Evde Otururken Gezintiye Çıkabileceğiniz 5 Sanal Müze

0
1049
Sanal Müze
İnternetten Gezebileceğiniz En İyi 5 Sanal Müze

Şu anda evde Corona Virüsü salgını sebebiyle kendinizi karantina altına almış oturuyorsanız, ayağınızın ucuna gelen bir sanal müze ziyareti yapmak size iyi gelecektir. Kalkıp da Paris’e, Louvre Müzesi’ne gitme şansınız ne yazık ki asla mümkün değil. Dolayısıyla pek çok müze, internet üzerinden tarih ve sanat meraklılarını bir araya getirmek için üç boyutlu bir gezinti hizmeti sunuyor.

İÇİNDEKİLER:

Evde geçirdiğiniz vakti daha verimli bir hale getirmek ve kültürel bilginizi arttırmak için sizler için beş adet sanal müze sitesini derledik. ABD’den Hindistan’a, Fransa’dan İtalya’ya izole bir şekilde kültür seyahati yapmak isteyenler için birbirinden güzel beş sanal müze sizlerle… Hadi çantalarınızı toplayın, yolculuğa başlıyoruz!

Zirveye doğru ilerleyelim:

5. Pius and Clementine’s Museum

Pius and Clementine’s Museum
Pius and Clementine’s Museum – Vatikan

Vatikan Müzeleri arasında en değerli müzelerden biri olarak kabul edilen Pio Clementino Müzesi, şu anda Corona Virüsü sebebiyle ziyaretçi kabul etmese de 360 derece kameralar sayesinde virtual tour formatıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Yunan haç galerilerinden Roma İmparatorluğu’nun önemli lahitlerine kadar pek çok önemli eser artık bir tık uzağınızda!

4. Tac Mahal

Tac Mahal Sanal Müze
Tac Mahal – Agra, Hindistan

UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen tarihi anıt mezar, yılda 3 milyona yakın turist ağırlıyor. İslami türbe mimarisinin en değerli mekanları arasında kabul edilen Tac Mahal, artık kalabalık nüfusunun arasına karışmak ve o kadar yol çekmek istemeyenler için ücretsiz olarak internette gezintiye açıldı. Bilet almadan Tac Mahal’e girmek istiyorsanız siz de sanal olarak Babür mimarisini bilgisayarınızdan inceleyebilirsiniz.

3. Sistina Şapeli

Sistina Şapeli Sanal Müze
Sistina Şapeli – Vatikan

Vatikan Müzeleri’nin bir diğer önemli tarihi mekanı Sistina Şapeli, Katolikler için oldukça önemli bir inanç merkezidir. Sistina Şapeli’ni online olarak ziyaret ettiğinizde, meşhur Rönesans ressamlarından Michelangelo imzalı Sistina Şapeli tavanı, Son Hüküm ve Adem’in Yaradılışı gibi tablolar ile karşılaşacaksınız. Uzaktan da olsa göreceğiniz bu tarihi detaylar, eminiz ki tüylerinizi diken diken edecektir.

2. Versay Sarayı

Versay Sarayı Sanal Müze
Versay Sarayı – Versailles, Fransa

Şimdilerde Korona Virüsü yüzünden girmenizin asla mümkün olmadığı Fransa’nın önemli sembollerinden biri olan Versay Sarayı; 17. Yüzyılın önemli Fransız şatolarından bir tanesidir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Versay Sarayı, saatlerce gezseniz dahi bitiremeyeceğiniz sayısız odasıyla Google sayesinde cihazınıza geliyor.

1. J. Paul Getty Müzesi

J. Paul Getty Müzesi
J. Paul Getty Müzesi – Kaliforniya, ABD

Halk arasında genellikle Getty Müzesi olarak anılan sanat müzesi, Orta Çağ’dan günümüze kadar pek çok batı sanatı eserini bir araya getiriyor. Antik Yunan eserlerinden Vincent Van Gogh tablolarına kadar geniş bir portföy ile karşılaşacağınız Getty Müzesi, ufkunuzu genişletmek için sizleri bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.