Tepedeki Ev Netflix Dizisi | The Haunting of Hill House

0
1728
Tepedeki Ev Netflix Dizisi The Haunting of Hill House

Tepedeki Ev, The Haunting of Hill House, bir Netflix dizisi. Dizi özellikle son zamanlarda Netflix ‘in en çok izlenen ve beğenilen dizileri arasında yer alıyor.

The Haunting of Hill House Netflix dizisinin ilham kaynağı aynı isimli Shirley Jackson romanından geliyor.

Shirley Jackson Romanı. Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House.

The Haunting of Hill House isimli roman basıldığı andan itibaren büyük ilgi görmüş ve 1960 ‘lı yıllarda çok ses getirmişti. Shirley Jackson ‘ın kaleme aldığı roman ilk olarak 1959 yılında basılmıştı.

Shirley Jackson tarafından kaleme alınan The Haunting of Hill House, Tepedeki Ev, isimli romanın 1959 yılında yapılan ilk baskısı.

The Haunting of Hill House isimli romanın bu kadar ilgi görmesinin yanı sıra Shirley Jackson ‘ın roman ile modern hayalet hikayelerinin temelini oluşturduğu kabul ediliyor.

Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House. Netflix Dizisi.

Netflix Dizisi

Orijinal ismi The Haunting of Hill House olan Netflix Dizisi ilhamını Shirley Jackson tarafından kaleme alınan romandan alıyor. Netflix’te henüz 1 sezon olarak yayınlanan dizi büyük ilgi görüyor.

Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House. Netflix Dizisi. Ev.

Dizinin tanıtımı esnasında yayınlanan görüntüler bile Netflix ve internet kullanıcıları tarafından diziye büyük ilgi gösterilmesine neden olmuştu. Dizi Netflix platformunda yayınlandığı ilk tarihten beri ise bu ilgi katlanarak büyümeyi başardı.

Netflix Dizisi The Haunting of Hill House Konusu

Netflix, platformunda yayınladığı diğer filmlerin ve dizilerin konularını tanımlarken tercih ettiği gibi The Haunting of Hill House isimli dizisi için de kısa ve öz bir tanımlama yapmış.

Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House. Netflix Dizisi. Konusu.

The Haunting of Hill House isimli dizisi için Netflix konu tanımlamasını şu şekilde yapmış.

“Geçmiş ve günümüzden görüntülerle, dağılmış bir aile eski evlerinin akıldan çıkmayan anılarıyla ve onları o evden uzaklaştıran korkutucu olaylarla yüzleşir.”

Netflix Tepedeki Ev Dizisi Yönetmen Koltuğunda Mike Flanagan

The Haunting of Hill House dizisi için Netflix yönetmen koltuğunu Mike Flanagan ‘a emanet etmiş. Mike Flanagan, Gerald’s Game isimli bir Netflix filminin yönetmen koltuğunda daha önce oturmuştu.

Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House. Netflix Dizisi. Yönetmeni. Mike Flanagan.

Dizi ilk anons edildiğinde yönetmen koltuğunda Gerald’s Game filminin yönetmenliğini üstlenen Mike Flanagan ‘ın oturacak olması Netflix kullanıcıları arasında tartışmaya neden olmuştu.

Netflix Roman Uyarlaması Filmi Gerald’s Game

Gerald’s Game filmi internette çok tartışılan bir film olmuştu. Film bir Stephen King romanı sinemaya uyarlanarak çekilmişti.

Film hakkında olumlu düşüncelerini ifade eden izleyiciler ile tam tersi olumsuz düşünen izleyiciler arasında çok uzun sürmese de bir tartışma başlamıştı.

Netflix Roman Uyarlaması Filmi. Gerald’s Game.

Gerald’s Game filmi için ortaya çıkan tartışmaların merkezinde Mike Flanagan yer alıyordu.

Mike Flanagan ‘ın Netflix filmi Gerald’s Game ‘deki performansı olumlu ve olumsuz eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Tartışmalar çok uzun sürmese de zaman zaman tekrar başlayabiliyor.

