Moncler Başkanı ve CEO’su Remo Ruffini Röportajı

0
1074
Remo Ruffini, Moncler Başkanı ve Ceo'su, Röportajı

Remo Ruffini, Moncler Başkanı ve CEO’su olmasınının yanı sıra modayı tek sezona bağlamayan bir moda insanı ve Moncler Genius’un arkasındaki isim.

Remo Ruffini, Moncler Başkanı ve CEO’su, moda dünyasının en inovatif isimlerinden biri olarak kabul görüyor. Geçtiğimiz sene büyük ses getiren Moncler Genius projesiyle de bu yönünü açık şekilde yansıtmıştı.

Moncler Genius, yeni bir iletişim ve iş modeli olarak tasarlanmıştı. Dijital çağda modern müşterilerin çeşitliliğini kutlar şekilde tasarlanmıştı. Moncler Genius’un tasarlanış biçimi modanın bir sezonla sınırlandırılmayacağı sinyallerini veriyor. Bazıları daha ileri gidip Moncler Genius projesiyle modada geleceğin başladığını söylüyor.

Milano’da geçtiğimiz ay sonunda Moncler Genius’un yeni tasarımcıları ve koleksiyonları Remo Ruffini tarafından tanıtıldı. Tanıtımın ardından Moncler Genius projesinin çıkış noktası gibi çeşitli konuların konuşulduğu Remo Ruffini röportajı yazının devamında sizlerle.

Moncler Genius bir motto ile çıktı: Gelecek Şimdi Başlıyor. Moncler’i gelecekte ne bekliyor?

Moncler Genius hem sınırları yıkan bir proje hem de önümüzde uzanan geleceğe dair bir vizyon sunuyor. Daima markanın mirası ve DNA’sı ile tutarlı kalan, dengeli bir felsefe ve strateji yürütmeye çalışıyorum.

Farklı tasarımcılarla çalışmak ürünler üzerinde uygun biçimde çalışmamı ve müşterilerin ihtiyaçlarına yanıt vermemi sağladığından anahtar faktör konumunda. Moncler Genius tüm müşterilere hitap ederek aynı değerlere, hızlı ve duygusal etkileşimlere ve temas noktaları aracılığıyla eşsiz bir alışveriş deneyimine dayalı bir topluluk yaratan küresel bir ifade şekli olarak tasarlandı.

Moncler Genius yaklaşım –her nesli kapsıyor– ve iletişim –yüzü dijitale dönük– bakımından yeni ve önemli bir marka evrimi.

Moncler Genius’ın arkasındaki dâhiyane fikirler neydi? Her şey nasıl başladı? Bize konseptinizi adım adım anlatabilir misiniz? Nerelerden ilham aldınız?

Moncler farklı yorumlara açık bitmek tükenmek bilmez inovasyon arayışında en baştan itibaren çağdaş ve küresel bir yaklaşım benimsedi ve tüm müşterilere hitap eden küresel bir değer olarak şekillendi.

Moncler Genius, markanın doğal evrimini temsil ediyor. İlk düşüncemiz markayı geliştirmeye devam ederken Moncler DNA’sına sadık kalmak ve her zaman iletişimde olduğumuz farklı kitlelerle diyaloğumuzu güçlendirmekti.

Genius projesini Moncler’in DNA’sına nasıl karıştırdınız? Birbirlerini nasıl beslediler?

Moncler 60 yıldan uzun süredir benzersiz mirasına sıkıca bağlı kalan, çağdaş bir marka oldu. Moncler daima bu benzersizliğin izinden gitti ve Moncler Genius farklı yaratıcı beyinlerin vizyonlarıyla şekillenen, Moncler ruhunu ve DNA’sını yeniden yorumlama becerisine sahip kreatif bir merkeze dayalı hakiki ve doğal bir evrimi temsil ediyor.

Klasik Moncler kuştüyü montlarını elbise formunda izlemek büyüleyiciydi. Yeni Genius tasarımcılarını henüz tanıttınız ve modada yeni bir dönem başlatmak üzeresiniz. Hangi tasarımcıyla çalışacağınıza nasıl karar veriyorsunuz, bu isimleri Moncler ile nasıl bir araya getiriyorsunuz?

Moncler Genius’da yer alan tüm yaratıcı zihinler Moncler’in eşsizliğini şekillendirmek üzere içgüdüsel olarak seçiliyor. Yaratıcılık en baştan itibaren markanın ve tüm projenin itici gücü oldu.

Ben yaratıcılığın sınır tanımadığına inanırım ve Moncler Genius birlikte çalışırken kendi bireyselliklerini de ifade edebilen ve markayı yeniden yorumlamaya muktedir kreatif insanlar için bir buluşma yeri olarak tasarlandı.

Projede yer alan son iki tasarımcı dâhil her tasarımcı Moncler markasına yeni çehreler eklemek hedefiyle ilgili Moncler Genius koleksiyonundaki tek bir projeye odaklandı.

Bu yeni tasarımcılar Moncler mirasının da yardımıyla moda endüstrisini nasıl şekillendirecek?

Moncler Genius projesini sezona özgü konseptin ötesinde Moncler ruhunu yorumlayabilen yaratıcı bir merkez olarak tasavvur ediyorum. Benim için bu, içinde yaşadığımız çağda, yani dijital çağda çalışmanın ve sürekli müşterilerle iletişimde kalmanın yeni bir yöntemi.

