Netflix Türkiye’nin Yeni Orijinal Dizisi Aşk 101 Yayınlandı!

0
847
Aşk 101 Dizisi
Aşk 101 Dizisi Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Netflix Türkiye imzalı yeni gençlik ve dönem dizisi Aşk 101 tüm bölümleri ile izlemek isteyenler için bugün platforma yüklendi. Kubilay Aka, Kaan Urgancıoğlu ve Alina Boz gibi başarılı genç isimlerin kadroda yer aldığı dizi 4K izleme seçeneği ile 8 bölüm olarak yayına sunuldu. İşte Aşk 101 dizisi hakkında merak edilen tüm detaylar…

İÇİNDEKİLER:

Son haftaların en çok konuşulan internet dizisi Aşk 101’in henüz yayına açılmadan büyük bir popülarite elde ettiğini görüyoruz. Gerek dizinin reklamları, gerekse hakkında çıkan haberler dolayısıyla dizi şu anda büyük bir kitle tarafından ilgiyle karşılanıyor. Netflix Türkiye’de bugün yayına açılan ve uluslararası olarak da diğer ülkelerde izlemesi mümkün olan dizi; Çarpışma, Kara Para Aşk ve Babam İçin gibi başarılı yerli dizilerin ve Bizim İçin Şampiyon filminin yönetmeni olan Ahmet Katıksız tarafından yönetiliyor.

Ay Yapım tarafından hazırlanan ve senaryosu Meriç Acemi tarafından kaleme alınan Aşk 101 dizisi her bölümü yaklaşık 40 dakika olmak üzere başarılı bir kurguyla seyirciye açıldı. Aşk 101 1. sezon tüm bölümleri toplamda 8 bölüm olarak eklenmiş görünüyor. Hiç bilmeyenler için dizi en yalın haliyle 90’lı yılların İstanbul’unda geçiyor; isminden de anlaşılabileceği üzere romantik bir aşk hikayesi anlatıyor.

Aşk 101 Dizisi Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Aşk 101 Dizisi Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Aşk 101’in konusu nedir, diye merak ediyorsanız öncelikle dizinin 1998 yılında açıldığını; günümüze kadar uzanan sıcacık bir arkadaşlık ve aşk hikayesi anlattığını söyleyebiliriz. Dizide 17 yaşında bir grup genç öğrenci; okula bağlanma sebepleri olan bir öğretmenlerinin okuldan ayrılma kararı üzerine çılgınca bir plan geliştiriyorlar. Öğretmenlerini, okula yeni gelen basketbol koçuna aşık ederlerse, okuldan ayrılma kararının ortadan kalkacağını düşünüyorlar.

Yola çıktıkları bu çılgın fikir ile birlikte birbirinden komik ve duygusal anlar yaşayan gençler, bu esnada daha önce fark etmedikleri pek çok detayın farkına varıyorlar. Uzun yıllar boyunca devam eden içleri ısıtacak hikayesiyle Aşk 101, yeni bir gençlik dizisi izleme arayışında olanlar için harikulade bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ayrıca dizide İstanbul’un olağanüstü atmosferi tüm güzelliğiyle kameralara yansıtılıyor.

Aşk 101’in oyuncu ekibinde Kubilay Aka, Kaan Urgancıoğlu ve Alina Boz öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Başarılı oyunculara dizinin kadrosunda Pınar Deniz, Mert Yazıcıoğlu, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Bade İşçil ve Müfit Kayacan gibi yetenekli oyuncular eşlik ediyor.

Aşk 101’in 2. Sezonu Olacak Mı?

Aşk 101’in 2. Sezonu Ne Zaman Çıkacak?

Henüz bugün Netflix platformuna eklenen Aşk 101 dizisi 2. sezonu ile alakalı hiçbir bilgi içermiyor. Ancak şimdiden bu konuya ilişkin bir şey söylemek oldukça yanlış olacaktır. Yapımcılar tarafından yalnızca 1 sezon olarak planlanan Aşk 101’in belki de gelecek geri bildirimler sayesinde 2. sezon için çalışmaya başlayabileceği söz konusu olabilir.

Aşk 101’deki Osman Karakteri Eşcinsel Mi?

Aşk 101’deki Osman Karakteri Eşcinsel Mi?

Sosyal medyada pek çok insan için Aşk 101 dizisi Osman karakteri ile özdeşleşmiş durumda. Belli başlı Twitter kullanıcıları tarafından açılan #netflixadamol hashtag’i üzerine gelen yorumlarda dizideki Osman karakterinin gay olduğunu iddia ediliyor ve karakterin gençleri eşcinselliğe yönelteceği iddialarıyla adeta tepkiler yağıyordu. Fakat bu linç kampanyalarını kimin başlattığı ve nereden yola çıkarak böyle bir tartışma yaratıldığı bilinmiyor.

Öyle ki tartışma RTÜK’e kadar uzandı ve resmi elden Aşk 101’e dair bir açıklama bile yapıldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Aşk 101’deki Osman karakterine gelen tepkiler üzerine, “Dijital platformlarda olması bir şeyi değiştirmez. Uygunsuz sahneleri olursa engelleriz,” açıklamasında bulundu.

Ancak Netflix ortaya atılan bu iddiaları yalanladı ve asılsız olduğunu ifade etti. Bugün itibariyle yayına sunulan Aşk 101 dizisi izleyenleri de Osman karakteri ile ilgili eşcinsel olduğunu destekleyecek herhangi bir hususun olmadığını sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.