Koronavirüs Alışveriş Yaparken Nasıl Engellenir?

0
524
Koronavirüs Alışveriş Yaparken Nasıl Engellenir?

Koronavirüs Alışveriş Yaparken Nasıl Engellenir? Corona virüs (koronavirüs) Korunma Yolları nelerdir? Sizin için yeni tip Koronavirüs Hastalığı olan COVID-19 hakkında bazı bilgiler derledik. Ülkemizde ve dünyada hızla yayılan yeni korana virüs hastalık çeşidi COVID-19 için alışveriş yaparken nasıl korunmak gerekir? Koronavirüs (COVID-19) korunma yolları nelerdir gibi soruların cevapları bu yazıda sizlerle.

İÇİNDEKİLER:

COVID-19 şeklinde isimlendirilen yeni tip koronavirüs hastalığı nedeniyle ülkemizde ve tüm dünyada birçok tedbir alındı. Korona virüs bulaşmasını engellemek için en büyük tedbirlerden biri de karantina. Devletler, sağlık uzmanları, hükümetler ve tıp uzmanları sık sık evde kal diyerek insanlara karantina tavsiyesinde bulunuyor. Sık sık kendilerini evlerinde kalarak karantinaya alması gerektii söyleniyor. Hatta ev kalabalıksa ev içinde bile odadan çıkma denilerek oda karantinası tavsiye ediliyor. Karantina için ise alışveriş ve stok yapmak gerekli.

Koronavirüs Karantinası ve Önlemler

Stok Yapmak

Corona virüs bulaşmasından korunmak amacıyla karantinaya girmek için bazı gereklilikler var. Yeni tip koronavirüs olan COVID-19 ‘a karşı önlem almak amacıyla karantinaya girmeden önce gıda stoğu yapmak ve gerekli alışveriş listesinde bulunan şeyleri almak gerekiyor. Evde veya odada karantinaya girmek gereken ihtiyaçlar evde bulunmazsa imkansız olur. Bu yüzden karantina için belirlenen kurallar ve evde kal çağrıları korona virüs için bile alışveriş için evden çıkmaya izin verir. Ama tedbirsiz alışveriş yapmak kabul edilmez. Alışveriş yapmadan ve evden çıkmadan önce kesinlikle koruyucu eldiven ve koruyucu maske takmak gerekir. Ülkemizde zaten maske takma zorunluluğu getirildi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkemizde ve tüm dünyada çok fazla önlem alındı. Halen de önlemler alınmaya devam ediyor. Koronavirüs Türkiye ‘de yayılmasını engellemek amacıyla alınan önlemler çinde en önemlileri şu şekilde sıralanabilir:

Türkiye ‘de 30 büyükşehir ve Zonguldak ili (akciğer hastalıkları çok fazla görüldüğü için) bazı istisnalar dışında araçların giriş ve çıkışlarına kapatıldı.

65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

1 Ocak 2000 ile üst tarihlerde doğanlar yani 20 yaş altında tüm gençler ve çocuklar için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. (Belirli sektörlerde çalışanlar için istisna getirildi.)

Dışarıya çıkmak zorunda kalan tüm insanlar için maske takma zorunluluğu getirildi.

Türkiye’de pazar alanları ve market gibi alışveriş alanları ve dışarı alanlarda maske takmak zorundasınız.

Koronavirüs Karantina Alışverişi

Corona virüs (koronavirüs) bulaşmasını engellemek için evde karantinaya girmeden önce gıda stoklamak ve gerekli alışveriş yapmak için maske takma dışında önlemler de var. Koruyucu maske takmak ve koruyucu eldivenler kullanmak yeni tip Koronavirüs Hastalığı olan COVID-19 ‘dan korunmak için önemli. Ama bazı diğer tedbirleri almak virüs ve hastalıklardan daha fazla korunmanızı sağlayabilir.

Korona virüs bulaşmasından besin, gıda ve gereken ihtiyaçlarınızı alırken yani alışveriş yaparken nasıl korunulur öğrenmek için okumaya devam edin.

Corona virüs (koronavirüs) pandemisi tüm dünyada ve Türkiye ‘de hayatın her alanında değişikliklere ve izolasyona neden oldu. Yeni tip koronavirüs COVID-19 ‘dan korunmak için evde karantinaya girebilirsiniz ama yiyecek, içecek ve ihtiyaçlarınızı almak için bir zaman mutlaka çıkmanız gerekir. Virüsten korunmak, alışveriş yapmak için de dışarı çıktığımızda birçok önlem almamız gerekti.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi. Corona Kolonya.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı Genelgesi. World Health Organization: WHO, who.int. tccb.gov.tr/faaliyetler/basinaciklamalari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.