Cinsel Eğitim Netflix Dizisi | Sex Education

0
2421
Cinsel Eğitim Netflix Dizisi Sex Education

Cinsel Eğitim, Sex Education, en çok ilgi çeken Netflix dizileri arasında yer alıyor. Netflix platformunda yer alan diziler arasında en çok izlenen ve beğenilen diziler arasında yer alan Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi liseli gençlerin cinsel konularda ve hayatlarında yaşadıkları sorunları yansıtıyor. .

Annesi seks terapisti olan bir lise öğrencisinin hayatında yaşadığı maceralar dizi ile anlatıyor.

Otis. Jean. Eric. Maeve. Adam. Jackson. Aimee. Sex Education. Netflix Dizisi.

Sex Education. Gençlik Komedisi ve Çok Daha Fazlası.

Seks ve cinsel konuların açıkça konuşulmasının çok hoş karşılanmadığı bir ortamda yaşıyoruz. Yaşadığımız ortamda gençler birbirleriyle bu tarz konuları rahatça konuşurlarken özellikle aile üyeleriyle bu konuları konuşmayı pek tercih etmiyorlar. Bu durumda yetiştirilme tarzının etkisi büyük olsa da bu tarz konuların daha rahat konuşulabildiği farklı ortamlarda da gençler çok farklı davranmıyor ve cinsel konularda aileleriyle pek konuşmamayı tercih ediyor.

Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi seks gibi cinsel konuların rahatça konuşulduğu bir ortamı yansıtıyor. Dizi, gençlerin birbirleriyle ve aileleriyle cinsel konularda konuşmasının normal karşılandığı bu ortamda annesi Jean (Gillian Anderson) seks terapisti olan 16 yaşındaki Otis (Asa Butterfield) üzerinden farklı durumları yansıtıyor.

Otis (Asa Butterfield). Jean (Gillian Anderson). Sex Education. Netflix Dizisi.

Sex Education Çok Rahat Olmanın Rahatsız Edebildiğini Gösteriyor

Cinsel Eğitim dizisi başkarakteri Otis (Asa Butterfield) annesi, Jean (Gillian Anderson), seks terapisti olduğu için küçük yaştan itibaren cinsel konulara aşina olan bir karakter.

Cinsel konulara karşı özel bir ilgisi olmasa da annesinin, Jean (Gillian Anderson), seks terapisti olması nedeniyle Otis (Asa Butterfield) bu konularda küçük yaştan itibaren bilgi sahibi olmuştur. Büyüdüğü ortam genel olarak rahat gözükse bu rahatlığın da etkisiyle birçok rahatsız olduğu şey vardır.

Otis (Asa Butterfield), hayatında en çok annesinin cinsel konularda üzerine gelmesinden ve sürekli kendisini analiz etmesinden rahatsızlık duymaktadır. Özellikle ergenlik döneminde bir genç olduğu için annesinin mesleğinden dolayı bu konularda çok rahat davranabilmesi baskı hissetmesine neden olmaktadır.

Cinsel Eğitim. Sex Education. Netflix Gençlik Dizisi.

Sex Education Farklı Yönleriyle Gençleri Bir Araya Getiriyor

Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi baş karakteri Otis (Asa Butterfield) yalnızca annesinden, Jean (Gillian Anderson), dolayı baskı hissetmemektedir. Aynı zamanda okuduğu liseye pek uyum sağlayamamıştır ve hoşlandığı kız ile konuşmaktan çekinmektedir.

Otis (Asa Butterfield) okuduğu lisede her ne kadar sosyal bir öğrenci olmasa da aynı lisede okuduğu çok yakın bir arkadaşı, Eric (Ncuti Gatwa), vardır.

Eric (Ncuti Gatwa) lisede geçirecekleri bu senenin çok özel olacağına inanmaktadır ve Otis (Asa Butterfield) ile sene boyunca partilemek istemektedir. Eric (Ncuti Gatwa) her ne kadar lisede geçirecekleri bu sene boyunca sosyal olmak istese de Otis (Asa Butterfield) hayatından memnundur ve bir şeyleri değiştirmeye pek niyeti yoktur.

Otis. Maeve. Cinsel Eğitim. Sex Education. Netflix Dizisi.

Her gençlik dizisinde olduğu gibi Netflix ‘in Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi başkarakteri Otis (Asa Butterfield) de beklemediği anda okulundaki bir kızdan Maeve (Emma Mackey) hoşlanmaya başlar.

