar filmi olacaktır! Sosyoekonomik olarak düşük seviyeli bir yaşantı süren Santosh Duggal ve ailesinin yaşantılarını konu alan film, Santosh’un kardeşinin düğün törenine gitmesi amacıyla komşusunun otomobilini ödünç istemesini ve beraberinde gelişen olayları konu alıyor. Maddi olarak zaten zorluklar içerisinde hayatını idame ettiren Santosh ve ailesi, yolda başlarına gelecek olaylar ile içinden çıkılamaz durumlara düşürüyor. Keyifli filmin başrollerini Rishi Kapoor, Neetu Singh ve Aditi Vasudev üstleniyor.

4. Tere Bin Laden – IMDb Puanı 7,2

Tere Bin Laden Filmi
Tere Bin Laden, Abhishek Sharma (2010)

Gülme eşiğiniz daha çok sert bir mizaha yönelik ise, dilimize Sen Olmadan Bin Ladin olarak çevrilen Tere Bin Laden’i görmeden geçmeyeceğinizi düşünüyoruz. Abhishek Sharma’nın yazıp yönettiği komedi filmi; 11 Eylül saldırıları sonrasında ABD’ye gitme planları suya düşen genç bir gazete adayını anlatıyor. Ali isimli bu genç, ünlü olmak adına verdiği mücadeleden yine de vazgeçmiyor ve Usame Bin Ladin’e oldukça benzeyen bir adam ile sahte bir video çekiyor. Bu sayede ABD’ye gidişini kolaylaştıracağını ümit eden Ali, gizli servisin kontrolüne takılıyor ve başını ağrıtacak bir dizi olay ile karşılaşıyor.

3. Dil Chahta Hai – IMDb Puanı 8,1

Dil Chahta Hai - Kalbin Arzusu Bollywood Filmi
Dil Chahta Hai – Kalbin Arzusu, Farhan Akhtar (2001)

Bollywood komedilerinden bahsettiğimiz bir listede elbette ki Aamir Khan’dan bahsetmeden geçeceğimizi düşünmediniz, öyle değil mi? Ülkemizde Kalbin Arzusu olarak yayınlanan Dil Chahta Hai filmi, bir Bollywood komedi filminden beklenen hemen her şeyi fazlasıyla izleyicilere sunmaktadır. Mizahi dilini romantizm ile bezeleyerek müzikal bir anlatım eşliğinde seyirciye aktaran Kalbin Arzusu filmi, Aamir Khan’ın yanı sıra eşsiz kadrosunda Akshaye Khanna, Saif Ali Khan ve Preity Zinta gibi isimleri ağırlamaktadır. Filmde çocukluğundan bu yana birbirlerinden kopmamayı başarmış üç eski arkadaşın her birinin aşık olması üzerine birbirleri arasında gelişen gerginlik keyifli bir biçimde kameraya yansımaktadır.

2. Namastey London – IMDb Puanı 7,1

Namastey London Bollywood Komedisi
Namastey London, Vipul Amrutlal Shah (2007)

Londra’da doğup büyümüş ve kültürel olarak oldukça bilgi birikim sahibi bir kızın, Hindistan’ın bir köyünde doğup büyüyen fakir ve geleneklerine bağlı bir adam ile olan aşkını anlatan Namastey London filmi; birbirine tamamen zıt karakter özelliklerine sahip olan çiftin Hindistan’tan Londra’ya uzanan ve evlilik düşüncesi üzerine şekillenen macerasını en eğlenceli biçimde anlatıyor.

Namastey London’ı sevenler için bir öneride daha bulunmakta fayda var; Vipul Amrutlal Shah tarafından çekilen romantizm ve komedi dolu Bollywood filminin devamı niteliğini taşıyan bir de Namaste England isimli versiyonu bulunmaktadır. Tamamen ayrı bir oyuncu kadrosu ile hazırlanan filmde benzer bir hikaye, başka karakterler üzerinden anlatılmaktadır.

1. 3 Idiots – IMDb Puanı 8,4

3 Aptal Bollywood Komedi Filmi
3 Idiots – 3 Aptal, Rajkumar Hirani (2009)

Yaklaşık üç saatlik uzunluğuna rağmen bir dakikasında bile sıkılmayacağınız 3 Aptal filmi, Rajkumar Hirani’nin eşsiz rejisörlüğü ile Aamir Khan, Madhavan ve Mona Singh’i bir araya getirmiştir. Pek çok eleştirmene göre şimdiye kadar yapılmış en komik Bollywood filmi olarak kabul gören 3 Idiots, Hindistan’ın en önemli mühendislik okulunda okuyan üç sıkı arkadaşın hayatını anlatmaktadır. En az komedisi ile olduğu kadar dramatik sahneleri ile de iddialı olan 3 Aptal; aynı zamanda eğitim sistemi ve hayat üzerine oldukça kayda değer sorgulamalar yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.