e-Devlet Kapısı’ndan Ücretsiz Maske Başvurusu Yapmak

0
564
e-Devlet Ücretsiz Maske Siparişi
Adım Adım e-Devlet Üzerinden Ücretsiz Maske Başvurusu Yapmak

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı, başvuruda bulunan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz maske tedarikinde bulunacağını açıklamıştı. İlk olarak ePttAVM adresine yönlendirilen vatandaşlar, kısa bir süre içerisinde yaşanan yoğunluktan dolayı adres değişikliği ile karşılaştı. Şu anda e-Devlet Kapısı üzerinden ücretsiz olarak tıbbi maskenizi edinebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER:

Tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden Koronavirüsü enfeksiyonu, ülkemizde de ciddiyetini koruyor. Dün akşam saatlerinde Fahrettin Koca tarafından açıklanan Corona Virüsü son durumu raporuna göre şimdiye dek yapılmış test sayısı 202.845 olarak kayıtlara geçiyor. Bununla birlikte Koca, günlük yapılan test sayısını 30.000 adete çıkaracaklarını da dile getiriyor.

Yine dün açıklanan raporlara göre Koronavirüsü güncel vaka sayısı Türkiye’de 30.217 olarak görünmekte. Koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ise 649’a yükselmiş durumda. 1.326 vatandaşımızın ise tedavi olduğu ve sağlığına yeniden kavuştuğu biliniyor. Elbette ki vaziyet bu kadar kritikten, Sağlık Bakanlığı da önlemlerini genişletmekte kararlı görünüyor.

İlk defa geçtiğimiz hafta duyurulan ücretsiz maske tedariki, ePttAVM adlı internet sitesi üzerinden yürütülerek başvurulara açılmıştı. Oldukça kısıtlı bir süre içerisinde çok sayıda talep gören web sitesi, ciddi bir sistem yoğunluğu ile karşılaşarak başvuruları bir müddet durdurduğunu dile getirmişti. Akabinde gelen açıklamada ise artık bedava maske başvuruları için vatandaşların e-Devlet Kapısı’na başvurmaları gerektiği duyuruldu.

e-Devlet'ten Ücretsiz Maske Alma

Adım Adım e-Devlet Üzerinden Ücretsiz Maske Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-Devlet Kapısı vasıtasıyla hizmete devam eden ücretsiz maske dağıtımlarının başlaması ile birlikte artık tüm Türkiye’de parayla maske satışı yasaklandı. Fırsatçı kişiler tarafından oldukça yüksek rakamlara satılan bu maskelerin satışları tümüyle sona erdi.

Her vatandaşın haftada toplam 5 adet tıbbi maske sipariş etme şansı olduğu biliniyor. Dolayısıyla yapacağınız başvuruları adımlarını iyi ezberlemenizde yarar var; zira bu adımları haftada bir defa gerçekleştirmeniz sağlığınız açısından epey yararlı olacaktır. Aşağıdaki yönlendirmeleri sırasıyla takip ederek siz de ücretsiz maske başvurunuzu yapabilirsiniz.

  • 1. http://basvuru.turkiye.gov.tr/ adresine tıklayın.
  • 2. T.C. Kimlik Numarası, Ad, Soyad ve Adres Bilgileri gibi sizden istenen verileri doldurun.
  • 3. Maske Siparişi Ver butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayın.

Eğer ailenizde yer alan başka bireyler için de 3 katlı cerrahi maske siparişi vermek istiyorsanız, aynı formda bulunan Aile Bireyi Ekle seçeneğine tıklayarak toplu bir sipariş yapabilirsiniz. Ancak hatırlatmakta yarar var; 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı devam ettiği için onlar adına başvuruda bulunamıyorsunuz. Ücretsiz maske siparişleri yalnızca 20 ila 65 yaş arasındaki bireyler için geçerlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.