Maeve (Emma Mackey) diğer öğrenciler gibi değildir. Asi ve özgün tarzıyla cool bir “badass” kızdır.

Otis (Asa Butterfield) birkaç kez denese de Maeve (Emma Mackey) ‘e pek yaklaşamaz fakat Maeve (Emma Mackey), Otis (Asa Butterfield) ‘e çok geçmeden bir iş fikriyle yaklaşır.

Otis (Asa Butterfield) ve Maeve (Emma Mackey) arasında gerçekleşen tesadüf eseri karşılaşma sırasında Maeve (Emma Mackey), Otis (Asa Butterfield) ‘in cinsel konularda yaşına göre son derece bilgili olduğunu fark eder. Bunun üzerine Otis (Asa Butterfield) ile yarı yarıya ortak olacakları bir iş fikri tasarlar. Asıl maceralar bundan sonra başlar.

Terapi Sahnesi. Sex Education. Netflix Dizisi.

Sex Education, Cinsel Eğitim, Otis ‘in Danışmanlık Maceraları

Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi başkarakteri Otis (Asa Butterfield), Maeve (Emma Mackey) ‘in tasarladığı iş fikrine pek sıcak bakmasa da hoşlandığı kızla yakınlaşmak için bunu bir fırsat olarak gördüğü için iş fikrini kabul eder.

Maeve (Emma Mackey), okudukları lisede cinsel konularda sorun yaşayan çiftleri ve öğrencileri bulacaktır. Otis (Asa Butterfield) ise cinsel konularda sorun yaşayan çiftlere ve öğrencilere danışmanlık yapacak ve bu sayede sorunlarını çözmelerine yardımcı olacaktır.

Maeve (Emma Mackey), Otis (Asa Butterfield) kabul ettikten hemen sonra danışmanlık hizmeti vereceği ilk kişiyi bulur. Çok heyecanlı olan ve eli ayağına dolaşan Otis (Asa Butterfield) ne yapacağını şaşırır.

Spoiler vermek istemediğim için daha fazla anlatmayacağım ama dizinin başlangıcında karakterler için zor gelen şeylere dizi ilerledikçe alışıldığını belirtmek istiyorum. Ama karakterler her zorluğa alıştığında yeni bir zorluk çıkıyor ve farklı sıkıntılar yaşıyorlar. Bundan daha doğal bir şey olamaz değil mi? Özellikle lise öğrencileri için. Büyüyorlar ve olgunlaşıyorlar…

Netflix Dizisi. Cinsel Eğitim. Sex Education.

Netflix Dizisi

Orijinal ismi Sex Education olan dizi Netflix platformunda yayınlanan en beğenilen diziler arasında yer alıyor. Dizi yayınlanmadan önce Netflix platformunda yapılan duyurular ve yayınlanan tanıtım videoları ilk andan itibaren dizinin büyük ilgi görmesine neden oldu.

Diziyle ilgili bazı tartışmalar yaşansa da 1.sezon bölümleri yayınlandığı andan itibaren Sex Education, Cinsel Eğitim, dizisi için yapılan yorumlarda diziden övgüyle bahsedildi.

Gençlik dizisi olarak kabul edilse de Sex Education, Cinsel Eğitim, dizisi her yaşta insan tarafından keyif alarak izleniyor.

Dizi hakkında internette yapılan bazı olumsuz ve tutucu yorumlar olsa da Netflix severler ve izleyiciler dizi hakkında genel olarak olumlu yorumlarda bulunuyor.

Netflix Dizisi. Cinsel Eğitim. Sex Education. Konusu.

Netflix Dizisi Sex Education, Cinsel Eğitim, Konusu

Netflix, platformunda yayınladığı diziler ve filmler hakkında kısa ve öz tanımlamalar yapmayı tercih ediyor. Dizilerini ve filmlerini uzun uzun anlatmak yerine kısa ve öz şekilde bahsederek dizi ve filmlerin görsel tanıtımlarını ön plana çıkarmayı tercih ediyor.

Netflix, platformunda yayınladığı diğer diziler gibi Sex Education, Cinsel Eğitim, dizisi için de kısa ve öz bir tanımlama yapmayı tercih etmiş.

“Öz güvensiz Otis, terapist annesi sayesinde cinsel tavsiyeler hakkında her şeyi bilmektedir. Öyle ki asi Maeve ona okulda bir seks terapisi kliniği açmayı teklif eder.”