Yeni koleksiyonları Moncler butiklerinde ne zaman göreceğiz?

Moncler Genius koleksiyonları tek seferde tanıtılır, ama e-ticaret ortaklarımızı da kapsayacak biçimde aylık pazarlama ve iletişim planına göre teker teker piyasaya çıkarlar. İlk sırada haziran ayında Palm Angels var.

“Tek marka, farklı sesler.” Bu cümle projeyi mükemmel biçimde özetliyor. Ayrıca bugünlerde modanın tek bir sezonla sınırlandırılamayacağını söylüyorsunuz. Sezon tartışmasına dair sizin görüşleriniz ne?

Moncler Genius projesi muhtelif koleksiyonlar vasıtasıyla Moncler’in farklı hedeflerini anlatan tüm o seslerin –yani tasarımcıların– çeşitliliğiyle yaratıcılık ve iletişimde yeni bir çığır açıyor. Müşterilerle günlük diyaloglar kurma becerisini geliştirerek sezonun ötesine geçen bir vizyon oluşturuyor.

Her koleksiyon aylık bazda tek tek çıkıyor ve bu yeni strateji sürekli müşterilerle temasta kalma şansı veriyor bize. Moncler Genius planını uygulamak lojistikten üretime kadar şirket kültüründe bir değişim yaşandığı anlamına geliyor ve aylık bazda düşündüğünüzde esneklik özellikle önem kazanıyor.

Moncler Genius’a dair hangi detaylar markanın geleceğinde kalıcı etkiler bırakacak?

Hiç şüphesiz Moncler’in zorlukları fırsatlara dönüştürerek sürekli kendini yenileme yeteneği.

Markanın hala gelişmeye devam ettiğini söylemek doğru mu? Moncler’i geleceğe taşırken karşılaşacağınız en büyük zorluk ne olacak?

Dünya çapındaki pazarlar ve müşteri alışkanlıkları radikal biçimde ve emsalsiz bir tempoda değişiyor. Bizim endüstrimiz her zamankinden çok daha hızlı değişiyor ve şirketler dijital hızda tepki vermeye hazır olmak zorunda.

Benim bakış açıma göre günümüzde endüstride lider rolünü üstlenmeye devam etmek mümkün olduğunca esnek olmayı başarırken aynı zamanda hem güçlü bir vizyona sahip olmak hem de şirket DNA’sına sadık kalmak anlamına geliyor.

Değişimle mücadele etmek anlamsız: değişimi kucaklamalı ve kabullenmelisiniz.

Başarılı olduğunuzda bile önünüze sorunların çıkmasını beklemeden değişime açık olmanız gerektiğine inanıyorum. Sadece adapte olmaktan ziyade gelişmenin de anahtarı bu: Moncler Genius işte bundan ibaret.

Moncler’in tüm dünyada çok sayıda farklı müşterisi var. Hepsinin ihtiyaçları, beklentileri, stilleri farklı… Moncler gibi bir marka nasıl daima hepsini içeriyor?

Moncler daima herkese, her yere ve her yaşa hitap eden bir marka.

Moncler müşteri merkezli kültürünü, müşteri ilişkileri ve sadakatini ön planda tutan 360 derecelik yaklaşımını sürekli güçlendirerek aynı değerlere, hızlı ve duygusal etkileşimlere ve temas noktaları aracılığıyla eşsiz bir alışveriş deneyimine dayalı bir topluluk yaratıyor.

Moncler Genius hem mevcut hem yeni müşterilere hitap etmek için yeni bir enerji ve yeni fırsatlar sunuyor.

“Lüks” tanımı son zamanlarda değişiyor, daha ziyade “deneyim” ile ilgili hale geliyor. Genius, müşterilerine ne tür bir deneyim sunuyor?

Müşteriler git gide daha fazla sadece üründen ziyade “deneyim”den, tek yönlü iletişim şablonları yerine özgün ilişkilerden etkileniyor.

Aynı değerleri paylaşan; ayrıca yakınlığın ve hızlı ve gerçek duygusal etkileşimlerin hayati rol oynadığı çevrimiçi/çevrimdışı topluluğu güçlendirmek için müşteri ilişkilerine sürekli ince ayar çekmek çok önemli.

Şirketi satın aldığımda hayalim Moncler’i kuştüyü montla eşanlamlı hale getirmekti. Ve bunu tam anlamıyla başardım. Bugün hayalim Moncler’i insanların bir parçası olmak istediği, hemen ayırt edilen bir değerler ve deneyimler evreni haline getirmek.

Moda dünyasındaki en yaratıcı ve yenilikçi isimlerden biri olarak ihtiyaçlarınızı, ilhamınızı ve yaratıcılığınızı nasıl besliyorsunuz?

Gerçekten özgün olan her yerden, her mekândan ilham alırım.

Farklı ulusların kesiştiği kozmopolit kavşakların canlı atmosferini tercih ediyorum: tarihi, gelenekleri, benzersiz alışkanlıkları, yöresel yemekleri, yerel zanaatları, sanatı ve mimariyi duyumsayabileceğiniz şehirler ve yerler.

Hakiki olan ve bir hikâye anlatan her şeyi seviyorum.

Kaynak: Robb Report.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.