Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 10 Futbol Belgeseli

1
1534
Futbol Belgeseli
Netflix Yapımı Futbol Belgeselleri

Spora biraz meraklıysanız, hele de hayatınızda bir dönem futbol oynadıysanız Netflix’in yayınladığı pek çok futbol belgeseli sizleri bekliyor! Dijital video platformları arasında en çok tercih edilen Netflix, ürettiği orijinal dizi ve filmlerin yanı sıra birbirinden kaliteli belgesellere de yer veriyor.

İÇİNDEKİLER:

Kendinizi gönüllü izolasyon altına aldıysanız ve aynı zamanda bir futbol tutkunuysanız, büyük olasılıkla liglerin bir süredir Koronavirüsü pandemisi sebebiyle ertelenmesi yüzünden oldukça canınız sıkılıyordur. Yeşil sahalar ile aranızdaki mesafeyi başka hobiler ile kapatmaya çalışsanız da bunu tam olarak başaramıyorsanız sizler için Netflix’te yer alan en iyi futbol belgesellerini bir araya getirdik.

Aşağıdaki filmler sayesinde büyük ölçüde deşarj olabileceğinizi ve futbol maçlarına olan hasretinizi gidereceğinizi düşünüyoruz. Öyleyse ne bekliyorsunuz? Abur cuburunuzu hazırlayın ve televizyonun karşısına geçin, zira hakemin düdüğü çalmasına az kaldı! İşte Netflix yapımı en iyi 10 futbol belgeseli sizlerle…

10. The English Game – IMDb Puanı 7,7

The English Game belgeseli

Ünlü yönetmen ve aktör Julian Fellowes tarafından yaratılan The English Game belgeseli, Netflix yapımı bir mini dizi olarak karşımıza çıkıyor. Toplamda altı bölümden oluşan futbol temalı mini dizi, futbolseverleri 1800’lü yılların sonuna, İngiltere’ye, futbolun icat olunduğu dönemlere yolculuğa çıkarıyor. Tarihi drama belgeseli, “Futbol nasıl ortaya çıkmıştır?“, sorusunun yanıtını olabilecek en keyifli şekilde yanıtlıyor.

9. Becoming Champions (Şampiyon Olmak) – IMDb Puanı 6,8

Şampiyon Olmak Belgeseli

Dünyanın en popüler sporu olan futbol üzerine yapılan Şampiyon Olmak belgeseli toplamda dokuz bölümden oluşan bir mini dizi formatında ekranlara geliyor. Dizide Dünya Kupası şampiyonu olan sekiz ülkenin kapsamlı araştırmaları, maçın yıldızları ve futbolcuların hikayeleri işleniyor.

Sırasıyla Uruguay, İtalya, Almanya, Brezilya, İngiltere, Arjantin, Fransa ve İspanya’nın Dünya Kupası’nı elde edişleri ayrı bölümler halinde sunuluyor. Son bölümde ise futbol analistlerinin yorumları ile belgesel sonlandırılıyor.

8. Apache: The Life of Carlos Tevez – IMDb Puanı 7,0

Apache Carlos Tevez Belgeseli

Başarılı futbol kariyerini Manchester United, Manchester City, Juventus ve Boca Juniors gibi kulüplerde geçirmiş olan forvet oyuncusu Carlos Tevez; çocukluk yıllarını Arjantin’in getto olarak tabir edilen yoksul ve tekinsiz mahallerinde geçirdi. Sekiz bölümden oluşan belgesel dizisi Apache, Tevez’in zorlu çocukluğundan günümüze kadar uzanan başarı hikayesini müthiş bir perspektifte futbol tutkunlarına aktardı.

7. Concrete Football (Sokak Futbolu) – IMDb Puanı 6,8

Sokak Futbolu Belgeseli

İlham verici bir futbol belgeseli izlemek istiyorsanız, çocukluk dönemlerinizle empati kurabileceğiniz, sizleri yorucu mahalle maçlarına sürükleyecek Sokak Futbolu filmini mutlaka görmelisiniz! 51 dakikalık spor belgeseli, konvansiyonel futbolun kenarında kalmış sokak futbolunu Fransa topraklarından değerlendiriyor.

