ABD Vizesi Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?

0
663
ABD Vizesi
ABD Vizesi Almak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vizesi almak diğer ülkelere göre biraz daha zor olsa da küçük ipuçları sayesinde kolaylıkla vizenizi teslim alabilirsiniz. ABD politik ve kültürel sebeplerden ötürü diğer ülkelere nazaran biraz daha zor vize vermesi ile biliniyor. Dolayısıyla çoğu ülkeye oranla daha farklı ve güçlü prosedürler karşımıza çıkarıyor.

Yine de tüm zorlu aşamalara rağmen ne yapacağınızı bilir ve gerekli şekilde belgelerinizi teslim ederseniz vizenizi kısa zamanda almanız mümkündür. ABD vizesi almanızı kolaylaştırmanızı sağlayacak bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte ABD vizesiyle ilgili en sık sorulan sorular ve cevapları…

ABD Vize Çeşitleri Nelerdir?

ABD seyahati için alabileceğiniz iki çeşit vize türü bulunmaktadır. Göçmen Vize Türleri ve Göçmen Olmayan Vize Türleri olarak ayrılan bu iki seçenek, ABD’ye ne amaçla gideceğinizi kategorize eder.

ABD’ye göçmen olarak gitmeyi planlayanlar için aşağıda sıralanan vize türleri geçerlidir:

  • Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
  • Nişanlılık Vizesi
  • İşveren Dayanaklı Göçmen Vizeler
  • Yeşil Kart Çekilişi
  • Geri Dönen Yerleşik Yabancı Müracaatları
ABD Vize Çeşitleri
Göçmen Vize Türleri ve Göçmen Olmayan Vize Türleri Nelerdir?

Fakat amacınız temelli olarak ABD’ye yerleşmek değilse, yani kısa süreliğine ziyarette bulunmayı düşünüyorsanız; Göçmen Olmayan Vize Türleri opsiyonlarından faydalanmanız gerekecektir. O seçenekler de aşağıdan incelebilir:

  • Diplomatik ve Resmi Ziyaretler
  • Turistik Ziyaretçi Vizesi 
  • Tüccar veya Yatırımcı Vizesi
  • Basın Mensupları ve Gazeteciler
  • Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi 
  • Transit Vizesi
  • Mürettebat Vizesi
  • Eğitim, Öğrenci ve Staj Vizesi
  • Değişim Programı Vizesi

ABD Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amerika Birleşik Devletleri’ne herhangi bir sebepten ötürü ziyaret gerçekleştirmek istiyorsanız; öncelikle bir form doldurmanız gerekmektedir. İlk olarak titizlikle ve oldukça dikkatli bir şekilde gerekli formu eksizsiz olarak doldurun. Formda yazdığınız her kelimenin İngilizce olmasına büyük önem gösterin. Ayrıca kişisel olarak değil ailenizle ya da arkadaşlarınızla toplu seyahat gerçekleştirecekseniz, buna göre bir başvuru tipi seçiniz.

ABD Dışişleri Bakanlığı Vize Randevu Servisi internet sitesine giderek kendinize bir hesap oluşturmanız istenecektir. Bu hesap oluşturma aşamaları içerisinde sizden ne amaçla ABD’ye gittiğiniz sorulacaktır. Vize türünüzü girerek seyahat tipinizi onaylayın ve kimlik bilgileri gibi gerekli bilgileri doldurun. Son olarak pasaportunuzun gönderilmesini istediğiniz PTT adresi kayıt edin. Pasaportlarınız ne yazık ki evinize gelmemektedir, bunun için PTT şubeleri tercih edilmektedir.

ABD Vize Başvurusu
ABD Vize Başvuru İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Vize danışmanı ile gerçekleştireceğiniz randevunun tarih ve saatini belirlerken online olarak ödemenizi gerçekleştirmeniz gerekecektir. Banka kartı ya da kredi kartı bilgilerinizi vererek ödemeyi tamamlayın. ABD vize başvurusunun fiyatı 160 USD olarak karşınıza çıkacaktır. Kartınızda yeterli paranın olduğunu öncesinde kontrol etmenizde yarar var.

ABD Vizesi Almak İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

  • Vize başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Ekonomik durumunuzla alakalı belgeler
  • Mesleki kariyerinizle alakalı belgeler
  • T.C. kimlik kağıdı
  • Evlilik cüzdanı
  • Ulaşım ve konaklama rezervasyonları

ABD Vizesi Almak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

ABD vizesi almanın püf noktaları, yahut tabiri caizse kolay yolu ABD’ye temelli olarak gitmeyeceğinizi kanıtlayacak nitelikte belgelere sahip olmanızdır. Ülkenize geri dönmek için sizi bekleyen faktörlerin neler olduğunu yeteri ölçüde karşı tarafa ispatlar iseniz vize almanız da bu ölçüde daha kolay bir hale gelecektir.

Amerika Birleşik Devletleri vizesi almak için ipucu mahiyetindeki bir diğer bilgi ise sigortalı bir işte çalışıyor olmaktır. Eğer 1 yılı aşkın bir süredir sigortalı bir işte çalışıyorsanız, vize almanız daha kolay hale gelecektir. Bunun sebebi az önce belirttiğimiz şekilde memleketinize dönmek için bir gerekçeniz olmasıdır.

Elinizde ne kadar fazla belge varsa o kadar imtina göstereceklerini unutmayın. Hazırlıklı bir şekilde tüm verilerinizi fazlasıyla depolayarak gitmeye dikkat edin. Bunun yanı sıra konsoloslukta özenli ve şık bir giyim tarzı ile kendinizi göstermeniz ve bakımlı olmanız da dikkat edilecek hususlar arasındadır. Temiz görünümlü ve hoş kokulu olmakta yarar var.

Sicil kaydınızdan banka hesabınızda bulunan paraya kadar çok sayıda detayın göz önüne alınacağını unutmayın. Siciliniz temiz değilse işlerinizin biraz zor, banka hesabınızda yüklü miktarda paranız varsa işlerinizin daha kolay geçeceğini söyleyebiliriz. Eğer bir ya da birden fazla mülk sahibi iseniz bu da size olumlu sonuçlar getirecektir.

ABD Vizesi
ABD Vizesi Almak İçin Gereken Püf Noktaları

Daha önce Schengen vizesi aldıysanız Amerika Birleşik Devletleri vizenizin onaylanması neredeyse kesin diyebiliriz. Hele ki Schengen vizeniz ile bir Avrupa ülkesine seyahat ettiyseniz işleriniz gerçekten oldukça kolaylaşacaktır.

Bir diğer önemli faktör ise daha önce pasaportunuz ile giriş yaptığınız ülkelerdir. Türkiye’den ABD’ye gitmek için vize almak zaten başlı başına zor bir faktör iken; pasaportunuzda Orta Doğu ya da Arap ülkelerine ziyaret ettiğiniz kaydı yer alıyorsa, bu sizin için ciddi bir dezavantajdır. Zamanınız varsa pasaportunuzu yenilemeye çalışmanız önerilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.