Tepedeki Ev Netflix Roman Uyarlaması Dizisi ve Yönetmeni

Mike Flanagan için Gerald’s Game filmi için yapılan yorumlar birbirinden farklı olsa da The Haunting of Hill House dizisi için tartışmalar ortadan kalkıyor.

Netflix tartışmalı yorumlar olduğu halde Gerald’s Game filmi sonrasında The Haunting of Hill House dizisi için de yönetmen koltuğunu Mike Flanagan ‘a emanet etme kararı almıştı.

The Haunting of Hill House dizisinin Netflix platformunda yayınlan ilk bölümünden itibaren yorumlar değişti.

Tepedeki Ev. Netflix Roman Uyarlaması Dizisi. Gerald’s Game. Netflix Roman Uyarlaması Filmi. Yönetmeni Mike Flanagan.

Gerald’s Game filminden sonra Mike Flanagan ‘ı olumsuz eleştiri yağmuruna tutanlar bile The Haunting of Hill House dizisinin ilk bölümünü izledikten sonra fikirlerini değiştirdiklerini belirtti.

The Haunting of Hill House dizisinin tüm bölümlerinin Netflix platformunda yayınlamasıyla Mike Flanagan hakkındaki olumsuz yorumlar yerini neredeyse tamamen övgüye bıraktı.

Tepedeki Ev. Netflix Roman Uyarlaması Dizisi. Yönetmeni Mike Flanagan.

Netflix ‘in Gerald’s Game filminden sonra yönetmen koltuğunu The Haunting of Hill House dizisiyle tekrar Mike Flanagan ‘a güvenerek emanet etmesinde haklı olduğunu gösterdi.

Tepedeki Ev, The Haunting of Hill House, Roman Uyarlaması Netflix Dizisi

The Haunting of Hill House Netflix dizisi için bir roman uyarlaması olduğu söyleniyor. Dizinin The Haunting of Hill House isimli romanın dizi uyarlaması olduğu kabul ediliyor.

Genel olarak ne kadar bir roman uyarlaması olarak kabul edilse de Tepedeki Ev Netflix Dizisi tam bir roman uyarlaması sayılmaz. Aslında roman uyarlaması yerine ilham aldığını söylemek daha doğru olur.

İlk baskı. Shirley Jackson tarafından kaleme alınan The Haunting of Hill House, Tepedeki Ev, isimli roman.

Roman ile aynı ismi taşıyan Netflix dizisi yönetmen koltuğunda oturan Mike Flanagan ortaya farklı ve güzel bir dizi çıkarmış. Ortaya çıkardığı dizi için uyarlama demek hem romana hem de diziye haksızlık olabilir çünkü roman ve dizinin ortak noktası ön plana çıkan farklılıklarına kıyasla oldukça az.

The Haunting of Hill House, Tepedeki Ev, romanı 1959 yılında yayınlanmıştı. Shirley Jackson tarafından kaleme alınan roman 1960 ‘lı yıllarda büyük ilgi görmüştü. Aynı zamanda The Haunting of Hill House isimli romanıyla Shirley Jackson’ın modern hayalet hikayelerinin temelini oluşturduğu düşünülmüştü.

Shirley Jackson. The Haunting of Hill House, Tepedeki Ev, Romanı Yazarı.

Karakterler ve konu yönüyle ilhamını aynı isimli romandan alan Netflix dizisi Mike Flanagan tarafından özgün biçimde yorumlanmış. Mike Flanagan yorumlamasıyla aynı isimli romandan ilham alan Tepedeki Ev dizisi ortaya çıktı ve sonrasında Netflix platformunda yapılan tanıtımların ardından izleyicilerle buluştu.

Netflix Dizisi Tepedeki Ev, The Haunting of Hill House, Türü

Netflix, The Haunting of Hill House dizisini duyurduğu anda büyük bir ilgiyle karşılaştı. Dizinin korku türünde olacağı söylendi.