Netflix Dizisi. Cinsel Eğitim. Sex Education. Yönetmenleri. Kate Herron. Ben Taylor.

Netflix Cinsel Eğitim, Sex Education, Dizisi Yönetmen Koltuğunda Kate Herron ve Ben Taylor

Netflix Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi için yönetmen koltuğunu iki farklı isme emanet etmiş. Bu isimlerden biri Halloween Comedy Shorts dizisi yönetmenliğini üstlenmiş Kate Herron. Yönetmen koltuğunun emanet edildiği diğer isim ise Catastrophe dizisinin yönetmeliğini üstlenmiş Ben Taylor.

Kate Herron ve Ben Taylor, Netflix ‘in Sex Education, Cinsel Eğitim, dizisinde farklı bölümleri yönetmişler. 8 bölümden oluşan dizinin 4 bölümü Kate Herron tarafından yönetilmiş. Dizinin kalan diğer 4 bölümü ise Ben Taylor tarafından yönetilmiş.

Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi Kate Herron ve Ben Taylor için Netflix için yönetmen koltuğunda oturdukları ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Netflix Dizisi. Cinsel Eğitim. Sex Education. Türü.

Netflix Cinsel Eğitim, Sex Education, Dizisi Türü

Netflix, platformunda yayınladığı dizi ve film içerikleri için kısa ve öz tanımlamalar yapmayı tercih ediyor. Yayınladığı film ve dizi içerikleri için konularını kısa ve öz şekilde tanımlayan Netflix, yayınladığı içeriklerin türünü tanımlarken özgün bir tarz benimsiyor.

Netflix yayınladığı film ve dizi içerikleri için özgün şekilde oluşturduğu kategorilerle içeriklerinin türünü en dikkat çekici şekilde tanımlamayı amaçlıyor.

Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi için Netflix birkaç tür belirtmiş. Netflix ‘e göre dizi türü:

“Gençlik Dizileri, Britanya Yapımı Diziler, Drama Dizileri, Komedi Dizileri”.

Sex Education. Cinsel Eğitim. Netflix Dizisi. Konusu.

Sex Education, Cinsel Eğitim, Netflix Dizisi Konusu

Cinsel Eğitim, Sex Education, isimli Netflix dizisi seks ve cinsel konuların açıkça konuşulmasının normal karşılandığı bir ortamda dizinin başkarakteri Otis (Asa Butterfield) ve etrafında geçen olayları anlatıyor.

Dizide gençler birbirleriyle cinsel konuları ve deneyimlerini rahatça konuşurlarken bu konularda yaşadıkları sorunları konuşmayı pek tercih etmiyorlar. Gençler cinsel konularda yaşadıkları sorunlar ve çeşitli nedenlerle nedeniyle yardıma ihtiyaç duyuyorlar.

Farklı nedenlerden ve yaşadıkları sorunlardan dolayı yardıma ihtiyaç duyan gençler için dizideki başkarakter Otis (Asa Butterfield) umut oluyor.

Sex Education. Cinsel Eğitim. Netflix Gençlik Dizisi. Konusu.

Otis (Asa Butterfield) okuduğu lisede birçok çifte ve öğrenciye yardımcı olurken yaşadığı maceralar Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisi ile anlatılıyor.

Spoiler vermemek için bu bölümü de uzatmadan noktalıyorum. Son olarak herkese yardımcı olan Otis (Asa Butterfield) kendi de yardıma ihtiyaç duyuyor. Hangi konularda yardıma ihtiyaç duyduğunu ve ihtiyaç duyduğu yardıma ulaşıp ulaşmadığını diziyi izleyerek görebilirsiniz.

Sex Education. Cinsel Eğitim. Netflix Gençlik Dizisi. 1.Sezon.

Sex Education, Cinsel Eğitim, Netflix Dizisi 1.Sezon

Sex Education, Cinsel Eğitim, dizisi Netflix ilk duyurduğu andan itibaren büyük ilgi görmüştü. Dizinin ilk tanıtım videoları yayınlandığı anda Netflix izleyicileri Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisini yakın takibe almış ve birçok yorumda bulunmuştu.

Dizi tanıtıldığı ve yayınlandığı ilk andan itibaren bazı olumsuz ve tutucu yorumlarla da karşılaştı. Kısa süren bir tartışmaya neden olan olumsuz ve tutucu yorumlar çok uzun sürmeden olumlu ve beğeni dolu yorumlar arasında görünmez oldu.

