Basübadelmevt Nedir? Nasıl Yazılır?

0
1810

Günlük hayatımızda daha önce hiç duymadığımız veya duysak da hatırlamadığımız kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Duyduğumuzu hatırlamadığımız veya önceden hiç duymadığımız bu kelimelerin anlamlarını kimi zaman tahmin edebiliyoruz. Kimi zaman ise tahmin etmemiz çok zorlaşıyor. Bu yazının konusu “Basübadelmevt” kelimesi de önceden pek duyulmamış kelimeler içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda ilk duyulduğunda anlamını tahmin etmenin çok zor olduğu bir kelime.

Basü badel mevt şeklinde yaygın kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Yanlış biçimde Basü badel mevt şeklinde ayrı olarak yazılmasıyla sık karşılaşılabilen bu kelime anlamı bilinmeyen ve sık duyulmamış kelimeler grubu içerisinde yer alıyor.

Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin ayrım yapmadan basübadelmevt şeklinde bitişik biçimde yazılması gerekiyor. Basübadelmevt kelimesinin Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te anlamı dini bir terim olduğu belirtilerek “Diriliş” şeklinde verilmiş.

Basübadelmevt “Diriliş” anlamına gelen dini bir terim.

TDK Güncel Türkçe Sözlük’te diriliş anlamına sahip olduğu belirtilmiş kelimenin cümle içinde kullanıldığı bir örnek TDK Güncel Türkçe Sözlüğü’nde yer almıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.