Diziye başlarda gösterilen ilginin ana nedeni Shirley Jackson tarafından kaleme alınan aynı isimli roman olsa da çok geçmeden yayınlanan tanıtımlarla ilgi yer değiştirdi.

Netflix Dizisi. Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House. Türü.

Netflix yeni dizisini duyurduğunda The Haunting of Hill House romanı hayranları haberi büyük ilgiyle karşıladı. Dizi için yayınlanan tanıtımlarla roman hayranlarının büyük kısmı ilgisini tamamen diziye yönlendirdi.

Tepedeki Ev dizisinin ilk bölümünün Netflix platformunda yayınlanmasıyla hem roman hayranları hem de romanı okumamış ama diziyi tanıtımlarından dolayı sabırsızlıkla bekleyenler dizi hakkında bol olumlu yorumlar yaptılar. Yorumların ortak söylediği dizinin beklenenden iyi olduğuydu.

Netflix Dizisi. Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House. Evi. Türü.

Netflix, The Haunting of Hill House dizisi türü için şu şekilde bir tanımlama yapmış.

“Ansambl kadrolu bu dizi, Shirley Jackson’ın klasik gotik korku romanının tüyler ürpertici ve modern bir uyarlaması.”

Dizinin her ne kadar korku türü ürünü olduğu söylense de aslında bol duygulu bir dram türü ürünü.

Netflix Dizisi Tepedeki Ev, The Haunting of Hill House, Konusu

The Haunting of Hill House dizisi Netflix platformunda henüz bir sezon yayınlandı. Dizinin konusu ile ilgili farklı yorumlar bulunuyor. En az spoiler içerecek şekilde özetliyorum.

Netflix Dizisi. The Haunting of Hill House. Konusu.

Crane ailesi geçmişte yaşadıkları bazı olaylarla farklı şekillerde baş etmeyi denemişlerdir. Ailenin çocukları hayatlarının erken döneminde yaşadıkları bazı olalar nedeniyle derin yaralar almış ve bu yaralar hayatlarının gidişatını tamamen değiştirmiştir. Yaşanan bu olaylardan yıllar sonra kabuk bağlamış ve bağlamamış yaralar daha çok acı verecek şekilde tekrar ailenin karşısına çıkar. Ailenin geçmişteki kapanmış ve kapanmamış yaralarıyla aynı nedenle açılan yeni yaralar dizi ile anlatılmış.

Netflix Dizisi Tepedeki Ev, The Haunting of Hill House, 1.Sezon 6.Bölüm

Tepedeki Ev dizisi henüz tanıtıldığı anlarda bile büyük ilgiyle karşılanmıştı. Netflix platformunda dizinin ilk bölümünün yayınlanmasıyla ilgi giderek büyüdü. İlk sezonun yayınlanmasıyla dizi için sabırsızlıkla bekleyenler daha fazla bekleyemeyerek tüm bölümleri arka arkaya izlediler.

Netflix Dizisi. Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House. 1.Sezon. 6.Bölüm.

Diziyi izleyen neredeyse herkes 6.bölüm konusunda hayranlıklarını dile getiriyor. Netflix Dizisi Tepedeki Ev, The Haunting of Hill House, 1.Sezon 6.Bölüm tek başına incelenerek izleyiciler tarafından çok fazla övgü almayı başarıyor.

Tepedeki Ev 1.Sezon 6.Bölüm hakkında dizinin konusunda dikkat etmeye çalıştığım gibi spoiler içermeden kısa bir yorum eklemek istiyorum.

1.Sezon. 6.Bölüm. Netflix Dizisi. Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House.

Dizinin yayınlanan ilk sezonundaki 6.bölüm geçmiş ve o an arasındaki bağlantıları etkileyici şekilde kuruyor. 6.bölüm efektlerle, çekim teknikleriyle izleyiciye birçok duygu yaşatıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda oturan Mike Flanagan izleyiciyi dizinin içine başarılı bir şekilde çekmeyi başarıyor.

