Sabrina Netflix Dizisi | Chilling Adventures of Sabrina

1
2307
Sabrina Netflix Aracılığıyla ve Yeni Prodüksiyonuyla Sevenleriyle Buluşuyor.

Sabrina Netflix aracılığı ve yeni prodüksiyonuyla büyük ses getirdiği zamanlardan seneler sonra sevenleriyle tekrar buluştu.

Sabrina çocukluğu 90’lı yıllarda geçen neredeyse herkes tarafından biliniyor. O zamanlarda hedef kitlesi daha çok, küçük çocuklar olan ve bol komik unsurlar barındıran bir diziydi Sabrina.

Sabrina The Teenage Witch ismiyle 1996 yılında yayınlanan dizi komik olaylarıyla öne çıkıyordu. Fotoğrafta Sabrina ve dizininin ilk akla gelenlerinden Sabrina’nın konuşan kedisi gözüküyor.

Sabrina The Teenage Witch

Sabrina dizisini çocukluğunda izlemiş bazı kişiler izlediklerini tam hatırlamayıp sadece Sabrina’yı izlemiş olduğunu hatırlar. Bu diziyi izleyen birçok kişi ise Sabrina ve başrolünde olduğu komik olayları hatırlar. Fakat bunun aksine çocukluğunda Sabrina dizisini izlemiş bazı kişiler ana olayları ve karakterler yerine sadece Sabrina’yı izlediini hatırlıyor. Ek olarak, Sabrina dizisindeki unutulmazların arasında belki de en başta konuşan kedi yer alıyor.

1996 yılında televizyonlarda yayınlanan dizi sevenleriyle “Sabrina The Teenage Witch” ismiyle buluşuyordu. Aklımızda kalanlardan ve isminden anlaşılacağı üzere baş karakter Sabrina çok küçük olmasa da genç bir cadıydı.

Sabrina, Chilling Adventures of Sabrina ismiyle yeni prodüksiyonuyla Netflix platformunda sevenleriyle buluşuyor.

Sabrina Netflix Dizisi

Sabrina’nın Netflix için hazırlanan yeni versiyonu eski Sabrina’yı bulacağını düşünenler için hayal kırıklığına neden olabilir. Eski Sabrina daha fazla komedi temasıyla ilerlerken Netflix için hazırlanan Sabrina ilk andan itibaren korku teması üzerine inşa ediliyor. Söz konusu korku temasını aşırı biçimde yorumlamak yerine daha çok gerilim şeklinde yorumlamak uygun olur. Dizinin yaş sınırı 16 ve üzeri olarak belirlenmiş.

Teması ve ismi sayesinde ilk anda doğa üstü olayların işlendiğini anlaşılıyor. Kimileri izledikleri bölümler sonucunda olay kurgularının ve görüntülerinin satanizm odaklı olduğunu öne sürüyor.

Sabrina The Teenage Witch’in, 90’lı yıllarda, izleyici kitlesi küçük çocuklardan oluşuyordu. Netflix için hazırlanan Chilling Adventures of Sabrina isimli dizinin izleyici kitlesinin yaş grubu ise daha yüksek.

Sabrina, Netflix için hazırlanan yeni versiyonuyla izleyicileriyle Chilling Adventures of Sabrina ismiyle buluşuyor.

Chilling Adventures of Sabrina

Netflix Sabrina’yı tekrar dirilteceğini duyurduğunda çocukluğu Sabrina ile geçen neredeyse herkeste bir heyecan uyandı. 1996 yılının Sabrina The Teenage Witch’i ile 2018 yılının Chilling Adventures of Sabrina’sının kıyaslamaları da ilk anda başladı.

Yayınlanmadan önce yapılan yorumlarda göze çarpan önyargılar veya büyük beklentilerle karşılaşmak mümkündü. Asıl tartışmalar ise dizi Netflix platformunda 2018 yılı içerisinde 1. sezon bölümleriyle yayınlandığında başladı.

Chilling Adventures of Sabrina 2 sezon oluşturan yeni bölümleriyle Netflix platformunda izleyiciler için yayınlanıyor.

2018’in Sabrina’sı Chilling Adventures of Sabrina’yı çabucak izleyen büyük çoğunluğun içerisinde yorumlarıyla ayrı düşen kişilerle sık sık karşılaştık.

Netflix platformunda yeni versiyonuyla yayınlanan dizi için efektler, olayları yaşayan baş karakterlerin yaşı, satanizm odaklı olduğu gibi birçok konuda olumsuz eleştiri yapıldı.

Diğer tarafta olayların işlenişi, oyuncuların başarısı, efektlerin iyiliği gibi birçok konuda yapılan olumlu eleştiriler de oldu.

Chilling Adventures of Sabrina Oyuncuları

Hali hazırda 2 sezonda oluşan Netflix dizisi Chilling Adventures of Sabrina oyuncu kadrosunda son derece yetenekli oyuncular bulunuyor. Kiernan Shipka, Ross Lynch, Miranda Otto gibi.

Kiernan Shipka

Chilling Adventures of Sabrina dizisinde oyuncu Kiernan Shipka Sabrina karakterini canlandırıyor.

Ross Lynch

Ross Lynch Chilling Adventures of Sabrina dizisinde baş karakterlerden biri olarak rol alıyor.

Miranda Otto

Mirando Otto Chilling Adventures of Sabrina dizisinde baş karakterlerden biri olarak rol alıyor.

Sabrina Netflix Dizisi Imdb ve Konusu

Sabrina hem insan hem de cadıdır. Gecenin Kilisesi, aile dolayısıyla sahip olduğu miras, ve diğer insanlar arasında kendini bulmaya uğraşıyor. Doğa üstü ve ölümlü iki evrende de yaşıyor. Sabrina kendini bulma arayışındayken sihir ve doğa üstü olaylarla dolu maceralar yaşıyor. Yaşadığı maceralar ve haylazlıkları Chilling Adventures of Sabrina dizisinde izleyicilerle buluşuyor.

Sabrina Netflix Dizisi Chilling Adventures of Sabrina ve Genç Cadı Sabrina, Sabrina The Teenage Witch Imdb puanı ve konusu

Chilling Adventures of Sabrina isimli Netfix dizisi 10 üzerinden 7,8 imdb puanına sahip. Bu puan Sabrina, the Teenage Witch ile kıyaslanınca daha yüksek. Genç cadı Sabrina, Sabrina the Teenage Witch, 6,7 imdb puanına sahip.

Kaynak: Netflix.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.