Anbean Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

1
2177
Anbean Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatımızda birçok kelimeyle karşılaşıyoruz. Karşılaştığımız kelimelerden bazılarını sıksık duyuyoruz. Karşlaştığımız bazı kelimeleri hiç duymamış oluyoruz. Günlük hayatımızda karşılaştığımız bazı kelimeleri ise sık sık olmasa da daha önce birkaç kez duymuş oluyoruz. Bu tür farklı kelimeler anlamı nedir ve nasıl doğru yazılır gibi sorularla tereddüde düşürebiliyor. Anlamı ve azılışı için tahminlerde bulunulabilse de kelimeler akıl karıştırmaya devam edebiliyor. Anbean kelimesi de anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüt oluşturan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Anbean TDK sözlüklerinde doğru yazılışı ve anlamı gibi konularda merak edilerek sık sık aratılan bir kelime.

An be an şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Anbean kelimesi anlamı ve doğru yazılışı merak edilirken bazı tahminler yapılan bir kelime. Tahminler yapılarak genellikle yanlış yazılan anbean kelimesi aralarda boşluk bırakılarak yazılıyor. Anbean kelimesinin doğru yazılışı aralarda boşluk bırakılmadan olmalı. Kelimenin doğru yazılışı bitişik olarak “anbean” şeklinde olmalı. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te anbean kelimesi için farklı dört tanımlama bulunuyor. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te dört farklı şekilde tanımlanan anbean kelimesinin sadece ilk tanımlamasıyla cümle içerisinde kullanımına örnek verilmiş.

An be an şeklinde yanlış şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor. Anbean.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te anbean kelimesi için verilen ilk anlam zarf olarak tanımlandığı belirtilerek “Her an.” şeklinde. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te anbean kelimesi için verilen ikinci ve üçüncü anlamlar “Ara sıra.” ve “Giderek.” şeklinde.

Anbean kelimesi için Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlük’te verilen dördüncü ve son tanımlama “Dakika dakika.” şeklinde.

Anbean Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te farklı farklı dört anlamı verilen anbean kelimesi için TDK Güncel Sözlük’te verilmiş ilk tanımlamanın cümle içerisinde kullanılışına örnek bulunuyor. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te anbean kelimesi için verilmiş ilk tanımlamanın cümle içerisinde kullanılışına verilen örnek “Anbean bekleniyor.” şeklinde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.