Müşkülpesent Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
1759
Müşkülpesent Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatımızda karşılaştığımız birçok kelime var. Karşılaştığımız kelimelerden bazılarını daha önce hiç duymamış olsak da bazılarını önceden duymuş oluyoruz. Bu tür kelimeler anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüde düşmemize neden olabiliyor. Bu kelimelerin yanında daha önce sık duyduğumuz kelimeler de anlamı ve doğru yazılışı konusunda tereddüt etmemize neden olabiliyor. Daha önce sık karşılaştığımız, hiç karşılaşmadığımız veya birkaç kez karşılaştığımız kelimelerin anlamı ve doğru yazılışı konusunda tahminde bulunabiiyoruz. Tahminde bulunabiliyoruz ama tahmin etmemiz tereddütlerimizin geçmesini sağlamayabiliyor. Müşkülpesent kelimesi de anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüt etmemize neden olan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Müşkülpesent TDK sözlüklerinde sık sık aratılan bir kelime.

Müşkülpesent şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Müşkülpesent şeklinde yazılan kelime, anlamı ve doğru yazılışı gibi konularda çok fazla tereddüt oluşturan kelimeler içerisinde yer alıyor. Türk Dil Kurumu sözlüklerinde müşkülpesent kelimesi sık sık aratılan ve anlamı nedir, nasıl yazılır gibi sorularla merak edilen bir kelime.

Müşkülpesent şeklinde doru şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük müşkülpesent kelimesi için farklı tanımlamalar vermiş. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te müşkülpesent kelimesi için verilen ilk tanımlama ” (sıfat) Güçbeğenir.” şeklinde. Müşkülpesent kelimesi için verilen bu tanımlama için cümle içerisinde kullanımına TDK Güncel Türkçe Sözlük’te örnek verilmemiş.

Müşkülpesent kelimesi için Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te verilen ikinci tanımlama “Bir işi yapmamak için türlü bahaneler uyduran.” şeklinde. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilen ikinci tanımlama için cümle içerisinde kullanımına bir örnek verilmemiş.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük müşkülpesent kelimesinin Arapça ve Farsça kökene sahip olduğunu belirtmiş. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te müşkülpesent kelimesi “sıfat” şeklinde tanımlanmış.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te sıfat şeklinde tanımlanan müşkülpesent kelimesi için Arapça müşkil ve Farsça pesend kökeninden geldiği belirtilmiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.