Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi Hakkında En İlginç 5 Gerçek

0
712
Yüzüklerin Efendisi
Yüzüklerin Efendisi Film Serisi ile İlgili Bilinmeyen Detaylar

2001 ve 2003 yılları arasında Peter Jackson tarafından yönetilen Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi, tüm zamanların en başarılı destansı filmleri arasında yer alıyor. Gelmiş geçmiş en iyi üçleme filmler arasında da gösterilen yapıt, en az kitabıyla olduğu kadar filmleri ile de büyük bir beğeni topluyor.

İÇİNDEKİLER:

J. R. R. Tolkien’in epik fantezi kitabından uyarlanan The Lord of the Rings serisini defalarca kez okuyup çokça kere izlemiş olabilirsiniz. Ama Yüzüklerin Efendisi’yle ilgili bu bilgilerden eminiz ki henüz yeni haberiniz olacak. İşte üçleme hakkında daha önce duymadığınız en iyi Yüzüklerin Efendisi bilgileri…

1. The Beatles grubu, Yüzüklerin Efendisi filmi yapmak için tekliflerde bulunmuş.

The Beatles Yüzüklerin Efendisi Filmi

Ancak tahmin edeceğiniz üzere bu teklifler reddedilmiş. The Beatles’ın aklında bu filmi usta yönetmen Stanley Kubrick ile çekmek olsa da J. R. R. Tolkien olaya pek de sıcak bakmamış, proje başlamadan rafa kaldırılmak mecburiyetinde kalmış.

2. Christopher Lee, Tolkien ile tek tanışan Yüzüklerin Efendisi oyuncusu idi.

Christopher Lee ve J. R. R. Tolkien İlişkisi

Elbette Gandalf’a da böyle kudretli bir unvan yakışırdı, değil mi? Yüzüklerin Efendisi’nde Galdalf’ı oynayan oyuncu Christopher Lee, Tolkien hayatta iken onunla tanışma şansına erişen tek Yüzüklerin Efendisi üyesiydi. Onun dışında yönetmen de dahil hiç kimse yaratıcı ile bir kez olsun konuşamamıştı. Lee’nin Tolkien’le tanışmasına vesile olan sebep ise elbette oyuncunun kitap serisine olan tutkulu hayranlığıydı.

3. Seride Gandalf rolü ilk olarak Sean Connery’e gitti.

Sean Connery Yüzüklerin Efendisi Gandalf

James Bond film serisinde oynayan ve pek çoğumuzun orada tanıdığı Sean Connery, kitapları hiç okumadığı ve senaryoyu anlamadığı için rolü geri çevirdi. Nihayetinde Galdalf karakterini oynayan Christopher Lee ise bu rolü seçmelere girerek tırnağının hakkıyla kazandı. Kendisine senaryo gönderilen ve bu teklifi geri çeviren tek kişi Sean Connery değildi elbette. Yüzüklerin Efendisi’nde Aragorn rolünü oynamak için ilk defa Nicolas Cage ile görüşüldü. Fakat Cage, özel durumları nedeniyle seriye dahil olamayacağını belirtti.

4. Üç Yüzüklerin Efendisi filmi de aynı anda çekildi.

Yüzüklerin Efendisi Film Serisi Çekimleri

Evet, yanlış duymadınız. Yüzüklerin Efendisi’nin çekimleri tıpkı bir dizi mantığıyla yapıldı ve üç filmin çekimleri de birbiriyle karışık olarak planlandı. Böylelikle 2001 yılında Yüzük Kardeşliği, 2002 yılında İki Kule ve 2003 yılında Kralın Dönüşü filmleri peş peşe vizyona girme fırsatı buldu. Aksi şekilde olsaydı, çok yüksek olasılıkla bu filmlerin arasında yıllar süren boşluklar olur ve seyirciler yeni filme girdiklerinde hikayenin büyük bir çoğunluğunu unutmuş olurlardı.

5. Tolkien, Samwise Gamgee karakterini diğerlerinden daha ayrıcalıktı tuttu.

Samwise Gamgee Yüzüklerin Efendisi

Aslında Tolkien’e göre Yüzüklerin Efendisi’nin tek bir ana kahramanı vardı, o da Samwise Gamgee’den başkası değildi. Yüzüklerin Efendisi filmlerinde bu durumu net olarak göremesek de orijinal kitap serisinde Gamgee’nin tam bir gizli kahraman olduğunu kolaylıkla kavrayabiliriz. Zira gerek cesareti gerek ise yaptıklarıyla pek çok okurun gözünde favori karakter olmayı başarmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.