Zombi Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
1788
Zombi Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatımızda farklı farklı kelimelerle karşılaşıyoruz. Gündelik hayatımızda karşılaştığımız farklı farklı kelimelerin bazılarını ilk defa duyuyoruz. Gündelik hayatımızda karşılaştığımız bazı kelimelerle ise sık sık karşılaşıyoruz veya sık sık olmasa da daha önce birkaç kez karşılaşmış oluyoruz. Karşımıza çıkan farklı kelimeler sık sık duysak veya ilk defa duyuyor olsak da tereddüt etmemize neden olabiliyor. İlk defa duyduğumuz, sık sık duyduğumuz veya daha önce birkaç kez duymuş olduğumuz kelimeler anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüde düşmemize neden oluyor. Zombi kelimesi de anlamı ve doğru yazılışı gibi konularda kafamızı karıştıran kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Zombi TDK sözlük aramalarında anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla merak edilerek sık sık aratılan bir kelime.

Zombi şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Zombi kelimesi anlamı ve doğru yazılışı gibi konularla aklımızı karıştıran kelimelerden biri. Zombi genellikle doğru yazılan bir kelime. Genellikle doğru yazılan bir kelime olsa da duyulduğunda anlamı konusunda ve nasıl yazılacağı konusunda akılda karışıklığa neden olabiliyor. Zombi kelimesi için Türk Dil Kurumu sözlüklerinde sık sık merak edilerek aratılan bir kelime. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te zombi kelimesi için birbirinden farklı iki tanımlama verilmiş. TDK zombi kelimesi için verdiği tanımlamaların cümle içerisinde kullanılışına hiçbir örnek vermemiş.

Zombi şeklinde doğru şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük zombi kelimesi için iki farklı tanımlama yapmış. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te zombi kelimesi için verilen iki farklı tanımlamadan birincisi “Hortlak.” şeklinde. Zombi kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilen ikinci tanımlama “Uykusuzluktan, yorgunluktan serseme dönmüş kimse.” şeklinde.

Zombi Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te farklı farklı iki şekilde tanımlanan zombi kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük’te cümle içerisinde kullanılışına verilmiş hiçbir örnek bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.