Hercai Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
1481
Hercai Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatımızda duyduğumuz birçok farklı kelim oluyor. Duyduğumuz kelimelerden bazılarıyla sık sık karşılaşıyoruz bazıları ilk defa karşımıza çıkıyor. Günlük hayatımızda karşımıza çıkan bazı kelimelerle ise sık sık karşılaşmasak da daha önce birkaç kez karşılaşmış oluyoruz. Daha önce birkaç kez karşılaştığımız, sık sık karşılaştığımız veya hiç karşılaşmadığımız kelimeler tereddüt etmemize neden olabiliyor. Bu tür kelimeler anlamı nedir ve nasıl doğru yazılır gibi sorularla tereddüt etmemize neden olabiliyor. Kelimeler için nasıl yazılır ve anlamı nedir gibi soruların neden olduğu tereddüde tahminler yaparak yanıt vermeye çalışsak da aklımızın karışıklığı devam edebiliyor. Hercai kelimesi de doğru yazılışı ve anlamı nedir gibi sorularal tereddüt etmemize neden olan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Doğru yazılışı ve anlamı nedir gibi soruların neden olduğu tereddüt ve merakla hercai TDK sözlüklerinde sık sık aratılan bir kelime.

Hercai şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Hercai kelimesi anlamı ve doğru yazılışı konularında akıl karıştıran kelimeler grubu içerisinde yer alsa da genellikle duyulduğunda doğru şekilde yazılıyor. Doğru yazılışı “hercai” şeklinde olan kelime ilk duyulduğunda bile genellikle doğru şekilde yazılan Türkçe kelimelerden biri. Hercai TDK Güncel Türkçe Sözlük’te farklı iki tanımlamaya sahip. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te iki farklı tanımlama yapılan hercai kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilmiş herhangi bir örnek cümle bulunmuyor.

Hercai şeklinde doğru şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor.

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde merak edilerek ve kafa karışıklığına neden olduğu için sık sık aratılan bir kelime hercai. Hercai kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilen ilk tanımlama “Hiçbir şeyde kararlı olmayan veya konudan konuya geçiveren (kimse), yeltek, gelgeç.” şeklinde. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük hercai kelimesi için “Aşkta değişken, vefasız.” şeklinde ikinci bir tanımlama vermiş.

Hercai Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Hercai kelimesi için Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te verilen iki farklı tanımlamanın hiçbirinin cümle içerisinde kullanılışına verilmiş bir örnek bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.