Netflix Dizisi Tepedeki Ev, The Haunting of Hill House, 1.Sezon

Tepedeki Ev, beğenilen diğer Netflix dizilerinde olduğu gibi izleyiciler tarafından çabucak tüketildi. Dizinin tanıtımlarından itibaren sabırsız şekilde ilk bölümü bekleyenler dizi yayınlandığında daha fazla sabredemedi.

Netflix Dizisi. The Haunting of Hill House. 1.Sezon.

Netflix, Tepedeki Ev dizisinin bölümlerini yayınladıktan sonra diziyi sabırsızlıkla bekleyenler tüm bölümleri arka arkaya izleyerek kendilerini diziye verdiler.

The Haunting of Hill House, Tepedeki Ev, 1.Sezon toplam 10 adet bölümden oluşuyor. Sürükleyici ve o kadar da akıcı olan dizinin her bir bölümü farklı uzunluklarda. Dizinin bölümlerinin ortalama uzunluğu bir saat sürüyor.

1.Sezon. Netflix Dizisi. The Haunting of Hill House.

Netflix dizilerinin ortalama bölüm uzunluğundan daha uzun süren bölümlerden oluşsa da birçok kişi diziyi çabucak tüketiyor. Birçok kişi diziyi başladığı gün veya hafta içerisinde bitirmiş oluyor.

Netflix Dizisi Tepedeki Ev, The Haunting of Hill House, 2.Sezon

The Haunting of Hill House dizisi izleyicileri beğenileri ve diziyi çabucak bitirmeleri nedeniyle çok sık 2.sezon olup olmayacağını soruyordu. Netflix, yoğun ilgi gören diğer dizilerinde olduğu gibi bir süre sessiz kalmayı ve ilginin giderek büyümesini tercih etti. Bir süre sessiz kalsa da çok uzun sürmedi.

Netflix Dizisi. Tepedeki Ev. The Haunting of Hill House. 2.Sezon duyuruldu.

Netflix çok uzun sürmeyen sessizliğinin ardından izleyicileri tarafından sorulan soruyu cevapsız bırakmadı. Tepedeki Ev dizisi için giderek büyüyen ilgi karşısında resmen 2.sezon olacağını duyurdu.

Yaptığı duyuru ile Netflix, izleyicilerinin yoğun ilgi göstermesi üzerine Tepedeki Ev dizisi için bir sezon daha anlaşma sağlandığını ve 2.sezon ile izleyicilerle tekrar buluşacağını belirtti.

The Haunting of Hill House Oyuncuları ve Rolleri

Victoria Pedretti. Nell Crain.

Oyuncular arasında yer alan Victoria Pedretti Netflix dizisinde Nell Crain rolü ile karşımıza çıkıyor.

Kate Siegel. Theodora Crain.

Oyuncular arasında yer alan Kate Siegel Netflix dizisinde Theodora Crain rolü ile karşımıza çıkıyor.

Oliver Jackson-Cohen. Luke Crain.

Oyuncular arasında yer alan Oliver Jackson-Cohen Netflix dizisinde Luke Crain rolü ile karşımıza çıkıyor.

Elizabeth Reaser. Shirley Crain.

Oyuncular arasında yer alan Elizabeth Reaser Netflix dizisinde Shirley Crain rolü ile karşımıza çıkıyor.

Henry Thomas. Genç Hugh Crain.

Henry Thomas oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Genç Hugh Crain rolü ile karşımıza çıkıyor.

Carla Gugino. Olivia Crain.

Carla Gugino oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Olivia Crain rolü ile karşımıza çıkıyor.

Michiel Huisman. Steven Crain.

Michiel Huisman oyuncular arasında yer alıyor ve Netflix dizisinde Steven Crain rolü ile karşımıza çıkıyor.

Netflix: The Haunting of Hill House

Sabrina Netflix Dizisi | Chilling Adventures of Sabrina

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.