6. Antoine Griezmann: The Making of a Legend (Bir Efsanenin Doğuşu) – IMDb Puanı 6,5

Antoine Griezmann Bir Efsanenin Doğuşu Belgeseli

Kariyerinde İspanya’yı asla terk etmeyen ve şu anda Barcelona’da sol kanat olarak görev alan Antoine Griezmann, yaklaşık 1 saatlik bu belgeselde çocukluk yılları arşivinden günümüze kadar geniş bir perspektif etrafında ele alınıyor. Griezmann’ın ve ailesinin sakladığı görüntüleri açığa çıkaran belgesel filmi, bir futbolcunun tüm kariyerini kronolojik olarak gözler önüne seriyor. Henüz amatör bir futbolcu olan Griezmann’ın Real Sociedad ile anlaşana kadar yaşadığı tüm iniş çıkışları, kariyer planlamaları ve başarısızlık hikayeleri izleyicilere keyifli anlar yaratıyor.

5. Boca Juniors Confidential – IMDb Puanı 6,5

Boca Juniors Confidential Belgeseli

Arjantin’in köklü takımlarından biri olan Boca Juniors’ın bütün perde arkası detayları ile kayıt altına alındığı futbol belgeseli, sezonun başlangıcından son maçına kadar olan tempolu süreci dört bölüm halinde yayınlıyor. Taraftarların ve sporcuların armaya olan aşkları, belki de şimdiye kadar en mükemmel şekilde izleyicilere aktarılıyor.

4. First Team: Juventus (İlk Takım: Juventus) – IMDb Puanı 7,4

İlk Takım Juventus Futbol Belgeseli

Peş peşe yedinci defa İtalya Serie A Ligi şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi kupası kaldırmaya hazırlanan Juventus, ilk defa saha arkasında yaşanan detayları ile fanatiklere gösteriliyor. Juventus futbol kulübü belgeseli toplamda altı bölümden oluşuyor.

3. Barça Dreams (Barça Rüyası) – IMDb Puanı 7,3

Barça Rüyası Belgeseli

Jordi Llompart’ın yazıp yönettiği iki saatlik Barça Rüyası belgeseli, Johan Cruyff, Eric Abidal, Pep Guardiola, Xavi Hernandez, Andres Iniesta gibi Barcelona takımının unutulmaz oyuncularını bir araya getiriyor. Barcelona’nın felsefesi ve futbol anlayışıyla alakalı çok şey öğreneceğiniz bu yapımda kulübün tarihçesi üzerine oldukça önemli bilgiler veriliyor.

2. The Perfect Day (Kusursuz Gün) – IMDb Puanı 6,0

Kusursuz Gün 1998 Dünya Kupası Fransa Belgeseli

Fransa’da düzenlenen 1998 Dünya Kupası pek çok renkli ana sahip olmuştu. Ancak elbette ki müsabakanın en unutulmaz anı, Fransa ile Brezilya’nın karşılaştığı final maçıydı. 12 Temmuz 1998’de gerçekleşen efsane finalde Fransa, Brezilya’yı alt ederek kupayı kaldırdı.

Çok sayıda eleştirmen tarafından şimdiye dek kayda alınmış en önemli tarihi futbol belgeseli olarak nitelendirilen Kusursuz Gün, Fransa’nın önde gelen sanatçıları ve maçın en önemli yıldızları ile yapılan röportajları içeriyor.

1. Sunderland ‘Til I Die – IMDb Puanı 8,2

Sunderland 'Til I Die Belgeseli

Bilindiği üzere Sunderland takımı 2017 – 2018 yılında küme düşerek İngiltere Premier Ligi’ne veda etmişti. Kulübün bu dönemini anlatan ve Sunderland taraftarlarının kulübe olan düşkünlüklerine yer veren iki sezonluk futbol belgeseli dizisi, toplam on dört bölümden oluşan arşivlik yapıtıyla seyircilerin büyük beğenisini kazanıyor.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.