Kırmızı Et Yemeyi Bırakmanın Vücuda Faydaları Nelerdir?

0
914
Kırmızı Etin Zararları
Kırmızı Et Tüketimini Bırakmanın Vücudunuza Sağlayacağı Yararlar Nelerdir?

Kırmızı et tüketimini sonlandırmak yalnızca vegan veya vejetaryenlere has bir durum değil, etçil beslenen insanların da kimi zaman ihtiyaç duyduğu bir karardır. Örneğin doğaya olan hassasiyetinizi pratiğe dökmek veya zayıflamak için diyete girmek amacıyla da kırmızı eti hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Peki ya kırmızı et olmadan yeni bir hayata başlamak sizi nasıl etkileyecek? Hadi hep beraber bir göz atalım…

İÇİNDEKİLER:

1. Kısa sürede etkili bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

Kilo Vermek

Diyet yapmak amacıyla kırmızı et tüketmeyi bırakmayı tercih ediyorsanız, size güzel bir haberimiz var! Uzmanların yaptığı araştırmalara göre kırmızı etsiz yapılan diyetler, çoğu zaman kırmızı etli yapılan diyetlere göre daha fazla kilo verme imkanı tanımaktadır. Bu sayede vücudunuz eski diyet listelerinize göre daha hızlı kilo kaybına uğrayabilir.

2. Kırmızı et olmazsa, vücudunuzdaki şişkinlik hissi azalacaktır.

Kırmızı Et Sonrası Şişkinlik Hissi

Kırmızı et genellikle diğer besin kaynaklarına göre vücut tarafından daha zor sindirilen bir yiyecek çeşididir. Dolayısıyla kırmızı etle yapılan bir yemeğin ardından karın ağrısı ya da gaz sıkışması problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Ancak kırmızı eti bıraktığınızda ileri vadede bu rahatsızlığın fark edilebilir ölçüde azaldığını keşfedeceksiniz.

3. Cildiniz gözle görülebilir bir şekilde temiz görünecektir.

Temiz Ciltler

Hayatınızda daha sağlıklı bir beslenme düzenini benimsediğiniz vakit, kırmızı et içeren yiyecekleri bırakmakla birlikte sebze ve meyve yemeye ağırlık göstereceksiniz. Dolayısıyla vücudunuza aldığınız vitamin miktarı artacak ve cildinizde oluşan leke ve kırışıklıklar ile daha kolay mücadele edebileceksiniz. Bunun yanı sıra hayatınızda kırmızı etin yerine koyduğunuz sağlıklı besinler vücut enerjinizi arttırmaya destek olacaktır.

4. Kanser riskinizi düşürebilirsiniz.

Kanser Riski

Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan verilere göre kırmızı et tüketimi olası bir kanserojen maddesi olarak tanımlanmıştır. Özellikle de bazı durumlarda, örneğin düzenli ve sık bir şekilde tüketildiğinde kolon kanseri olma riskinin arttığı gözlenmiştir. Bunun yanı sıra farklı durumlarda kalın bağırsak kanseri riski ile karşılaşıldığı da eklenmiştir. Sonuç olarak kanser riskini düşürmek için uygulamanız gereken ilk adımlardan biri, kırmızı eti temelli bırakmak ya da kontrol edilebilir düzeyde tüketmek olabilir. Ayrıca kırmızı etin kalp krizi, obezite ve diyabet gibi hastalık risklerine karşı da tetikleyici bir unsur olduğu bilinmektedir.

5. Doğaya karşı oldukça faydalı bir adım atabilirsiniz.

Kırmızı Et Tüketimi ve Vejetaryen Olmak

İlk etapta kimse sizden vejetaryen yahut vegan olmanızı beklemiyor. Kırmızı et yemeyi bırakmak öncelikle sağlığınız açısından size yarar sağlayacak bir karardır. Ancak günün sonunda hayvanların protein ihtiyacımızı karşılamak adına öldürüldüğünün de farkına varmamız gerekiyor. En azından sizin bir farkındalık yaratıp diğer protein kaynaklarına yönelmeniz başlangıç için oldukça kuvvetli bir bakış açısı olacaktır. ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.