Oscar Adayı Tavşan Jojo Filmini İzlemek İçin 6 Sebep

0
931
Tavşan Jojo
Oscar Adayı Tavşan Jojo Filmini İzlemek İçin 6 Sebep

Hollywood sektörünün en önemli yönetmenlerinden biri olan Taika Waititi imzasıyla önümüzdeki günlerde vizyona girecek Tavşan Jojo, 2020 Oscar Ödülleri’nin en iddialı yapımları arasında yer alıyor. Ayrıca diğer 2. Dünya Savaşı ve Adolf Hitler hikayelerine göre konuyu oldukça yaratıcı bir bakış açısı ile ele alıyor. Peki Jojo Rabbit filmini neden izlemelisiniz? Bu soruyu kendinize soruyor ve filme gitmek konusunda çekinceli yaklaşıyor iseniz bu içeriğimizi dikkatle okuyun!

1. Marvel Sinematik Evreni’nin Vazgeçilmez Yönetmeni: Taika Waititi

Yeni Zelandalı başarılı senarist, yönetmen, oyuncu ve film yapımcısı Waititi, ilk önemli yapıtı Aylak Vampirler (2014) filmiyle basında büyük bir ilgi uyandırmış ve böylelikle Marvel dünyasına transfer olmuştu. Bununla beraber çoğunlukla fantastik yapımlarda karşılaştığımız yönetmen; Thor: Ragnarok (2017), Avengers: Endgame (2019) gibi filmlere imza atmış ve 2021 yılında Thor: Love and Thunder, Suicide Squad 2 gibi filmleri ile yarattığı serilerin devam projelerini gerçekleştireceği biliniyor. Bu yıl ise usta yönetmen Tavşan Jojo filmiyle büyülü çizgi roman evrenine küçük bir ara vermek istemiş.

Taika Waititi, Thor – Ragnarok (2017)

2. Tavşan Jojo, Bir Roman Uyarlaması Mı?

Jojo Rabbit için kabaca bir roman uyarlaması diyebiliriz. Ancak bu noktada senaryoya da el atan Waititi’nin katkılarını görmezden gelmek doğru olmaz.

Filmde 2004 yılında piyasaya sürülen Christine Leunens’ın tarihi romanı Caging Skies adlı eserden yararlanılmıştır. Ama Waititi’nin hikayeye pek çok detay eklediği ve kurguyu genişlettiği de biliniyor.

Taika Waititi, Jojo Rabbit (2019)

3. Küçük Bir Çocuğun Gözünden Adolf Hitler

Dünya prömiyerini 44. Toronto Film Festivali kapsamında gerçekleştiren Jojo Rabbit, yönetmeni Waititi’nin kendine has mizahı ile bir çocuğun gözünden Hitler’i ve 2. Dünya Savaşı’nı olağanüstü bir perspektifte yansıtıyor.

Savaş esnasında babasını yitirmiş olan 10 yaşındaki Jojo, Nazi propagandaları içerisinde, kaybetmiş olduğu babasını Hitler zannediyor. Bununla beraber gelişen olaylar dahilinde Jojo, annesinin evde Yahudi bir genç kız sakladığını öğreniyor ve hikaye başlıyor.

Çağımızın en tehlikeli problemlerinden bir tanesi olan ırkçılık konusu, Jojo’nun eğlenceli dünyası üzerinden iğneleyici ve öğretici bir biçimde işleniyor.

Jojo Rabbit (2019)

4. Yönetmen Waititi, Filmde Hitler’i Canlandırıyor!

Daha önce Eagle vs Shark (2007), What We Do in the Shadows (2019) ve The Mandalorian (2019) gibi pek çok dizi ve filmde oyunculuk hünerlerini de gösteren rejisör Waititi, Tavşan Jojo’da Adolf Hitler’e can veriyor. Ancak bildiğimiz Hitler’in aksine filmin yumuşak mizacı gereği daha naif ve hassas bir Hitler portresi ile karşılaşıyoruz. Fakat yine de bu durum sizi rahatsız etmesin, film oldukça keskin bir kara mizah diline sahip.

Filmin başrol koltuğunda oturan 12 yaşındaki Roman Griffin Davis ise ilk kez bir sinema filminde görev alarak Jojo karakterine hayat veriyor. Davis’in bu filmdeki harikulade performansı, eleştirmenler ve otoriteler tarafından övgüyle bahsediliyor.

Ayrıca filmde Scarlett Johansson ve Thomasin McKenzie gibi dünyaca ünlü aktrisler de Waititi ve Davis’e yan rolleri ile eşlik ediyorlar.

Jojo Rabbit (2019)

5. Tavşan Jojo, 92. Akademi Ödülleri’nde 6 Dalda Oscar Adayı Oldu!

15 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşen Toronto Uluslararası Film Festivali organizasyonunda Grolsch Halkın Seçimi Ödülü sahibi olan Jojo Rabbit, katılım gösterdiği tüm festivallerde ilgi ile karşılandı. Geçtiğimiz haftalarda ise AACTA Ödülleri’nden En İyi Uluslararası Senaryo kategorisinde Waititi ödül ile ayrıldı.

Ancak asıl büyük organizasyon, sinema dünyasının Nobel’i olarak anılan Oscar Ödülleri… Bu yıl Oscar’da 6 dalda aday olarak gösterilen Tavşan Jojo; En İyi Film, En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Kurgu, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Scarlett Johansson) dallarında boy gösterecek.

Son yılların en büyüleyici Oscar töreni olacak 92. Akademi Ödülleri, 9 Şubat 2020 tarihinde sinemaseverleri ekran karşısına bekliyor.

Scarlett Johansson, Roman Griffin Davis – Jojo Rabbit (2019)

6. Tavşan Jojo, Türkiye’de Vizyona Girecek Mi?

Türkiye’de ilk kez 2019’un Ekim ayında Filmekimi kapsamında gösterilen Jojo Rabbit, dağıtımcı şirketlerin uyguladığı birtakım Oscar çalışmaları sebebi ile ülkemizde biraz geç bir vizyon tarihine sahip oldu.

Merakla beklenen Tavşan Jojo, ülkemizde 31 Ocak 2020 tarihinde vizyon perdelerinde yerini alacak.

Ayrıca filmin fragmanını henüz izlemediyseniz sizi aşağıdaki videoya alalım…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.