Sex Education, Cinsel Eğitim, dizisi Netflix’te 1.sezon için 8 bölüm ile yayınlandı.

Sex Education. Cinsel Eğitim. Netflix Gençlik Dizisi. 2.Sezon.

Sex Education, Cinsel Eğitim, Netflix Dizisi 2.Sezon

Sex Education, Cinsel Eğitim, dizisi izleyicileri 2.sezon olup olmayacağını birçok kez soruyordu. Sosyal medya kullanıcıları ve internette yer alan birçok Netflix film ve dizi içerikleri hakkında yorum yapılan sitelerde sık sık sorulan 2.sezon var mı?, 2.sezon ne zaman yayınlanacak gibi sorular kısa süre önce cevaplandı.

Netflix, dizi için sorulan 2.sezon ile ilgili sorulara olumlu bir yanıt verdi. Netflix ‘de yayınlanan diğer birçok film ve dizi içeriğinde olduğu gibi Cinsel Eğitim, Sex Education, dizisinin çok beğenildiğini belirtti. Bu yüzden dizinin 2.sezon anlaşmalarının yapıldığı Netflix severlerle paylaşıldı.

Dizinin 2.sezon anlaşmaları yapılsa da ne zaman yayınlanacağı daha açıklanmadı. Netflix, 2.sezon anlaşmalarının yapıldığını açıklamakla ve “çok yakında yayında” notunu yazmakla yetindi.

Sex Education, Cinsel Eğitim, Netflix Dizisi Oyuncuları ve Rolleri

Asa Butterfield. Otis Milburn.

Oyuncular arasında yer alan Asa Butterfield Netflix dizisinde Otis Milburn rolü ile karşımıza çıkıyor.

Gillian Anderson. Jean Milburn.

Oyuncular arasında yer alan Gillian Anderson Netflix dizisinde Jean Milburn rolü ile karşımıza çıkıyor.

Ncuti Gatwa. Eric Effiong.

Oyuncular arasında yer alan Ncuti Gatwa Netflix dizisinde Eric Effiong rolü ile karşımıza çıkıyor.

Emma Mackey. Maeve Wiley.

Emma Mackey oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Maeve Wiley rolü ile karşımıza çıkıyor.

Connor Swindells. Adam Groff.

Connor Swindells oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Adam Groff rolü ile karşımıza çıkıyor.

Kedar Williams-Stirling. Jackson Marchetti.

Kedar Williams-Stirling oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Jackson Marchetti rolü ile karşımıza çıkıyor.

Alistair Petrie. Mr. Groff.

Alistair Petrie oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Mr. Groff rolü ile karşımıza çıkıyor.

Aimee Lou Wood. Aimee Gibbs.

Oyuncular arasında yer alan Aimee Lou Wood Netflix dizisinde kendisiyle aynı ismi taşıyan Aimee Gibbs karakteri ile karşımıza çıkıyor.

Mimi Keene. Ruby.

Oyuncular arasında yer alan Mimi Keene Netflix dizisinde Ruby karakteri ile karşımıza çıkıyor.

Chaneil Kular. Anwar.

Oyuncular arasında yer alan Chaneil Kular Netflix dizisinde Anwar karakteri ile karşımıza çıkıyor.

Tanya Reynolds. Lily Iglehart.

Oyuncular arasında yer alan Tanya Reynolds Netflix dizisinde Lily Iglehart karakteri ile karşımıza çıkıyor.

Jim Howick. Mr. Hendricks.

Oyuncular arasında yer alan Jim Howick Netflix dizisinde Mr. Hendricks karakteri ile karşımıza çıkıyor.

Deobia Oparei. Mr. Effiong.

Oyuncular arasında yer alan Deobia Oparei Netflix dizisinde Mr. Effiong karakteri ile karşımıza çıkıyor.

Simone Ashley. Olivia.

Simone Ashley oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Olivia rolü ile karşımıza çıkıyor.

Mikael Persbrandt. Jakob Nyman.

Mikael Persbrandt oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Jakob Nyman rolü ile karşımıza çıkıyor.

Patricia Allison. Ola Nyman.

Patricia Allison oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Ola Nyman rolü ile karşımıza çıkıyor.

Rakhee Thakrar. Miss Sands.

Rakhee Thakrar oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Miss Sands rolü ile karşımıza çıkıyor.

Tepedeki Ev Netflix Dizisi | The Haunting of Hill House

Sex Education. Müjde: Yeni Bir Sezon Yakında Yayında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.